به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی، کریم احمدی صبح امروز _ چهارشنبه هشتم آذر_ در نشست هماندیشی محققان دفتر امور اقتصادی کشور در اصفهان اظهار کرد: اهداف و برنامههای بالادستی وزارتخانه مشخص است اما با توجه به تغییراتی که این چند سال در وزارتخانه ایجاد شده، در اجرای سیاستگذاریها دچار افت و خیزهای شده است.
وی با اشاره به افت و خیزهای برنامهای افزود: با وجود این شرایط، وزارتخانه از سازمان تحقیقات و اعضای هیئت علمی انتظاراتی دارد البته سازمان متناسب با برنامههای وزارتخانه هدفگذاری انجام داده اما هدف سازمان حرکت در راستای چشمانداز وزارت خانه است تا پروژه و طرح کلان تحقیقاتی پیش برود.
معاون مدیریت منابع انسانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی الگوی کشت را یکی از بزرگترین برنامههای چند سال اخیر سازمان دانست و یادآور شد: تعیین الگوی کشت سابقه دیرینهای داشته و چالشهای شدیدی نیز وجود دار که اساس برنامه الگوی کشت امروز هستند.
وی با اشاره به اهمیت جمعآوری دادهها و اطلاعات در این بخش ادامه داد: در سازمان تحقیقات و کشور کمبود داده وجود ندارد زیرا کشور ما از سابقه ۴۰ تا ۵۰ ساله در زمینه تحقیقات برخوردار است و مراکز تولید آمارهای اقتصادی و اجتماعی در این زمینه فعال هستند، بنابراین ما باید مفاهیم آنها را به هم گره بزنیم و آنها را به زبان مدیران ارشد و افراد بدون تخصص از این موضوعات ارائه دهیم.
احمدی اساس الگوی کشت را دادهها اعلام کرد و گفت: موضوع مهم دیگر، بهرهوری است، کشور ما با جمعیت ۸۷ میلیون نفری، بین ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی با مصرف ۷۰ تا ۷۵ میلیون متر مکعب آب تولید میکند و سوال اینجاست که آیا این میزان تولید کفاف نیاز مردم را میدهد؟
وی با اشاره به خودکفایی ۸۰ درصدی در تولید محصولات کشاورزی افزود: بخش دیگر نیاز ما از طریق واردات تأمین میشود اما در برخی بخشهای کشاورزی مانند طیور وضعیت تولید داخل شکننده است.
معاون مدیریت منابع انسانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی جمعیت کشور در افق ۲۰۵۰ را نزدیک به ۱۰۳ میلیون نفر و ۱۸۰ میلیون تن محصولات غذایی ترسیم کرد و گفت: این در حالی است که تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی تا ۶۵ میلیارد متر مکعب تأمین نیازها را با چالش روبهرو خواهد کرد.
وی جبران جمعیت بیشتر و آب کمتر و بهرهوری خاک را از طریق ابتکاراتی برای افزایش بهرهوری و تولید در واحد سطح امکان پذیر دانست و خاطرنشان کرد: باید سراغ تولید محصولات کم آب بر با بازدهی اقتصادی بیشتر و حرکت به سوی تغییر رکوردها برویم که راهکار همه اینها بهرهوری خواهد بود که وظیفه محققان عضو این سازمان است.
احمدی با تاکید بر لزوم ارائه گزارشهای آماری با تحلیلهای اقتصادی به مدیران ادامه داد: مؤسسه پژوهشی برنامهریزی محدود به تأمین نیاز روزمرگی وزارتخانه شده بنابراین فرصت تحلیل برای تصمیمسازی مناسب را در اختیار ندارند که باید این خلأ را پر کنیم.
وی از محققان خواست فقط به پروژههای تحقیقاتی بسنده نکنند و گفت: باید خوراکهای تصمیمگیری ایجاد کنیم که سازمان تحقیقات به شدت تشنه این موارد است زیرا دولت به ما جز حقوق کارکنان، بودجهای پرداخت نمیکند.
وی با اشاره به تأمین بقیه هزینهها را از محل ۴۰۰ میلیارد درآمد سازمان تصریح کرد: آیا سازمان تحقیقات با وجود همه زیرساختهای خود نمیتواند درآمدش را به هزار میلیارد و حتی دو هزار میلیارد افزایش دهد؟
معاون مدیریت منابع انسانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: نباید مولدسازی را به چشم فروش ببینیم بلکه باید بتوانیم بهرهوری از امکانات را افزایش دهیم و تنها داراییهایی که تأثیری در امنیت اقتصادی و غذایی ندارند به فروش برسد.
وی از امکان هرگونه حمایت لازم از پروهشها خبر داد و گفت: برای اجرای طرحها کمبود بودجه نداریم، ممکن است سلایق در مراکز، نوع هزینه کرد و دیدگاهها متفاوت باشد اما اگر استانی برای اجرای طرح به اعتبار نیاز داشته باشد به صورت مستقل پرداخت خواهد شد.
معاون مدیریت منابع انسانی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اقدامات هر استان را قابل تعمیم به استانهای دیگر بیان کرد و افزود: حاضریم هر سال عددی را برای اجرای پروژههای تحقیقی، ترویجی اجتماعی و اقتصادی بلوکه کنیم اما ممکن است نوع مصرف متفاوت باشد زیرا مشکلات در مراکز بسیار زیاد است.
وی با اشاره به فشار هزینه نیروها خدمات و افزایش چندین برابری مواد گفت:
با نگاهی به نمودار رشد درآمدی و ارزش واقعی آن این پرسش ایجاد میشود که آیا با وجود تیم تحقیقاتی قوی، ارزش واقعی درآمد باید در حد کنونی باشد که قانعکننده نیست به عبارت دیگر اگر درآمد شیب مناسبی با تورم ندارد، در بهرهوری نیاز به اصلاحاتی وجود دارد.
منبع خبر : ایمنا