ماین نیوز – آخرین وضعیت معدن طلای تفتان

آخرین وضعیت معدن طلای تفتان

رسانه‌های دروغ‌نویس به دنبال تولید هسته‌های بحران هستند

گروه معادن
– معاون معدنی وزارت صمت خاطر نشان کرد: رسانه‌های غیر مطلع و دروغ‌نویس خارجی با اعلام اعداد غیر واقعی و پوشاندن جنبه‌های فنی موضوع سعی در دامن زدن به انتظارات و تولید هسته‌های بحران دارند که در نهایت موجب زیان مردم و ادامه فقر در منطقه خواهد بود.

آخرین وضعیت معدن طلای تفتان

 

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، رضا محتشمی‌پور، معاون معدنی وزارت صمت، با اشاره به آخرین وضعیت معدن طلای تفتان در سیستان و بلوچستان، گفت: معدن طلای انجیرک تفتان در مرحله اکتشاف است و به مرحله بهره‌برداری نرسیده‌ و برخلاف آنچه در رسانه‌های بیگانه مطرح می‌شود در این معدن بهره‌برداری انجام نمی‌شد که مردم بخواهند مانع خروج ماده معدنی از آن شوند.

این مقام مسئول با رد این ادعا که گفته می‌شود معدن طلای تفتان بزرگترین معدن طلا در کشور است، گفت: ذخیره این معدن ۴۹ میلیون تن طلا عنوان شده که از کل ذخایر اثبات شده جهانی بیشتر است. این عدد مقدار ذخیره احتمالی کانسنگ طلاست که در هر یک میلیون واحد آن یک واحد طلا وجود دارد یعنی تا امروز این معدن ذخیره احتمالی ۴۹ و ذخیره اثبات شده ۲۴ تن طلا دارد که کمتر از ۲۰ تن آن قابل استحصال خواهد بود و این مقدار از کوچکترین معادن طلای فعلی هم کوچکتر است.

وی شرکت توسعه معادن پارس تامین را به عنوان مالک این معدن معرفی کرد و افزود: مالک این معدن دارای شرکت محلی در سیستان و بلوچستان و با سرمایه گذاری تامین اجتماعی است.

محتشمی‌پور تاکید کرد: رسانه‌های غیر مطلع و دروغ‌نویس خارجی با اعلام اعداد غیر واقعی و پوشاندن جنبه‌های فنی موضوع سعی در دامن زدن به انتظارات و تولید هسته‌های بحران دارند که در نهایت موجب زیان مردم و ادامه فقر در منطقه خواهد بود. آنها خوب می‌دانند که با تحریک مردم به توقف فعالیت‌های آماده‌سازی معدن پیام ناامنی سرمایه گذاری را به سرمایه گذاران و شرکت‌های متخصصی که تمایل به سرمایه گذاری در منطقه محروم سیستان و بلوچستان دارند ارسال می‌کنند و به این ترتیب ادامه فقر را در این استان شاهد خواهند بود و این مطلوب آنهاست.

وی تصریح کرد: این معدن در حال حاضر در مرحله تجهیز قرار دارد و هنوز تولیدی در آن صورت نگرفته و خاکی هم که در هر یک میلیون واحد آن فقط یک واحد طلا وجود دارد را نه می‌شود به جای دیگری حمل کرد و نه می‌توان با فناوری پایین از آن تولیدی انجام داد. این کار نیاز به سرمایه گذاری سنگین و جذب فناوری در همان منطقه دارد که اگر انجام شود تولید و اشتغال را در منطقه به دنبال دارد و اگر انجام نشود این سرمایه ملی و مردمی راکد خواهد ماند.

همچنین در این رابطه ابراهیم جمیلی رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود بعد از اینکه مردم مانع فعالیت استخراج طلا از معدن طلای تفتان سیستان و بلوچستان شدند قیمت طلا در بازار افزایش پیدا کرد آیا می‌توان نسبتی بین این دو مقوله در بازار ایجاد کرد؟ گفت: این مسئله تاثیرگذار در قیمت طلا نیست و قیمت طلا در بازار داخلی با تعطیل شدن یک معدن تغییر نخواهد کرد.

وی ادامه داد: دولت باید کاری انجام دهد که فعالیت معادن رونق بگیرد و وظیفه اصلی من است که به شایعاتی که باعث تعطیلی معادن می‌شود دامن نزنم و زمینه‌های رونق آنها را فراهم کنم.

تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۲۰:۰۸

کد مطلب: ۶۳۱۹۵

 

مرجع : خبرگزاری ایلنا

 

منبع خبر : ماین نیوز

امتیاز به خبر
خروج از نسخه موبایل