به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانیاز تهران، علی نصیری امروز _دوشنبه نهم تیر_ در نشست خبری «قرارگاه ایران» از اسکان ۴۰۷ نفر در قالب ۱۳۹ خانوار در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰۹ پایگاه مدیریت بحران در سطح شهر فعال هستند و نیروهای اورژانس در ۸۵ پایگاه مستقر شدهاند. در چنین شرایطی، نقش پدافند غیرعامل برجستهتر میشود. با وجود خلأهای موجود در برخی دستورالعملها، شهرداری تهران همچون سازمان مدیریت بحران کشور، فراتر از حدود قانونی خود وارد عمل شده است.
وی با بیان اینکه آمادگی پایتخت در برابر بحرانهایی نظیر جنگ نسبت به آغاز دوره ششم مدیریت شهری بهبود پیدا کرده است، افزود: هرچند هنوز تا رسیدن به سطح مطلوب فاصله داریم، اما پیشرفتهای قابلتوجهی حاصل شده است. پایگاههای مدیریت بحران برای ارائه خدمات به شهروندان طراحی شدهاند و نه اسکان اضطراری. از طرف دیگر در ابتدای این دوره، تنها ۴۶ پایگاه در اختیار شهرداری بود، اما اکنون این تعداد به ۱۰۹ پایگاه افزایش یافته و عمدتاً به شهرداری تحویل داده شدهاند.
رئیس سازمان مدیریت بحران تهران خاطرنشان کرد: در جریان حملات اخیر، نیروهای امدادی هلال احمر در ۹ پایگاه و اورژانس در ۸۵ پایگاه مستقر شدند، همچنین در پنج منطقه شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز پایتخت، امدادگران آمادهباش بودند تا در صورت نیاز، فوراً وارد عمل شوند.
نصیری با اشاره به حمله به ۴۵ نقطه در ۱۲ منطقه شهری، این مکانها را اماکن مردمی دانست و عنوان کرد: سازمان انتقال خون نیز در یکی از پایگاههای بحران مستقر شده است. همچنین عملیات آواربرداری تا زمانی که احتمال وجود مصدوم یا پیکر شهید در زیر آوار وجود داشته باشد، بر عهده آتشنشانی است و در مراحل بعدی، وزارت راه و شهرسازی مسئولیت آواربرداری سنگین را بر عهده خواهد داشت.
وی با اشاره به حضور مردم و گروههای جهادی در صحنه حوادث، گفت: پس از آغاز عملیات، با هماهنگی سازمان مدیریت بحران، گروههایی از بسیج، بهزیستی و سایر نهادهای مردمی به کمک شهرداری آمدند.
رئیس سازمان مدیریت بحران تهران از آمادهسازی و بازسازی برخی پایگاهها خبر داد و تاکید کرد: ۲۲ خط تلفن ثابت برای پاسخگویی به سوالات شهروندان در زمینههایی مانند اسکان اضطراری و نحوه جبران خسارات در نظر گرفته شده است.
نصیری با اشاره به اینکه شهرداری مسئولیتی در قبال تعمیرات جزئی ساختمانهای آسیبدیده ندارد، گفت: با این حال، شهردار تهران دستور تعویض شیشههای شکسته را صادر کرد که بخش زیادی از این اقدامات نیز انجام شده است.
وی از استفاده از چهار هتل از جمله هتل شهر و شیان برای اسکان آسیبدیدگان خبر داد و افزود: هدف از این اقدام، تأمین حداقل امکانات رفاهی و تغذیه برای شهروندان بوده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران تهران با اشاره به دستور رئیسجمهور مبنی بر حمایت همهجانبه از آسیبدیدگان، تصریح کرد: حتی شهروندانی که تحت پوشش نهادهای حمایتی نیستند نیز از طریق سایر بخشها مورد حمایت قرار میگیرند. تاکنون ۴۰۷ نفر در قالب ۱۳۹ خانوار در مکانهای تعیینشده اسکان یافتهاند، هرچند برخی از خانوادهها پس از معرفی به هتلها، از اسکان انصراف دادهاند.
وی افزود: شهروندانی که در خصوص اسکان، ارزیابی خسارات یا مسائل ایمنی سوال دارند، میتوانند با شمارههای ۰۲۱۹۶۰۲۴۲۲۹ یا ۰۹۹۲۱۶۰۸۷۳۹ تماس بگیرند.
به گفته نصیری، در ۱۹ نقطه از ۴۵ صحنه حادثه، چادرهای بحران و میزهای خدمت مستقر شدهاند و در ۸ نقطه نیز چادرهای بزرگ برای ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی برپا خواهد شد.
وی با اشاره به تجربه دفاع مقدس، تأکید کرد: در آن دوران زیرساختهایی برای پناهگاهها وجود داشت، اما امروز با توجه به پیچیدگی تهدیدات، باید نگاه جدیتری به الزامات پدافند غیرعامل در شهرها داشت.
نصیری افزود: سامانههای هشدار از ابزارهای کلیدی پناهگاهها هستند، اما راهاندازی آنها در اختیار مدیریت شهری نیست.
وی با بیان اینکه نوع تهدیدات امروز با گذشته تفاوت دارد، گفت: در شرایطی که حملات همزمان از خارج و داخل کشور انجام میشود و اطلاعرسانی پس از وقوع حادثه صورت میگیرد، نمیتوان از الگوهای سنتی پدافند انتظار پاسخگویی داشت.
رئیس سازمان مدیریت بحران تهران با اشاره به الزامات طراحی پناهگاههای شهری، گفت: این پناهگاهها باید در زیرزمین، خارج از مسیر مستقیم موج انفجار و با دیوارها، کف و سقف بتنی به ضخامت حدود پنج متر ساخته شوند و دارای خروجیهای متعدد، سرویسهای بهداشتی، امکانات درمانی و مصالح غیرترکشزا باشند.
نصیری افزود: برخی خطوط مترو تنها یک ورودی دارند، اما در خطوط جدید مانند ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱، پیوست مطالعات پدافند غیرعامل الزامی شده و پروژهها باید به امکانات لازم مجهز شوند.
وی با اشاره به استفاده شهروندان از ایستگاههای مترو بهعنوان پناهگاه در بحران اخیر، گفت: اگرچه این ایستگاهها از نظر فنی برای پناهگاه طراحی نشدهاند، اما در عمل نقش مؤثری ایفا کردند.
رئیس سازمان مدیریت بحران تهران با تأکید بر اینکه کشور با جنگی ترکیبی مواجه است، گفت: در این نبرد، دشمن خارجی تنها بازیگر نیست و عوامل داخلی و جریان نفاق نیز نقشآفرینی میکنند.
نصیری با اشاره به اولویتهای زیرساختی کشور، افزود: در شرایط عادی، تمرکز بر توسعه حملونقل و ساخت بیمارستانها است و ساخت پناهگاهها در اولویت قرار نمیگیرد.
وی از ثبت خسارت بیش از ۷۰۷ خودرو و ۷ موتورسیکلت در جریان جنگ ۱۲ روزه تهران خبر داد و افزود: میزان خسارات بیش از این موارد ثبت شده است.
منبع خبر : ایمنا