به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: آزادسازی سه پهنه معدنی پس از سالها در استان مرکزی، یک اتفاق بزرگ است که این پهنهها بالغ بر ۸۰۰ هزار هکتار است.
«علیاکبر اسدی» افزود: اتفاق مهم دیگر، آغاز مزایده ۸۱ معدن و محدوده معدنی به صورت برخط بود که این امر نشان از شفافیت واگذاریها دارد.
وی بیان کرد: پیشبینی میشود با واگذاریها در این حوزه، بالغ بر ۲۰۰ تا ۳۰۰ معدن به مجموعه معادن استان مرکزی اضافه شود شمار معادن استان به یکهزار برسد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی هم در این آیین گفت: معادن یکی از مزیتهای نسبی است که در سالهای گذشته مغفول مانده بود.
«نوربخش عسکری» افزود: آزادسازی پهنههای معدنی و مزایده این بخش به صورت برخط، پاسخگویی را راحت میکند و در افزایش اعتماد مردم به دولت نقش موثری دارد.
وی بیان کرد: اعتماد سازی لازمه کار دولت است و شفافیت در امور بسیاری از ابهامات را پاسخ میدهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی ادامه داد: باید تلاش شود در حوزه معدن از خام فروشی جلوگیری شود و ارزش افزوده در این بخش مورد توجه جدی قرار گیرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی در این آیین گفت: امروز (یکشنبه) یک اتفاق ویژه در حوزه معدنی استان رخ داد، سه پهنه از مجموع پهنههای معدنی استان بالغ بر هشت هزار کیلومتر مربع آزاد شد.
« علی جودکی» افزود: پس از آزادسازی و در دقایق اول، بالغ بر ۳۰۰ محدوده به ثبت رسید که این آمار بیانگر افزایش علاقمندان به حوزه معدن است.
وی بیان کرد: در کناز آزادسازی این پهنهها، نخستین مزایده برای ۸۱ معدن و محدوده معدنی آغاز شد که به مدت یک هفته ادامه دارد و علاقمندان میتوانند با مراجعه به سامانه کاداستر، محدودههای مورد نظر را انتخاب و شرکت کنند و در پایان، برندگان مشخص و اعلام میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ادامه داد: مزایدههای عمومی محدودههای معدنی استان شامل، ۲۶ درخواست اکتشاف، ۱۹ فقره پروانه اکتشاف، پنج فقره گواهی کشف و ۳۱ فقره پروانه بهرهبرداری است.
جودکی عنوان کرد: سوالات زیادی در خصوص واگذاری معادن وجود داشت و با این اقدام، شفافیت امور در این حوزه مشخص شد.
وی اظهار کرد: حوزه معادن در رشد اقتصادی کشور نقش موثری دارد و اگر در این حوزه فعالیتهای چشمگیری صورت گیرد، تحقق رشد اقتصادی استان مرکزی سهلتر انجام میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: بیش از۶۰۰ معدن در این استان فعال است که در سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان از آنها حقوق دولتی وصول شده که به حساب خزانه دولت واریز شد و ۱۵ درصد این عدد با مصوبه مجلس شورای اسلامی در ۱۴۰۲ به استان برمیگردد که در مناطق معدنی، روستایی و مکانهایی که معدن تخریب داشته، هزینه میشود.
جودکی اظهار کرد: معدنکاران مشکلات و مسایلی دارند که با جدیت در حال پیگیری است و در حوزه ماشینالات معدنی اقدامات موثری صورت گرفته است، در حوزه سوخت تا اندازه زیادی سامان گرفته است.
۶۲۴ معدن دارای پروانه بهرهبرداری با ظرفیت استخراج ۲۸ میلیون ۱۹ هزار تن و ذخیره قطعی یک میلیون ۵۱۱ هزار تن با میزان سرمایهگذاری هشت هزار و ۵۹ میلیارد ریال در استان مرکزی فعال است و چهار هزار و ۸۶۱ نفر نیز در این بخش اشتغال دارند.
منبع خبر : ماین نیوز