به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی، از آغاز پروازهای داخلی و خارجی تا تعیین سقف ۱۵ درصدی برای افزایش نهایی قیمت خودرو، پایداری شبکه آب کشور، تردد روزانه ۱.۹ میلیون خودرو در تاسوعا و عاشورا حسینی، ثبت رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در یک روز و کلاهبرداری با وعده «وام فوری»، خسارت ۲ هزار میلیارد تومانی صنعت برق، افزایش بیضابطه قیمت تلفن همراه و تشکیل ۹ هزار پرونده گرانفروشی و احتکار را در بسته مهمترین خبرهای اقتصادی هفته بخوانید:
ازسرگیری پروازهای داخلی و خارجی
سازمان هواپیمایی کشور از بازگشایی فرودگاههای کشور برای پروازهای داخلی و خارجی و پروازهای عبوری بینالمللی خبر داد.
بر اساس اعلام سازمان هواپیمایی کشوری پیرو هماهنگیهای بین دستگاهی و جلسات متعدد نقش آفرینان صنعت هوانوردی، طی مصوبه کمیته هماهنگی سازمان هواپیمایی کشوری و در نتیجه بررسیهای دقیق امنیتی و ایمنی در شرایط کنونی کشور، فرودگاههای مهرآباد و امام خمینی (ره) به همراه فرودگاههای شمال، شرق، غرب و جنوب کشور دوباره در چرخه فعالیت قرار گرفتند و آماده ارائه خدمات پروازی به هموطنان است.
بر اساس برنامهریزی انجامشده، پروازهای داخلی و بینالمللی همه فرودگاههای کشور به غیر از فرودگاههای اصفهان و تبریز در طول مدت روز از ساعت ۵ صبح تا ۱۸ (عصر) برقرار میشود و پس از آماده شدن زیرساختهای فرودگاههای اصفهان و تبریز و در صورت نبود دیگر محدودیتها، این دو فرودگاه نیز به شبکه حمل و نقل هوایی کشور خواهند پیوست.
آغاز پیش ثبتنام محصولات ایران خودرو
پیش ثبت نام محصولات ایران خودرو به آدرس ikcosales.ir برای ثبت سفارش از پنج شنبه دوازدهم تیر ۱۴۰۴ در دسترس متقاضیان قرار گرفت.
در این مرحله که شامل متقاضیان عادی، مشمولان طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و همچنین مشمولان طرح جایگزینی خودروهای فرسوده است، خانواده محصولات پژو ۲۰۷، محصولات خانواده دناپلاس، سورن، تارا و رانا به صورت فروش فوری با موعد تحویل ۳۰ روزه، فروش فوقالعاده با موعد تحویل ۹۰ روزه و پیشفروش با موعد تحویل چهار تا هشتماه پس از واریز وجه و انعقاد قرارداد عرضه شده است.
شبکه آب کشور پایدار است
هاشم امینی؛ مدیر عامل آب و فاضلاب کشور با تلاش شبانه روزی همکاران در تأمین آب شرب و بهداشتی ۱۰۰ درصد شبکه آب کشور را پایدار اعلام کرد و گفت: آماده میشویم تا اوج مصرف آب در تابستان را پشت سر بگذرانیم و لازم است مشترکان همکاری لازم در مدیریت مصرف را داشته باشند.
وی با اشاره به روزهای سختی که در جنگ ۱۲ روزه پشت سر گذاشتیم، افزود: همکاران صنعت آب در آن روزها دقت لازم را در زمینه کمی و کیفی آب داشتند گرچه حادثهای در میدان قدس تهران موجب شد ساعاتی را از برخی مشترکان شمال تهران با قطعی آب مواجب شوند، اما در اسرع وقت برطرف شد.
مدیر عامل آب و فاضلاب کشور تاکید کرد: ۲۵ استان کشور و بیش از ۵۳ شهر این روزها با تنش آبی مواجه هستند به همین دلیل طرحهایی در قالب طرح اضطراری تعریف کردیم و دولت نیز اعتباراتی به آن اختصاص داده است.
عرضه ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین بهزودی
قمریوفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی از آغاز عرضه ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین بزودی خبر داد و نوشت: امسال نیز بانک مرکزی مطابق با سیاست سالهای اخیر نسبت به عرضه ارز اربعین اقدام میکند.
برنامهریزیهای لازم انجام گرفته و اطلاعرسانی درباره نحوه عرضه و فروش ارز اربعین عمدتاً به صورت سامانههای برخط بانکهای عامل منتخب (هر زائر ۲۰۰ هزار دینار عراق) بزودی انجام میشود.
تأمین کالاهای اساسی در جنگ ۱۲ روزه
سیدمحمدصادق قنادزاده؛ معاون سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تابآوری در حوزه واردات و صادرات کشور را افزایش داد، اظهار کرد: با تأمین کالاهای اولیه و اساسی کمبودی در بازار ایجاد نشد و به ذخایر راهبردی کالاهای اساسی نیز دست نزدیم.
وی درباره اقدامات دستگاهها و نهادهای متولی در حوزه تجارت بینالملل در طی جنگ ۱۲ روزه افزود: این جنگ تحمیلی درسهای خوبی در حوزه حکمرانی واردات ارائه کرد، اکنون با هماهنگی نهادهای متولی پیش بینیهای لازم برای شرایط بحرانی در سایه تهدیدات جنگ اقتصادی دیده شده است تا با همگرایی و همراهی نهادها در حوزه تجارت دچار اختلال نشویم.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران از ارائه طرح پیشنهادی تجارت در شرایط اضطراری و بحرانی خبر داد و گفت: این طرح با شش سر فصل در حوزه واردات، مسائل ارزی، لجستیک، تأمین کالاهای اساسی، تأمین مواد اولیه و دیگر موارد تهیه و در اختیار وزیر صنعت، معدن و تجارت برای ارسال به هیئت دولت قرار گرفته است.
نرخ بلیت اتوبوس گران نشد
در پی اعلام برخی مسافران درباره افزایش نرخ بلیت اتوبوس در برخی مسیرها و پرداخت وجه اضافه به رانندگان، احمدرضا عامری؛ رئیس هیأت مدیره اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری کشور اعلام کرد که هیچ افزایش قیمتی در روزهای اخیر در بلیت اتوبوس نداشتیم.
وی افزود: هرگونه گرانفروشی در این بخش تخلف است و مردم در صورت مشاهده گزارش دهند.
سقف ۱۵ درصدی برای افزایش نهایی قیمت خودرو
حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: بر اساس نامه قائممقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند بهصورت قانونی طی شده است.
وی با اشاره به افزایش اخیر قیمت خودرو گفت: فرایند این افزایش از مدتها قبل و پیش از شروع جنگ ۱۲ روزه آغاز شده بود و بههیچوجه تصمیمی آنی یا تحتتأثیر تحولات اخیر نبوده است.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد کرد: بر اساس نامه قائممقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند بهصورت قانونی طی شده است.
منابع کالابرگ دهک ۴ تا ۷ تأمین شد
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: بر اساس دستور رئیسجمهور سازمان برنامه منابع مالی کالابرگ برای دهکهای ۴ تا ۷ را تأمین کرده است.
وی با اشاره به آغاز توزیع کالابرگ از روز شنبه برای سه دهک گفت: امروز موضوع اختصاص کالابرگ برای چهار دهک دیگر را داشتیم که مانند دورههای قبل به هفت دهک اختصاص پیدا کند. بر اساس دستور رئیس جمهور نیز سازمان برنامه منابع مالی را تأمین کرده است.
تردد روزانه ۱.۹ میلیون خودرو در تاسوعا و عاشورا حسینی
محمد پورتیموری؛ رئیس مرکز مدیریت راههای کشور از پیشبینی تردد روزانه ۱.۹ میلیون خودرو در محورهای مواصلاتی بینشهری کشور در ایام تعطیل منتهی به عاشورا حسینی خبر داد.
وی با اشاره به افزایش سفرهای جادهای هموطنان در ایام منتهی به تاسوعا و عاشورا حسینی اظهار کرد: دوازدهم تیر بازه اوج سفرهای رفت و روزهای پانزدهم و شانزدهم تیر نیز بازه زمانی اوج سفرهای بازگشت هموطنان خواهد بود.
رئیس مرکز مدیریت راههای کشور با پیشبینی رشد شش درصدی سفرها نسبت به مدت مشابه امسال گذشته، ادامه داد: در این ایام مردم با استفاده از ۳۶ هزار سفر ناوگان حملونقل جادهای بینشهری در سطح کشور و به سمت مبادی و مقاصد سفرها جابهجا میشوند و ستانهای مازندران، گیلان، البرز، اردبیل، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، همدان، اصفهان، مرکزی و لرستان، استانهای مقصد سفر وسایل نقلیه خارج شده از استان تهران پیشبینی شدهاند.
فعالیت ۹۰ درصد واحدهای تولیدی در شرایط جنگی
حجازی عضو اتاق بازرگانی با اشاره به وضعیت صنایع کشور در ۱۲ روز بحران اخیر و اظهار کرد: فعالیت ۹۰ درصد واحدهای تولیدی کشور در شرایط جنگی اخیر به ویژه در صنایع غذایی، تولید با سرعت مناسبی ادامه داشت که این موضوع نشاندهنده همبستگی و انسجام ملی بود، به نظر میرسد دشمن در محاسبات خود در خصوص توقف تولید کشور دچار اشتباه شده است.
وی افزود: در این ایام، کارفرمایان و صاحبان صنایع با وجود همه مشکلات اقتصادی، حقوق پرسنل خود را به موقع پرداخت کردند. از سوی دیگر، در حوزه تأمین مواد اولیه مانند فولاد، پتروشیمی و صنایع خودروسازی کمبودی مشاهده نشد. حتی در روزهای ابتدایی که ازدحام در پمپ بنزینها ایجاد شده بود، وضعیت به سرعت به حالت عادی بازگشت.
ثبت رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در یک روز
محمدصادق عظیمیفر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اظهار کرد: باوجود شکستن رکورد مصرف ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در روز، پایداری شبکه سوخترسانی کشور حفظ شد که این اقدام بزرگ خود یک حماسه ملی بود.
وی تصریح کرد: دشمن پس از شکست در فضای سایبری و جنگ روانی، به حمله نظامی علیه شبکه تأمین و توزیع سوخت روی آورد و انبارهای نفت شهران و شهر ری را هدف حمله قرار داد اما با اقدامهای هوشمندانه و مشارکت کارکنان، اجازه ندادیم لحظهای وقفه در تأمین و توزیع سوخت در کشور ایجاد شود.
معاون وزیر نفت با اشاره به بسیج گسترده نیروهای انسانی برای جهاد در میدان نبرد سوخترسانی در کشور گفت: بیش از ۱۶۰ هزار نفر نیروهای عملیاتی در پالایشگاهها، خطوط لوله، پخش، ناوگان حمل و جایگاهها بهصورت شبانهروزی در سنگرهای خدمت فعال بودند تا پایداری شبکه سوخترسانی کشور حفظ شود.
افت قیمت دلار توافقی
آخرین قیمت معاملات توافقی دلار حواله در بازار ارز تجاری ۶۹ هزار و ۲۸۷ تومان و دلار اسکناس ۷۱ هزار و ۲۲۷ تومان ثبت شده است.
از اول بهمنماه سال ۱۴۰۳ با انتقال تمام معاملات صادرکنندگان نیما به بازار ارز تجاری، سامانه نیما حذف شد. طبق سیاست جدید ارزی، رفع تعهدها برای صادرکنندگان فقط در صورت عرضه در بازار ارز تجاری اتفاق خواهد افتاد و محل تأمین ثبت سفارشها نیز بهطور کامل از طریق مرکز مبادله است.
قیمت دلار حواله در معاملات بازار ارز تجاری در حالی اکنون، یازدهم تیر در کانال ۶۹ هزار تومان نرخ خورده است که در ابتدای تشکیل دولت چهاردهم این نرخ در کانال ۴۵ هزار تومان بود. قیمت اسکناس دلار توافقی در بازار تجاری نیز با کاهش نسبت به روز کاری قبل، به نرخ ۷۱ هزار و ۲۲۷ تومان و قیمت توافقی حواله دلار نیز به نرخ ۶۹ هزار و ۲۸۷ تومان رسید و قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران نیز با افزایش نسبت به روز کاری قبل به ۸۳ هزار و ۸۷۳ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۸۱ هزار و ۵۸۸ تومان رسیده است.
چالشهای پیشروی کسبوکارها در دوره بحران
در زمان جنگ ۱۲ روزه اخیر در ایران، کارشناسان گزارش دادهاند که کسبوکارهای کوچک و متوسط با کاهش درآمد، جابهجایی اجباری کارگران، مشکلات تأمین مواد اولیه و نقدینگی آسیب دیدند. همچنین، اختلال در واردات و انسداد کانالهای تأمین ارزی باعث کندی تولید و آسیبپذیری بنگاهها شد.
حمیدرضا حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار تبعات اقتصادی منفی جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل را بسیار گسترده دانست و اظهار کرد: در این زمان کوتاه امکان ارزیابی دقیق آن، هم از سوی دولت و هم از سوی کارشناسان، فراهم نباشد اما واقعیت این است که بسیاری از کسب و کارها در این مدت دچار مشکلات اساسی شدهاند و هنوز شرایط پایدار برای آنها فراهم نشده است. بهویژه اینکه قبل از شروع جنگ، مشکلات حوزه انرژی نیز به کسب و کارها لطمه زد و روند طبیعی آنها را مختل کرد.
وی با بیان اینکه دولت باید کارگروه ویژهای برای کمک به کسب و کارها ایجاد کند ادامه داد: در شرایط پس از جنگ رویکرد دولت، مثبت است و امیدواریم که این نگاه در عمل نیز به حمایت از بخشهای کارگری، کارفرمایی و کسب و کارها منجر شود. نکته مهم اما آن است که دولت بتواند در تأمین مواد اولیه به کسب و کارها کمک کند. شرایط کنونی بسیار دشوار است و هم تأمین ارز برای کسب و کارها و تولیدکنندگان با مشکلاتی روبهرو شده است، هم به دلیل بیثباتی موجود، دسترسی آنها به مواد اولیه، به ویژه مواد اولیه وارداتی، بسیار دشوار شده است.
تورم صنعت به ۳۲.۹ درصد رسید
در اردیبهشت تورم تولیدکننده بخش صنعت و معدن در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه پارسال به ترتیب ۳۲.۹ و ۳۲.۸ درصد شده که در قیاس با ماه قبل ۱.۹ و ۲.۳ واحد درصد افزایش داشته است.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، در اردیبهشت ۱۴۰۴، شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت ۱۷۱۶.۴ اعلام شد که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۱.۹ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۴.۶ درصد افزایش و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۲.۹ درصد افزایش داشته است.
در اردیبهشت بیشترین تورم ماهانه با ۱۰.۴ درصد مربوط به گروه «ساخت سایر محصولات کانی غیرفلزی» و کمترین تورم ماهانه با ۰.۲ درصد افزایش مربوط به گروه «ساخت کُک و فراوردههای حاصل از پالایش نفت» بوده و همچنین تورم ماهانه گروه «ساخت مواد شیمیایی و فراوردههای شیمیایی» در این ماه ۱.۱- درصد اعلام شده است.
خطوط ریلی به مرز شلمچه رسید
جبارعلی ذاکری؛ مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران از بهرهبرداری دو خط و یک سکوی جدید در ایستگاه مرزی شلمچه تا پیش از اربعین خبر داد و اعلام کرد خطوط ریلی به مرز صفر رسیده است.
وی با اشاره به اقدامات اجرایی راهآهن برای خدماترسانی مطلوبتر به زائران حسینی، گفت: در سال جاری افزایش ظرفیت صندلی قطارها برای زائران در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل راهآهن از برنامهریزی برای حرکت قطارهای فوقالعاده به مقاصد خرمشهر، کرمانشاه و همدان خبر داد و افزود: هدف از این برنامه، تسهیل خروج زائران از سه مرز اصلی شلمچه، خسروی و چزابه است، همچنین درباره پروژه راهآهن شلمچه–بصره با توجه به تعهد طرف عراقی، امیدواریم این مسیر ریلی سال آینده به بهرهبرداری برسد.
کلاهبرداری با وعده “وام فوری”
با افزایش چشمگیر تبلیغات فریبنده در شبکههای اجتماعی تحت عنوان «وام فوری بدون ضامن»، «وام با سود پایین» یا «پرداخت آنی وام»، پلیس فتا در اقدامی پیشگیرانه با ارسال پیامکهایی به تلفن همراه شهروندان، نسبت به این شیوه کلاهبرداری هشدار داد.
در این پیامک آمده است: هرگونه تبلیغات در فضای مجازی با عنوان اعطای وام، صرفاً دامی از سوی افراد کلاهبردار برای تاراج سرمایه شماست. شهروند عزیز؛ هوشیار باشید و هرگز به این تبلیغات فریبنده توجه نکنید.»
گزارشهای دریافتی از پلیس فتا حاکی از آن است که در ماههای اخیر، تعداد قابل توجهی از شهروندان قربانی کلاهبرداریهایی شدهاند که با وعده پرداخت وامهای فوری، بدون نیاز به ضامن یا بررسی بانکی، سرمایه خود را از دست دادهاند. مجرمان سایبری با طراحی صفحات مجازی، کانالهای تلگرامی و حتی وبسایتهای ظاهراً حرفهای، اقدام به جلب اعتماد قربانیان میکنند.
خسارت ۲ هزار میلیارد تومانی صنعت برق
مصطفی رجبی مشهدی؛ مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرد: میزان خسارت وارد شده به شبکه برق کشور در اثر تجاوز رژیم صهیونیستی تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده که شامل خطوط انتقال، ایستگاههای برق وشبکههای توزیع برق میشود.
وی حجم حملات رژیم صهیونیستی در تهران را بیشتر از دیگر نقاط دانست و گفت: صنعت برق آسیب بیشتری دیده است در این شرایط تلاش شد تا مشترکین کمبود برق را حس نکنند و برق پایدار داشته باشند.
مدیرعامل شرکت توانیر افزود: سه دستگاه ترانسفورماتور بسیار بزرگ دچار حادثه شد که توانستیم از دیگر داستانها به تهران حمل و جایگزین کنیم البته برآورد خسارتهای وارده به صنعت برق هنوز کامل مشخص نشده است اما میزان خسارت وارد شده تاکنون ۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده که شامل خطوط انتقال، ایستگاههای برق وشبکههای توزیع برق میشود.
میوه و خشکبار رکورددار گرانی در خرداد
در گروه میوه و خشکبار بیشترین افزایش قیمت در خرداد نسبت به ماه قبل مربوط به “لیمو ترش” با ۴۶.۴ درصد، “سیب” با ۱۴.۲ درصد و “خربزه” با ۸.۹ درصد میباشد.
در خرداد ماه تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور بهشرح زیر است: نان و غلات: در این گروه، اقلام “برنج ایرانی” با ۱۱.۱ درصد، “ماکارونی” با ۵.۴ درصد و “رشته آش” با ۴.۴ درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها: در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به “مرغ ماشینی” با ۱۰.۹ درصد و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به”ماهی قزلآلا” با ۰.۵ درصد است.
لبنیات، تخممرغ و انواع روغن: در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به “تخممرغ” با ۲۷.۲ درصد، “ماست پاستوریزه” با ۸.۷ درصد، “شیر پاستوریزه” با ۶.۳ درصد و “پنیر پاستوریزه” با ۵.۶ درصد بوده است.
میوه و خشکبار: در این گروه، بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به “لیمو ترش” با ۴۶.۴ درصد، “سیب” با ۱۴.۲ درصد و “خربزه” با ۸.۹ درصد است.
ابلاغ مصوبه واردات خودروهای لوکس پس از ۱۳ سال
نحوه واردات خودروهای لوکس پس از ۱۳ سال ممنوعیت توسط سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شد.
بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران موضوع آئین نامه اجرایی بند ر تبصره ۱ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (موضوع واردات انواع خودرو) توسط مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات معاونت برنامه ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت ایران ابلاغ شد.
بر اساس این بخشنامه واردات ۱۳ هزار دستگاه خودروی لوکس پیشبینی شده و ۶۳۵ میلیون یورو نیز ارز برای آن اختصاص یافت. از این بین ۸ هزار دستگاه و ۳۶۰ میلیون یورو مربوط به خودروهای با حجم موتوری ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ سیسی است که تعرفه ۱۸۰ درصدی برای آن در نظر گرفته شده است. پنج هزار دستگاه و ۲۷۵ میلیون یورو نیز برای واردات خودروهای با حجم موتور بالای ۳۰۰۰ سیسی پیشبینی شده که تعرفه این گروه نیز به ۱۹۰ درصد میرسد.
افزایش بیضابطه قیمت تلفن همراه
در یکی دو روز گذشته شاهد افزایش قیمت بیضابطه در بازار تلفن همراه هستیم، این درحالی است که با وجود توقف پروازها به گمرک فرودگاه امام خمینی نباید شاهد ورود کالاهای جدید با قیمت جدید ارز باشیم.
در یکی دو هفته اخیر شاهد توقف پروازهای ورودی به مرز هوایی گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) و سایر مرزهای هوایی کشور بهعنوان مهمترین گلوگاه ورود تجاری تلفن همراه به کشور هستیم.
در این بین بهنظر میرسد با توجه به عدم عرضه کالای جدید بهعلت توقف پروازهای ورودی نباید شاهد تنش قیمتی قابل توجه در بازار تلفن همراه کشور باشیم، درحالی که بررسی قیمتها در بازار تلفن همراه نشان میدهد چه در بخش تلفنهای بالای ۶۰۰ دلار که از رویه واردات در مقابل صادرات خود تبعیت میکنند و چه در بخش زیر ۶۰۰ دلار که تأمین ارز آن از طریق مرکز مبادله و نرخ دلار تقریباً ثابت ۷۰ هزارتومانی انجام میشود، شاهد تحولات لحظهای قیمتی هستیم.
ایرلاینها پول مردم را برگردانند
حرمتالله رفیعی؛ رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی با بیان اینکه پلتفرمها و شرکتهای هواپیمایی باید هرچه زودتر پول مردم را مسترد کنند، اظهار کرد: در این زمینه با سازمان هواپیمایی جلسهای برگزار کردیم.
وی با انتقاد از عملکرد شرکتهای هواپیمایی در عدم عودت پول مردم گفت: این مسئله درست است که پروازها خوابیده، ایرلاینها خوابیدهاند و وضعیت نابهنجاری در بخش حملونقل هوایی حاکم است. در این بین، مردم بیش از همه گرفتار شدهاند.
رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی یادآور شد: هرچند مبالغ گاهی کم است، اما همین پول برای بسیاری از مردم حیاتی است و باید مسترد شود، گفتوگویی با سازمان هواپیمایی داشتیم و آنها اعلام کردند به ایرلاینها گفتهاند هرچه سریعتر در چارچوب فرآیندها، پول مردم را بازگردانند.
سپردههای بانکی به رقم ۱۴ هزار و ۵۷۰ همت رسید
مانده کل سپردههای ریالی و ارزی بانکها و مؤسسات اعتباری کشور در پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ به ۱۴۵۷۰ همت رسید. در این میان، استان تهران با سهم ۶۰.۷۵ درصدی و سپردهای بالغ بر ۸۸۵۲ هزار میلیارد تومان، بیشترین میزان سپرده را به خود اختصاص داده است.
بر اساس تازهترین گزارش منتشرشده از سوی بانک مرکزی، مانده کل سپردههای بانکی کشور تا پایان اردیبهشتماه سال جاری به رقم بیسابقه ۱۴ هزار و ۵۷۰ همت رسیده است. از این میزان، استان تهران بهتنهایی با ثبت ۸۸۵۲ همت، سهمی معادل ۶۰.۷۵ درصد از کل سپردههای بانکی کشور را به خود اختصاص داده است؛ رقمی که حاکی از تمرکز شدید منابع مالی در پایتخت است.
در این گزارش که وضعیت مانده سپردهها و تسهیلات ریالی و ارزی بانکها و مؤسسات اعتباری را در سراسر کشور مورد بررسی قرار داده، کمترین میزان سپردهها به استان کهگیلویه و بویراحمد با تنها ۳۶.۷ هزار میلیارد تومان تعلق دارد.
در بیشتر کالاهای کشاورزی مازاد تولید داریم
اکبر فتحی؛ معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، با بیان اینکه امسال در اکثر کالاهای کشاورزی با مازاد تولید روبهرو هستیم، گفت: صادرات این محصولات در شرایط فعلی نیز ادامه دارد و هیچگونه محدودیتی در این خصوص وجود ندارد.
وی با بیان اینکه حوزه کشاورزی تعطیلبردار نیست و تولید در هر شرایطی باید تداوم داشته باشد، افزود: در فصل برداشت انواع محصولات کشاورزی از جمله غلات (گندم، جو)، حبوبات، دانههای روغنی، سبزی و صیفی و انواع میوه قرار داریم و ماحصل تلاش کشاورزان در حال ورود به بازار است.
فتحی تاکید کرد: با تمهیدات اندیشیده شده، تغییری در رویه عرضه محصولات کشاورزی در شرایط موجود ایجاد نشده و تولید و عرضه همچون سالهای گذشته ادامه دارد.
تشکیل ۹ هزار پرونده گرانفروشی و احتکار
حسین فرهیدزاده؛ معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از انجام بیش از ۵۹ هزار مورد بازرسی و تشدید نظارتها برای مقابله با گرانفروشی و احتکار در روزهای اخیر خبر داد که منجر به تشکیل تعداد ۹۰۴۰ فقره پرونده بهارزش ریالی ۸,۸۰۰ میلیارد ریال شد.
وی افزود: با صدور ابلاغیهای به اداراتکل صمت استانها، نظارت بر فروشگاهها و مراکز عرضه، کارخانهها با هدف مقابله با گرانفروشی و صیانت از حقوق مصرفکنندگان تشدید شد و تمام نیروهای معاونت بازرسی استانها به عنوان ناظر و دیدهبان ما در تأمین کالا و بازرسی بهکار گرفته شدند.
فرهیدزاده تاکید کرد: در تعامل با انجمنهای تولیدکنندگان ماکارونی، برنج، گوشت و فروشگاههای زنجیرهای، هیچ مشکلی در توزیع کالاهای اساسی ایجاد نگردید و با وجود افزایش تقاضا در ساعات و روزهای ابتدایی، با پیگیریهای مستمر و نظارت دقیق، روند تأمین کالا به حالت پایدار بازگشت.
کمبود مشهود اتوبوس در کشور
فرزانه صادق مالواجرد؛ وزیر راه و شهرسازی وزیر راه از بهکارگیری ۳۰۰۰ اتوبوس برای سفرهای اربعین امسال خبر داد و اظهار کرد: موضوع کمبود ناوگان اتوبوسی در ۱۲ روز گذشته در کشور مشهود بود که بهویژه در مسیر تهران به اقصی نقاط کشور این موضوع را شاهد بودیم، بناست برای جبران کمبود اتوبوس در کشور، حدود سه هزار اتوبوس که در بخشهای دیگر خدماترسانی میکنند پشتیبان سفرهای اربعین باشند.
وی خاظرنشان کرد: مقرر است تکمیل زیرساختهای پایانه مهران که برخی تکمیل جاده و دوبانده و یا چهاربانده کردن است تا قبل از آغاز سفرهای اربعین تکمیل شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه “تلاش داریم فروش بلیتهای ایام اربعین در بخشهای مختلف حملونقلی بهصورت رفت و برگشت به فروش برسد تا مردم و زائران با خاطری آسوده به سفر اربعین بروند. “، افزود: در حوزه ناوگان اتوبوس بهشدت کمبود در کشور وجود دارد که واردات اتوبوس، بهرهمندی از توان داخل در تولید اتوبوس نیز در برنامه است.
منبع خبر : ایمنا