باید نگاه وزارت نیرو به بخش خصوصی صنعت برق تغییر کند

– اخبار اقتصادی –

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد کبیری، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق دماوند در نشستی خبری اظهار داشت: تولیدکنندگان برق در نیروگاه‌های مخالف مطالباتی بابت برق تولید شده و به فروش رفته دارند که این مطالبات رای برخی نیروگاه‌ها ۵۰۰ یا ۶۰۰ میلیارد تومان و برای برخی بیشتر است.

وی افزود: نیروگاه دماوند، طلبی ۱۵۰۰ میلیارد تومانی از مجموعه وزارت نیرو دارد و معمولا پول برق تولید شده، یک تا ۱.۵ سال بعد، پرداخت می‌شود و هیچ هزینه‌ای بابت تأخیر در پرداخت درنظر گرفته نمی شود.

کبیری با بیان اینکه نرخ همه چیز در سالهای اخیر در کشور ۴ تا ۵ برابر شده، اما نرخ برق تقریبا ثابت بوده است، گفت: بخش خصوصی در حالی موظف به پایداری تولید است که مطالبات انباشته از مجموعه وزارت نیرو دارد و تأمین کنندگان قطعه نیز، بخش قابل توجهی از هزینه تأمین قطعه را دریافت می‌کنند و بعد کالا را تحویل می‌دهند و برای اورهال و تعمیرات نیاز به سرمایه است، اما نمی توانیم روی پول فروش برق، برنامه ریزی کنیم.

وی ادامه داد: باید نگاه وزارت نیرو به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران در صنعت برق ، تغییر کند؛ چرا که به علت مشکلات اقتصادی این صنعت، سرمایه‌گذاران جدید مایل به سرمایه گذاری در حوزه برق نیستند.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق دماوند خاطرنشان کرد: نه زیان سرمایه گذاران بخش خصوصی را در دیرکرد پرداخت هزینه تولید برق می بینند، نه اجازه صادرات برق مازاد را در زمان هایی که وزارت نیرو نیاز به برق ندارد، می دهند و نه راهکاری برای حل مشکلات متعدد این حوزه ارائه می کنند.

وی افزود: نیروگاه دماوند ۲ هزار و ۸۶۸ مگاوات ظرفیت نصب شده دارد و ۱۵۶ مگاوات در حالت مدیا در پیک تابستان به ظرفیت آن اضافه شده؛ راندمان واحدهای گازی بین ۳۳ تا ۳۴ درصد و بازدهی بخش سیکل ترکیبی هم ۵۳ درصد است.

کبیری خاطرنشان کرد: ما حاضریم پول گاز تحویلی به نیروگاه‌ها با تعرفه‌ای که با پتروشیمی‌ها حساب می‌شود، از ما دریافت شود، در عوض اجازه دهند قیمت برق نیز با نرخ واقعی و به صورت نقدی دریافت کنیم.

در ادامه این نشست، محمدباقر عبادی، معاون بازار برق شرکت تولید نیروی برق دماوند اظهار داشت: سال ۱۴۰۱ در مجموع ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی جدید وارد مدار بهره‌برداری شد اما ظرفیت تولید برق حرارتی، حدود ۲۰۰۰ مگاوات افزایش یافت و دلیل آن هم خروج از مدار و افت ظرفیت تولید واحدهای موجود برق حرارتی به دلیل عدم سرمایه گذاری در اورهال و تعمیرات به‌موقع بود.

وی افزود: به خاطر عدم پرداخت مطالبات و هزینه استهلاک، کاهش تولید نیروگاه‌های فعلی را در سالهای آینده پیش‌بینی می‌کنیم.

منبع خبر : ایران اکونا

امتیاز به خبر
خروج از نسخه موبایل