به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی و به نقل از سازمان راهداری و حملونقل جادهای و بر اساس اطلاعات دریافتی از سامانههای هوشمند مرکز مدیریت راههای کشور، از مجموع زائرانی که تا پایان روز شنبه ۲۷ مرداد از پنج مرز اربعینی مهران، شلمچه، چذابه، خسروی و تمرچین وارد عراق شدهاند، ۹۴ درصد زائران ایرانی و ۶ درصد نیز زائران غیرایرانی بودهاند.
بر اساس این گزارش، پایانه مرزی مهران با انتقال ۵۲ درصد زائران ایرانی همچنان انتخاب نخست مردم برای خروج از کشور است و پس از آن، مرزهای شلمچه با ۲۵ درصد، خسروی با ۱۴ درصد، چذابه با هفت درصد، تمرچین و باشماق هر کدام با یک درصد مرزهای مبادی سفر هستند.
این گزارش حاکی است، مرز شلمچه با سهم ۳۹ درصدی اولویت نخست زائران غیر ایرانی برای ورود به عراق است و مرزهای مهران با ۲۳ درصد، تمرچین با ۱۳ درصد، باشماق با ۱۱ درصد، چذابه با ۱۰ درصد و خسروی نیز با چهار درصد دیگر مرزهای منتخب زائران غیرایرانی برای خروج از کشورمان بودهاند.
تا پایان روز گذشته ۶۱۴ هزار و ۹۹۰ زائر ایرانی و غیرایرانی در مسیر بازگشت از مرزهای اربعینی وارد کشورمان شدهاند که از این تعداد ۹۱ درصد زائران ایرانی و ۹ درصد نیز غیرایرانی بودهاند.
بر پایه این گزارش، ۵۰ درصد زائران ایرانی مرز مهران را برای بازگشت به کشور انتخاب کردهاند و مرزهای شلمچه با ۲۹ درصد، خسروی با ۹ درصد، چذابه با هشت درصد و باشماق و تمرچین هر کدام با ۲ درصد پذیرای زائران برای ورود به کشور بودهاند.
زائران غیرایرانی نیز در مسیرهای بازگشت از عراق به ترتیب مرزهای شلمچه، باشماق، تمرچین، مهران، چذابه و خسروی را برای ورود به خاک ایران برگزیدهاند.
از ابتدای اجرای طرح اربعین از روز ۱۶ مرداد تا روز شنبه (۲۷ مرداد)، تقاضای زائران برای استفاده از ناوگان حملونقل عمومی در مسیرهای رفتوبرگشت ۲۰ درصد بوده و ۵۴۶ هزار و ۱۵۵ زائر از طریق ۲۷ هزار و ۵۸۸ سفر جابهجا شدهاند.
بر اساس این گزارش، استانهای تهران، اصفهان، قم و فارس به ترتیب بیشترین سهم را اعزام زائران در بین استانهای کشور داشتهاند. بین مرزهای اربعینی ۶۱ درصد زائران از طریق ناوگان حملونقل عمومی به مرز مهران منتقل شده و پس از آن مرزهای شلمچه، خسروی، چذابه، تمرچین و باشماق در جایگاههای بعدی قرار دارند.
تاریخ اربعین ۱۴۰۲ در تقویم شمسی با چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۲ برابر است.
منبع خبر : ایمنا