به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، حسین سلاحورزی که هفته گذشته با حواشی بسیار به عنوان رئیس اتاق بازرگانی ایران انتخاب شده بود، از این سمت کنار رفت. اما روند انتخاب او چگونه بود؟
بیستوپنجم خردادماه خبری مبنی بر رد صلاحیت حسین سلاحورزی از انتخابات اتاق بازرگانی ایران منتشر شد. در این خبر حسین سلاحورزی که نایب رئیس اتاق ایران در دوره گذشته بود، از طرف انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به گفته نهادهای امنیتی رد صلاحیت شد، در حالی که صلاحیت ۲۵ نفر دیگر تأیید شده بود. به گفته حسین میرمحمدصادقی، رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی، قرار بود انتخابات نهایی روز یکشنبه، بیستوهشتم خردادماه برگزار شود.
در تاریخ بیستوهشتم خردادماه نخستین جلسه دهمین دوره هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی برای انتخاب هیئت رئیسه برگزار شد. در این نشست ۴۸۵ نفر حضور داشتند و بنا بر اعلام انجمن نظارت بر انتخابات اتاق، از ۴۰ نفر کاندید، باید چهار نفر برای سمتهای رئیس، نواب رئیس، خزانهدار و منشی انتخاب شوند. برای سمت رئیس سه نفر کاندید شدند؛ «حسین پیرموذن»، «حسین سلاحورزی» و «یونس ژائله» که در نهایت سلاحورزی با ۲۶۵ رأی، به مدت چهار سال به عنوان رئیس دوره دهم انتخاب شد. آرای دو کاندید دیگر در این رأیگیری کمتر بود، یونس ژائله ۹۵ رأی و حسین پیرموذن ۶۲ رأی کسب کردند.
سلاحورزی پس از انتخاب به عنوان رئیس، در انتهای جلسه صحبتهایی نیز درباره برنامههای خود کرد. بهطور مثال گفت که اتاق باید در راستای مهار تورم و رشد تولید حرکت کند. به این منظور لازم است اتاق کنار سیستم حکمرانی اقتصادی بایستد که برای عملیاتی کردن آن نیاز به بازبینی در فرآیندها داریم.
در آن جلسه ۱۷ نفر نیز برای کرسی نایب رئیس اعلام آمادگی کردند که از بین آنها آقایان محمدرضا بهرامن به عنوان نایب رئیس اول، صمد حسن زاده نایب رئیس دوم، پیام باقری نایب رئیس سوم و قدیر قیافه نایب رئیس چهارم انتخاب شدند. همچنین برای کرسی خزانهدار آقایان نیما بصیری، عبدالله مهاجر، علی محمد چوپانی، نادر طیبی و مسعود گلشیرازی نامزد شدند و فرشته امینی، سید کمال حسینی و کیوان کاشفی نیز به عنوان منشی هیأت رئیسه اعلام نامزدی کردند.
پس از یک روز از انتخاب وی به عنوان رئیس اتاق بازرگانی ایران، در حالی که هنوز تأیید صلاحیت رسمیای از جانب وزارت اطلاعات و وزارت سمت نرسیده بود و با وجود حواشی بسیاری که برای او وجود داشت، به بررسی فضای مجازی ایشان نیز پرداخته شد. وی در اغتشاشات ۱۴۰۱ در توییتهای مختلفی به صحبتهایی پرداخته بود که نشانی از حمایت از جمهوری اسلامی ایران نداشت. به طور مثال نوشته بود: یک عدد گشت ارشاد پیدا شده، به کسی که مالکیت و مسئولیت آنرا بپذیرد مژدگانی پرداخت میشود و یا در توئیت دیگری گفته بود: درآمد ارزی حاصل از بی حجابی مشمول مالیات تسعیر است؟ اکنون او به عنوان یکی از بالاترین مقامهای ایران منصوب شده و اختیارات قابل توجهی خواهد داشت.
همان روز یعنی ۲۹ خرداد، احمد ایراندوست عضو اتاق بازرگانی مشهد نیز، در متنی اعلام اعتراض کرد و اعلام کرد که بنا بر تبصره مندرج در ماده ۷.۲ باید انتخابات اتاق ایران شفافسازی شود و چطور فردی که ابتدا رد صلاحیت شده و خبری از تأیید صلاحیت او از جانب وزارت اطلاعات نیامده به عنوان رئیس انتخاب شده است؟
اما پس از تمام این حواشی، چهارم تیرماه خبر رد صلاحیت حسین سلاحورزی به طور رسمی منتشر شد و مشخص شد که یک روز قبل از برگزاری انتخابات یعنی ۲۷ خرداد نامهای از طرف حراست وزارت سمت به دست رئیس انجمن نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی رسیده بود که صراحتاً اعلام شده فقط آقایان حسین پیرموذن و محسن امینی تأیید صلاحیت شدهاند.
پنجم تیرماه نیز خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به طور رسمی اعلام کرد که حسین سلاحورزی به دلیل عدم صلاحیت از جانب مراجع امنیتی از ریاست اتاق بازرگانی ایران کنار رفت.
اما وی در آخرین توئیت خود اظهار کرده: دوستان متعددی میگویند که ایرنا خبری زده با این مضمون که سلاحورزی برکنار یا استعفا داده است. ضمن تکذیب موضوع به نظر میرسه یا خبرگزاری رسمی دولت هک شده یا بازیچه افراد، شاید هم مثل دفعات خبر را از خروجی خود حذف کند.
پیمان پاک: سلاحورزی رد صلاحیت شده بود
علیرضا پیمان پاک دبیر شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی ایران در واکنش به انتخابات اتاق بازرگانی ایران و تخلفات رخ داده شده که با اعتراض گسترده مواجه شده، اظهار کرد: تاکنون سه جلسه شورای عالی نظارت با حضور دستگاههای امنیتی در این خصوص برگزار شده و گزارش کامل تخلفات هم با حضور اینجانب به کمیسیون اصل نود و با حضور وزیر صمت به کمیسیون اقتصادی مجلس داده شده است.
وی افزود: هرگونه تصمیمگیری در خصوص انتخابات اتاق ایران بر عهده شورای عالی نظارت است و اینجانب در این اتاق فاقد حق رأی هستم.
پیمان پاک تصریح کرد: پس از اعلام نظر رسمی وزارت اطلاعات توسط حراست صمت هیچ تاییدیه رسمی به شورایعالی و انجمن نظارت برای این فرد (سلاحورزی) واصل نشد.
وی ادامه داد: روز انتخابات، وی با وجود تاکید نمایندگان دولت و نهاد نظارتی مبنی بر عدم امکان کاندیدا شدن به عنوان نامزد رئیس اتاق حضور پیدا کرده است.
پیمان پاک با اشاره به اینکه انجمن نظارت متشکل از چهار نفر تعیین شده از سوی اتاق و یک نفر از سمت دولت است، اظهار کرد: این اعضا با وجود این مسائل انتخابات اتاق را برگزار کردهاند.
وی افزود: با توجه به همسویی انجمن نظارت با مدیریت غالب اتاق و نیز هماهنگی حوزه حقوق اتاق با برخی واحدهای قضائی (بنابر اظهار سیستم حقوقی اتاق) و وجود نقص در قانون اتاق باید تصمیم نهایی کاملاً حساب شده باشد.
دبیر شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه تأیید صلاحیت نامبرده با حمایت دولت یک دروغ است، افزود: چند گروه اصلاح طلب در اتاق (ائتلاف برای فردا، اتاق شفاف و …) به جان هم افتادهاند. یک فعال توییتری وابسته به اصلاحاتیهای اخراجی از یک نهاد امنیتی به دروغ توئیت میزند که فرد انتخاب شده چرا با حمایت از سوی دولت انقلابی تأیید صلاحیت شده است. اصلاحات با شبکه رسانهای و فضای مجازی خود همچنان پیشرو در فرافکنی و غوغا سالاری و لجن پراکنی هستند.
پیشتر برخی رسانهها گزارشاتی از برخی تخلفات اقتصادی وی منتشر کرده بودند.
منبع خبر : ایمنا