چرا تصمیمات ابتدای هفته نتوانست حرکت مثبت برای بازار سهام ایجاد کند؟

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شروع هفته با تصمیماتی در توقف عرضه‌های اولیه و عدم الزام بازارگردان‌ها به فروش بود، مثبت‌های خفیفی که دوام نیاورد و تلاش‌های صورت گرفته برای بهبود شرایط بورس گرچه به ظاهر توانست جلوی افت را بگیرد، اما نتوانست حرکت مثبت ایجاد کند.

او افزود: با توجه به تصمیمات اشتباهی که منجر به تضعیف صنایع شده اند چشم انداز مثبتی نسبت به سیاست‌ها و بانک مرکزی وجود ندارد. تغییرات مثبت در نرخ گاز، نرخ فرآورده های نفتی، قیمت گذاری دستوری صنعت خودرو، قیمت گذاری دستوری لاستیک، عوارض‌های مختلف، مالیات بر صادرات و …، هر یک از آن‌ها می‌تواند جانی دوباره به بازار بدهد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: بازهم شایعه خصوصی شدن خودرویی‌ها در بازار مطرح شد و آخرین روز کاری هفته نیز اخباری مبنی بر اخذ مجوز از سازمان حمایت توسط خودروسازان برای به روز شدن قیمت خودرو‌ها پس از ارائه صورت‌های مالی و مستندات تغییرات در قیمت نهاده‌های تولید (همچون سایر کالاها) منتشرگردید. هفته‌ پیش رو با قوت گرفتن این خبر می‌توان شاهد بهبود معاملات در این صنعت و کلیت بازار شد.

وفایی بیان کرد: نماد‌های پروژه محور که مبتنی بر جریان پول و بازیگر محوری هم که به ظاهربیشترین رشد و توجه را دارند باید با احتیاط و بررسی معامله شود، در صورت عدم شناسایی به موقع سود با اصلاح‌های شارپ و بد همراه شده و می‌تواند ضرر‌های سنگین هم به بار بیاورد.

او گفت: شاخص کل بهمن ماه ۴.۶ درصد منفی خورد تا به این ترتیب زمستان بد بورس با بازده منفی ۶.۷ درصد در دوماه اول به پایان برسد. ارزش دلاری بازار بورس ایران برمبنای دلار نیما به ۲۰۹ و بر مبنای دلار آزاد به ۱۴۵ میلیارد دلار رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

منبع خبر : ایران اکونا

امتیاز به خبر
خروج از نسخه موبایل