به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی و به نقل از شادا، عبدالناصر همتی در حاشیه صدوبیستوششمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به اینکه در نشست شورا درباره تعهد بهموقع ترخیص کالا از گمرک مواردی مطرح شد، اظهار کرد: دو ماه مهلت داده شده بود و برخی از واردکنندگان نکاتی را مطرح کردند که بهدلایلی نتوانستند کالاهای خود را بهموقع از گمرک وارد کنند و قرار شد اگر گمرک تأیید کرد به دلایل خاصی که گمرک تشخیص میدهد این موارد نیز جز عذر موجه تلقی شود.
وی افزود: بحث دیگری که در این خصوص مطرح شد، درخواست انجمن صادرکنندگان قیر کشور بود که اختلاف نظرهای این انجمن با بانک مرکزی مطرح شد و این مورد نیز قرار شد وزارت صمت موضوع را در کارگروهی با مشارکت بانک مرکزی و سایر بخشهای ذیربط از جمله نمایندگان انجمن صادرکنندگان قیر تشکیل شده و این موضوع بررسی شود و نتیجه آن در اسرع وقت به هیئت وزیران منعکس شود.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: موضوع سوم نشست امشب شورای گفتوگو مربوط به درخواست نرخ حقالعمل کاران جایگاههای بنزین بود که پیشنهادهای نمایندگان این صنف مطرح شد و قرار شد این پیشنهادات در دولت مطرح و درباره آنها توسط هیئت وزیران تصمیمگیری شود.
همتی درباره پرسشی درباره اصلاح قانون مالیات بر عایدی سرمایه نیز گفت: درباره عایدی سرمایه طرحی در مجلس وجود دارد و در حال حاضر در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح است و با کمک کمیسیون اقتصادی این موضوع مورد بررسی و بحث قرار خواهد گرفت، البته دولت قرار نیست چیزی در این زمینه بفرستند اما بهیقین نظرات خود را در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح خواهیم کرد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره کند شدن یا توقف ترخیص کالا از آبان نیز گفت: مشکلی ایجاد نشده است و بر اساس مصوبه سران قوا تا اول آبان مجوز داشتند که ۹۰ درصد را ترخیص کرده و ۱۰ درصد از کالاها بماند تا مسئله تأمین ارز خود را با بانک مرکزی حل کنند.
وزیر اقتصاد عنوان کرد: چون از اول آبان این مصوبه وجود ندارد این فرایند قطع شده و بانک مرکزی نیز دلایلی داشت و مقرر شد این موضوع را پیگیری کنیم تا با کمک بانک مرکزی مشکل ترخیص کالاهای این واردکنندگان نیز حل شود.
همتی و در تشریح این موضوع گفت: در گذشته بدون تأمین ارز امکان ترخیص ۹۰ درصد از کالاها بر اساس مصوبه سران وجود داشت، اما چون تاریخ این مصوبه تمام شده است و در صورت امکان مجدد باید از سران قوا این مجوز دریافت شود.
منبع خبر : ایمنا