به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، علی ربانی دیروز (یکشنبه، ۲۸ بهمن) در دومین آیین قرعهکشی مشارکتکنندگان پویش کاهش ۱۰ درصدی در مصرف انرژی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: روند مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع کوچک نشان میدهد با افزایش ۵ تا ۶ درصدی روبهرو هستیم و عمده این افزایش مصرف ناشی از فرسودگی تجهیزات و عایق نبودن ساختمانهاست که باید مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان جدی گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه هرچه مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء بیشتر شود، از سهم گاز صنعت پتروشیمی و صنایع عمده و نیروگاهها کاسته میشود، افزود: بر همین اساس تلاش شده با تعریف این طرح با بهرهگیری از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد و شرکتهای دانشبنیان و پیشبینی جوایز فردی و اجتماعی از مصارف این بخش کاسته شود.
مدیر بهینهسازی مصرف شرکت ملی صنایع پتروشیمی از سرمایهگذاری ۴ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در بخش بالادست و میدانهای نفتی و گازی و تلاش برای کاهش انتشار گازهای همراه نفت خبر داد و گفت: در بخش انرژیهای تجدیدپذیر نیز اقدامهای قابلتوجهی در حال انجام است و از ابتدای سال آینده خبرهای خوبی در این زمینه خواهیم داشت.
ربانی به طرح پویش ۱۰ درصدی کاهش مصرف انرژی با هدف مدیریت مصرف در بخش گاز و برق اشاره و بیان کرد: روزانه ۱۲۰ میلیون مترمکعب گاز در تهران با تجهیزات دارای بازدهی ۴۰ درصد و نیروگاههای با بازدهی زیر ۴۰ درصد میسوزانیم که سبب افزایش گازهای گلخانهای و افزایش حجم آلایندهها میشود.
وی تأکید کرد: پیشبینی میشود روزانه ۶.۵ میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف گاز با پیوستن مردم به پویش کاهش ۱۰ درصدی در مصرف انرژی محقق شود.
کاهش ۱۰ هزار میلیارد تومانی درآمد دولت
مدیر بهینهسازی مصرف شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه با توجه به تفاوت پنج تا ۱۰ درجهای دمای شب و روز، انتظار میرود با افزایش آگاهی این مقدار افزایش دمای هوا در مصرف گاز و درجه حرارت پکیج و بخاری و کاهش آن لحاظ شود، ادامه داد: با افرایش مصرف گاز خانگی و کاهش تحویل مقدار گاز به پتروشیمیها، افزون بر کاهش ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان از درآمد دولت از این محل، ارز قابل عرضه به بازار نیز کاهش یافته است.
ربانی با اشاره به اینکه برای مشترکانی که در پویش ۱۰ درصدی مصرف گاز شرکت کردند، تعویض بخاری با راندمان بالاتر از B هدیه داده میشود، افزود: دارندگان پکیج نیز برای تعویض آن یا دوجداره کردن پنجره تا ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و دارندگان سیستم گرمایشی موتورخانه نیز تسهیلات بلاعوض مناسبی برای بهسازی دریافت میکنند.
وی ادامه داد: در این دوره قرعهکشی ۳۱۵ دستگاه بخاری راندمان A و تسهیلات خرید پکیج و موتورخانه به قید قرعه بین مشارکتکنندگان سه استان برتر مازندران، خراسان جنوبی و کرمان به نسبت مشارکت تخصیص یافت.
مدیر بهینهسازی مصرف شرکت ملی صنایع پتروشیمی ضمن قدردانی از شرکت پتروشیمی زاگرس برای مشارکت در طرح و تأمین هزینههای اجرا، از همه شرکتهای پتروشیمی برای پیوستن به این طرح دعوت کرد و گفت: مردم شریف ایران که دارای اشتراک گاز و برق هستند میتوانند با ثبت نام در آدرس nabzenergy.ir افزون بر مشارکت در کارهای خیر پیشبینی شده، از جوایز دو دور دیگر و جوایز پایانی بهرهمند شده و در یک مشارکت اجتماعی برای بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی حضور یابند.
منبع خبر : شانا