اقتصاد جهانی

فعالیت کارخانه‌ها در چین کاهش یافت

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،دفتر ملی آمار چین به تازگی اعلام کرده است که شاخص مدیران خرید (PMI) از ۵۱.۹ در ماه مارس به ۴۹.۲ کاهش یافته است، یعنی پایین‌تر از مرز ۵۰ که مرز میان انقباض و انبساط فعالیت‌های اقتصادی را به صورت ماهانه تعیین می‌کند. این کاهش قابل توجه از انتظارات ۵۱.۴ درصدی اقتصاددانانی که در نظرسنجی رویترز شرکت کرده بودند فاصله زیادی دارد و اولین انقباض در بخش تولید از ماه دسامبر سال گذشته به شمار می‌رود، یعنی زمانی که شاخص مدیران خرید در بخش تولید ۴۷ بود.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،دومین اقتصاد جهان در ۳ ماهه سال جاری، به لطف تقاضای بالا برای خدمات، رشد قابل قبول و سریعی را تجربه کرد؛ اما خروجی کارخانه‌ها در میان رشد ضعیف اقتصاد جهانی از این فرایند عقب مانده است. کاهش قیمت‌ها و افزایش پس‌اندازهای بانکی تردیدها نسبت به افزایش تقاضا در جهان را افزایش داده است.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،دایره سیاسی حزب کمونیست چین که یکی از نهادهای ارشد تصمیم‌گیری به شمار می‌رود، روز جمعه تاکید کرد بازیابی و توسعه تقاضا کلید بهبود پایدار است و هشدار داد بهبود اقتصادی کنونی به واسطه شتاب کم و تقاضای ناکافی، تنها بهبودی ترمیم‌کننده است و نیاز به رسیدگی بیشتر دارد. به گفته ژائو چینگه آماردان، نبود تقاضا در بازار و تاثیرات گذرای بهبود سریع تولید در ۳ ماه اول سال از جمله عواملی هستند که در ماه آوریل موجب بروز انقباض شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،مرکز آمار چین همچنین اعلام کرده است: براساس داده‌های به دست آمده از شاخص مدیران خرید، سفارشات جدید صادرات از ۵۰.۴ ماه گذشته میلادی به ۴۷.۶ رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،بخش تولید در چین که ۱۸ درصد از نیروی کار این کشور را در اختیار دارد، به دلیل کاهش تقاضای جهانی همچنان تحت فشار است. بعضی از صادرکنندگان به رویترز اعلام کرده‌اند که در واکنش به کاهش تقاضای جهانی؛ سرمایه‌گذاری‌های خود را متوقف کرده و هزینه‌های نیروی کار را کاهش داده‌اند. دولت چین به منظور بهبود تجارت و اشتغال، هفته گذشته طرحی شامل حمایت از صادرکنندگان خودرو، تسهیل صدور ویزا برای تاجران بین‌المللی و ارائه یارانه به شرکت‌هایی که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را استخدام می‌کنند ارائه کرد.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،بخش املاک که برای سال‌ها ستون رشد اقتصادی چین بوده است نیز همچنان شکننده و غیرقابل اتکا است. وقوع چندین بحران از اواسط سال ۲۰۲۰ به بعد در این بخش منجر به افزایش بدهی سازندگان و توقف پروژه‌های ساخت و ساز مسکن‌های پیش‌فروش‌شده شد.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،باوجود اینکه مصرف در چین به تازگی افزایش قابل توجهی یافته است، شاخص مدیران خرید غیرتولیدی از ۵۸.۲ ماه مارس به ۵۶.۴ رسیده است. داده‌های ماه جاری نشان از آن دارند که رشد خرده‌فروشی در ماه مارس سرعت گرفته و به بالاترین حد خود طی ۲ سال گذشته رسیده، اما این رشد از نظر اقتصاددانان رشدی ضعیف بود و احتمال پایدار بودن آن بسیار پایین برآورد شده بود. شاخص ترکیبی مدیران که فعالیت‌های تولیدی و غیرتولیدی را شامل می‌شود هم از ۵۷ ماه مارس به ۵۴.۴ رسیده است.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی،ژیوی ژانگ اقتصاددان ارشد شرکت پین‌پوینت معتقد است: اعلام شاخص مدیران خرید به همراه دیگر سیگنال‌های اقتصادی، از جمله افزایش قابل توجه مسافرت‌ها در تعطیلات و فعالیت‌های پنهانی و خاموش بازار مسکن، فشار بر دولت را برای ادامه سیاست‌های حمایتی مالی و پولی در ۳ ماهه دوم سال حفظ خواهد کرد.

منبع خبر : اتاق ایران آنلاین

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا