نماد سایت پایگاه خبری سرمایه ایرانی

اصول رانندگی در شرایط نامساعد جوی

پلیس رانندگی

 آب و هوا از عوامل تاثیرگذار رانندگی است بدین معنا که تغییرات جوی همچون گرما، باران، برف ومه و اوقاف مختلف روز همچون طلوع آفتاب، ظهر، غروب و شب، هر کدام شرایط خاص خود را برای رانندگی می‌طلبد.

در نتیجه با یک نوع شیوه و تجهیزات معمول، نمی‌توان در همه شرایط آب و هوایی رانندگی کرد و  توجه به آداب و اصول مربوط به هر نوع شرایط آب و هوایی هنگام رانندگی، برای تامین ایمنی خود و دیگران، اجتناب ناپذیر است.

در ادامه به چند مورد از نکات رانندگی در شرایط خاص جوی اشاره می کنیم:

۱- هنگام رانندگی در برف و یخبندان، خودرو را در حالت دنده نگهداشته و از خلاص کردن آن پرهیز کنیم. زیرا این امر، به کاهش سرعت کمک می‌کند و حداکثر کنترل را به راننده می‌دهد.

۲- رانندگی در شرایط نامساعد جوی نظیر باران، تگرگ، برف و باد  اصول و فرهنگ خاص خود را دارد که در صورت عمل به آن، علاوه بر حفظ ایمنی برای خود و سرنشینان، از بروز خطر آفرینی برای خودروهای دیگر نیز جلوگیری می‌شود.

۳-برای کاهش سرعت خودرو هنگام بارندگی، از انجام دادن اقداماتی همچون ترمزهای ناگهانی و برداشتن یا فشاردادن پا از روی پدال گاز به طور ناگهانی پرهیز کنید.

۴- در سطح لغزنده و هنگامی که سرعت خودرو زیاد است، از تغییر دنده  از سبک به سنگین خودداری کنید.

۵-هنگام رانندگی در برف و یخبندان، چنانچه عقب خودرو دچار لغزش شد، برای جلوگیری از بروز حادثه برای خود و سرنشینان ودیگر خودروها به هیچ عنوان ترمز نکنید و فرمان را در جهت حرکت خودرو بچرخانید.

همچنین پا را از روی پدال گاز برداشته و تا وقتی خودرو به حالت مستقیم در نیامده است، از تغییر دنده به دنده سنگین تر خودداری کنید. این اقدام مانع چرخیدن خودرو به دور خود یا تصادف با جدول، گاردریل، وسائل نقلیه یا سقوط آن به زیر پل می‌شود.

۶- سبقت گرفتن در برف و یخبندان برای خودروی سبقت گیرنده و دیگر خودروها بسیار خطرناک است. از این رو هنگام رانندگی برای حفظ جان خود، سرنشینان و خودروهای دیگر، از سبقت گرفتن در چنین شرایطی پرهیز کنید.

تهیه و تنظیم: سرهنگ” محمدرضا محمدی”، رئیس پلیس راهور فرماندهی انتظامی استان اصفهان

امتیاز به خبر
خروج از نسخه موبایل