نماد سایت پایگاه خبری سرمایه ایرانی

کریدور آیمک به کابوس رژیم صهیونیستی تبدیل شد

محمد مهدی کریمی قهی، در گفتگویی اظهار کرد: طی حملات موشکی ایران به بندر حیفا، طرح کریدور عرب-مدیترانه (IMEC) که به‌منظور کاهش نفوذ ایران و اتصال هند به اروپا از طریق رژیم صهیونیستی طراحی شده بود، با چالش‌های جدی روبه‌رو شده و معادلات ژئوپلیتیکی آمریکایی-اسرائیلی را به هم ریخته است.

وی افزود: جنگ ایران و رژیم صهیونیستی به‌عنوان یک نبرد ژئوپلیتیکی در حال شکل‌گیری است که در آن کریدور عرب-مدیترانه (IMEC) به‌عنوان ابزاری برای منزوی‌سازی ایران و کاهش نقش تاریخی آن در ترانزیت شرق به غرب مطرح شده است، اما دو حمله موشکی اخیر ایران به بندر حیفا، این طرح را به شدت تحت تأثیر قرار داده و معادلات آمریکایی-رژیم صهیونیستی را دستخوش تغییر کرده است.

کارشناس حمل‌ونقل و ترانزیت تصریح کرد: کریدور IMEC که توسط بنیامین نتانیاهو به عنوان «برکت» معرفی شده، هدفش اتصال هند به رژیم صهیونیستی و سپس اروپا از طریق کشورهای عربستان، امارات، اردن و مصر است، نتانیاهو در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، این مسیر را رقیب تنگه هرمز و محور مقاومت دانسته و آن را عاملی برای کاهش نقش ترانزیتی ایران توصیف کرده است.

کریمی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب نیز این کریدور را بخشی از طرح غربی-عبری برای تسلط بر منطقه قلمداد کرده و جنایات اخیر صهیونیست‌ها را در همین راستا تفسیر کرده‌اند و بندر حیفا که به‌عنوان دروازه تجارت رژیم صهیونیستی شناخته می‌شود، در دو حمله اخیر ایران با موشک‌های بومی مورد هدف قرار گرفت و ویرانی‌های ناشی از این حملات بی‌سابقه بوده است.

وی ادامه داد: این بندر نه‌تنها مرکز تأمین انرژی رژیم صهیونیستی است، بلکه کریدور IMEC نیز از آن عبور می‌کند و به بندر پیرائوس یونان می‌رسد و با توجه به اینکه بیش از ۶۵ درصد نیاز سوختی رژیم صهیونیستی از این بندر تأمین می‌شود، حملات اخیر امنیت اقتصادی این رژیم را به شدت تهدید کرده است.

کارشناس حمل‌ونقل و ترانزیت عنوان کرد: در شرایطی که بدهی عمومی رژیم صهیونیستی به ۳۵۷ میلیارد دلار رسیده و وزارت دارایی این کشور کسری بودجه‌ای معادل ۴.۹ درصد تولید ناخالص داخلی را پیش‌بینی کرده است و ایران می‌تواند با تقویت مسیرهای ترانزیتی خود، گزینه‌ای امن و قابل‌اعتماد برای بازرگانان بین‌المللی باشد.

کریمی خاطرنشان کرد: پایان دادن به پروژه IMEC تنها از طریق قدرت نظامی ممکن نیست و ایران باید نشان دهد که در حوزه اقتصادی و ترانزیتی نیز توانایی اثرگذاری دارد و هر چه مسیرهای ترانزیتی ایران فعال‌تر شوند، موقعیت رژیم صهیونیستی برای تصاحب دروازه‌های ارتباطی آسیا و اروپا تضعیف خواهد شد.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
خروج از نسخه موبایل