به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، تابستان امسال با ثبت رکوردشکنیهای پی در پی از گرمترین روزهای سال در حال سپری شدن است؛ روز گذشته گرمای هوا به اوج رسید به طوری که بیشینه دمای کلانشهر اصفهان و ۱۸ شهر استان تا ۴۰ درجه ثبت شد.
در این شرایط تأمین آب و برق مورد نیاز مردم اهمیت ویژهای پیدا کرده است؛ وزارت نیرو در این راستا، بخش خانگی را خط قرمز خود عنوان کرده و با برنامهریزیهای مختلف تلاش کرده است قطعی برق در بخش خانگی اعمال نشود.
در تابستان علاوه بر تأمین برق، تأمین آب شرب پایدار نیز با اهمیت است چرا که علاوه بر مصارف روزانه، شستوشو و استحمام، در مناطقی همچون اصفهان که از دیرباز به دلیل شرایط اقلیمی، استفاده از کولرهای آبی مرسوم بوده و در صورت نبود آب تحمل گرمای هوا مشکل خواهد شد.
یکی از مناطق شهر اصفهان که از سالهای گذشته همواره در تابستان و با شروع روند افزایشی مصرف آب، همواره با مشکل قطعی و افت فشار مواجه بوده، منطقه چهار شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان و به ویژه محله مولوی است. سال گذشته با پیگیریها و اعتراضات مردم این محله مشکل قطعی آب با تلاش کارکنان آبفا رفع شد. آنطور که مسئولان آبفای استان اعلام کردهاند، خیابان مولوی نسبت به سایر نقاط منطقه، ارتفاع بیشتر، ریزدانگی بافت و تراکم جمعیت بیشتری دارد و همین موضوع منجر شده که در زمان اوج مصرف، ساکنان منطقه کمبود آب را تجربه کنند.
اصلاح شبکه آبرسانی خیابان مولوی در راستای رفع این مسئله از تیرماه ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت و یک خط فرعی به خطوط اصلی متصل شد تا مشکل قطعی آب حل شود.
همچنین برخی از نقاط فرسوده شبکه توزیع آب در منطقه چهار شهر اصفهان به ویژه خیابان مولوی در همان سال بازسازی شد که این امید را ایجاد کرد تأمین آب این منطقه پایدار باشد.
اما امسال و با شروع روزهای گرم و افزایش مصرف آب، دوباره مردم این محله با قطعی آب مواجه شدند به طوری که از ابتدای تیرماه قطعیهای پراکنده و افت فشار قابل توجه وجود داشته و از سه روز گذشته تاکنون آب برخی از ساکنان این منطقه کاملاً قطع شده است.
تعداد زیادی از اهالی محله در اداره آب و فاضلاب منطقه جمع شدهاند تا علت قطعی آب را بدانند.
یکی از این اهالی به خبرنگار سرمایه ایرانی میگوید: تصور میکردم فقط اهالی مولوی با قطعی آب مواجهاند اما اینجا تعدادی از اهالی محله شاهد را نیز مشاهده کردم که با مشکل مشابه مواجهاند و سه روز است آب منازلشان قطع شده است.
سوال اینجاست مگر مشکل آب یک روز و دو روز وجود داشته که با آبرسانی سیار حل شود؟ تا کی باید دبه یا سطل به دست به دنبال تانکرها بدویم؟ در عصر ارتباطات و هوشمندشدن سامانهها ما هر روز پس رفت میکنیم و حتی آب مورد نیاز خود را باید با دبه تأمین کنیم!
این بانوی جوان که برای پیگیری مشکل به اداره آبفا مراجعه کرده است، ادامه میدهد: سال گذشته که یک لوله انتقال آب به منطقه اضافه شد تصور میکردیم دیگر با مشکل آب مواجه نمیشویم اما اکنون سه روز است که آب نداریم، یک قطره آب در لولههای منازل ما وجود ندارد و تانکها نیز خالی است، وضعیت به نحوی است که مستأجر ما به منزل پدریاش رفته چراکه با این شرایط نمیتواند در این محله زندگی کند.
مرد میانسالی در این رابطه به خبرنگار سرمایه ایرانی میگوید: اگر آب کم است چرا سایر مناطق آب دارند و فقط این منطقه قطعی آب دارد؟ اگر مشکل جمعیت و تراکم منطقه است؛ مسئولان پیش از این مطلع بوده و باید از زمستان به فکر تعویض لولهها میافتادند، اگر هم اکنون این عملیات را آغاز کنند تا پایان تابستان هم آب به خانههای مردم نمیرسد.
وی ادامه میدهد: به ما گفتهاند تانکرهایی برای آبرسانی به محله میفرستند؛ سوال اینجاست مگر مشکل آب یک روز و دو روز وجود داشته که با آبرسانی سیار حل شود؟ تا کی باید دبه یا سطل به دست به دنبال تانکرها بدویم؟ در عصر ارتباطات و هوشمندشدن سامانهها ما هر روز پس رفت میکنیم و حتی آب مورد نیاز خود را باید با دبه تأمین کنیم!
آبفا: به دنبال ایجاد حادثه بر روی خطوط انتقال آب و از طرفی افزایش دما و به تبع آن افزایش مصرف آب، قسمتهایی از خیابان مولوی دچار افت فشار آب شد. تأمین آب از خطوط جایگزین و همچنین آبرسانی سیار آغاز شده و تا ساعاتی دیگر مشکل برطرف میشود.
یکی دیگر از بانوانی که در انتظار پاسخگویی مسئولان بوده و نوزاد شیرخوارهاش را در آغوش دارد، میگوید: با همین امکانات انتظار دارند فرزندآوری افزایش یابد؟ از روز گذشته تا حالا نتوانستهام نظافت فرزندم را انجام دهم. یک قطره آب هم در منزل ما وجود ندارد. مردم این منطقه مظلوماند و همواره پای کار انقلاب بودهاند، چرا باید چنین بی مهریهایی را تحمل کنند؟
وی ادامه میدهد: فرزند دیگرم روز گذشته گرما زده شده بود و حتی نتوانست استحمام کند. در این شرایط زندگی کردن غیر ممکن است و نمیتوان بی آبی را تحمل کرد؛ درد ما در همین چندجمله خلاصه میشود، آب نیست، هوا گرم است و بیش از این توان تحمل نداریم.
خبرنگار سرمایه ایرانی، در تماسی با مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان پیگیر دلایل این مشکل شد.
مجید مختاری، مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به خبرنگار سرمایه ایرانی گفت: به دنبال ایجاد حادثه بر روی خطوط انتقال آب و از طرفی افزایش دما و به تبع آن افزایش مصرف آب، قسمتهایی از خیابان مولوی دچار افت فشار آب شد.
وی افزود: در حال حاضر، با تلاش همکاران ما، تأمین آب از خطوط جایگزین و همچنین آبرسانی سیار آغاز شده و تا ساعاتی دیگر مشکل برطرف میشود.
منبع خبر : ایمنا