مدیریت مصرف، خط مقدم کاهش ناترازی است

به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی و به نقل از پاون، همایون حائری امروز _ دوشنبه هجدهم فروردین_ در دوره آموزشی – توجیهی مدیریت مصرف برق جهت گذر از دوره اوج بار ۱۴۰۴ که با حضور عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو برگزار شد، اظهار کرد: تا یکی دو سال گذشته، تولید همواره دنباله‎رو مصرف بوده است. به صورتی که مصرف سالیانه افزایش پیدا کرد و به همان میزان در صدد بودیم که این افزایش مصرف را با احداث نیروگاه جدید پاسخ دهیم.

وی افزود: سال گذشته ظرفیت تأمین و تولید متناسب با رشد مصرف پاسخگو نبود؛ با توجه به شاخص‌های مختلف از جمله رشد جمعیت و رفاه اجتماعی، رشد مصرف به شکلی بود که به هیچ صورت افزایش ظرفیت تأمین پاسخگوی این نیاز نبود.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی یادآور شد: از سال ۱۳۹۷ به بعد، یک واگرایی در بخش تأمین و مصرف برق به وجود آمد که این امر سال به سال افزایش یافت. به طوری که تابستان ۱۴۰۳ نسبت به تابستان سال گذشته آن، حدود ۶۸۰۰ مگاوات فقط با رشد مصرف در بخش مصرف روبرو شدیم.

حائری عنوان کرد: اگر بخواهیم ۶۸۰۰ مگاوات را در بخش مصرف تأمین کنیم باید ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه احداث کرد. امروز هیچ کشوری را نمی‌توان یافت که ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی احداث کند.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در ادامه به تاکید وزیر نیرو مبنی بر اهمیت توجه به موضوع مدیریت مصرف در بخش برق و انرژی اشاره کرد و گفت: این امر به شکلی است که در کنار توجه به بخش تولید باید به مقوله مدیریت مصرف نیز متمرکز شویم.

وی ادامه باید: وزیر نیرو دولت چهاردهم از زمان سکان‌داری این بخش، دستوری را صادر کرد که بر اساس آن باید درباره موضوع مدیریت مصرف به صورت بسیار جدی اقدامات ویژه در دستور کار قرار گیرد، البته این مهم در کنار توسعه ظرفیت نیروگاهی است.

برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای توسعه ظرفیت‌های نیروگاهی

حائری با اشاره به برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای توسعه ظرفیت‌های نیروگاهی، اظهار کرد: اکنون در خصوص نیروگاه‌های حرارتی برنامه‌هایی پیش‌بینی شده است تا ظرفیت‌های جدید وارد مدار شود اما پیشبرد این مهم نیازمند زمان و سرمایه‌گذاری است.

معاون وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه فاصله ۱۰ هزار مگاواتی بین تولید و مصرف را نمی‌توان یک ساله پاسخ داد و از میان برداشت، افزود: میانگین ظرفیت جدید نیروگاهی کشور از سال ۱۳۶۹ تا کنون سالانه برابر با ۲۰۰۰ مگاوات بوده است.

وی بیان کرد: توسعه نیروگاه‌های حرارتی در حال انجام است اما نیازمند سرمایه، زمان و تأمین سوخت نیروگاهی است. تجربه سال گذشته در مورد تأمین سوخت نیروگاهی را می‌توان در این زمینه یادآور شد و اینکه تنها بر توسعه نیروگاه‌های حرارتی متمرکز شویم به هیچ عنوان پاسخگوی این نیاز نخواهد بود.

وی از ریل‌گذاری جدید در خصوص توسعه انرژی‌های تجدید پذیر خبر داد و گفت: امید است از تابستان امسال و تابستان سال‌های آینده نیروگاه‌های تجدید پذیر به کمک نیروگاه‌های حرارتی بیایند؛ نکته مهم اینکه زمان به مدار آمدن این دست از نیروگاه‌ها سریع‌تر از نیروگاه‌های حرارتی است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه موضوع مدیریت مصرف در سال جاری به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است، بیان کرد: مدیریت مصرف، خط مقدم کنترل و کاهش ناترازی موجود در صنعت برق در سال‌های نخست است؛ پیشبرد این مهم نیازمند مدیریت و اقدام جهادی است.

وی همچنین از آماده سازی ۳۶ بسته مدیریت مصرفی در حوزه برق برای نخستین بار سخن به میان آورد و گفت: این ۳۶ بسته مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد تا برنامه آن اجرایی شود؛ این نسخه متناسب با شرایط فعلی کشور تهیه شده است.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
خروج از نسخه موبایل