به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی، داریوش امانی اظهار کرد: زیر ساختهای بسیار خوبی در بنادر، جادهها، پایانههای مرزی برای توسعه ترانزیت در کشور ایجاد شده و هم اکنون حدود ۲۶ پایانه مرزی فعال در سطح کشور داریم.
وی افزود: سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۵۸ درصد رشد ترانزیت در کشور داشتیم و در ۶ ماه ابتدای سال نیز ۶۲ درصد رشد ترانزیت داشتیم که نشان دهنده اقداماتی مثبت در حال انجام است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ضرورت فعال بودن دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه و کشورهای مشترک المنافع با هدف افزایش تعاملات تجاری عنوان کرد: در سازمان راهداری برای افزایش ترانزیت کالا هدف گذاری شده و در حال پیگیری تحقق آن هستیم.
امانی با اشاره به اهمیت الحاق ایران به برخی موافقتنامه ها یک جانبه و دوجانبه عنوان کرد: این امر برای رونق تبادل کالا و جلوگیری از بروز مشکل در مسیر ترانزیت کالا در کشورهای مختلف بسیار مهم است.
وی در رابطه با تلاش رژیم صهیونیستی برای احداث طرح کریدور هند، عربستان، رژیم صهیونیستی و اروپا تصریح کرد: دشمنان بی کار نخواهند نشست و همواره به دنبال این هستند که ایران را در ارتباطات بینالمللی به بن بست برسانند؛ اما توجه به توسعه زیرساختها، هدف گذاری برای رونق ترانزیت از مسیر ایران، ارتباط با کشورهای همسایه و تبادل کالا و ترانزیت سوخت از کشورمان در راهگذر شمال – جنوب میان ایران، روسیه، آذربایجان و هند به همراه زیرساختهای مناسبی که در بندر چابهار در حال احداث است، موجب شده اهداف دشمنان برای دور زدن ایران محقق نشود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور در رابطه با بهرهمندی ایران از ظرفیت عضویت در گروه بریکس برای توسعه ترانزیت کالا تصریح کرد: بی تردید آمارهایی که امروز از وضعیت ترانزیت کالا شاهد هستیم به دلیل بهرهمندی از ظرفیتها موجود است؛ امنیت بالای مسیرها و راههای مواصلاتی جمهوری اسلامی ایران به همراه دیپلماسی خوبی که در سالهای اخیر برقرار بوده و روز به روز نیز در حال تقویت است و به رونق ترانزیت کالا از مسیر ایران کمک میکند. هرچقدر بتوانیم بیشتر عضو اتحادیهها و موافقتنامههای بینالمللی شویم در افزایش ترانزیت اثر مثبتتری خواهد داشت.
منبع خبر : ایمنا