پای دولت در میان است

تعدادی از کارشناسان بازار سرمایه در مصاحبه با در مورد افت امروز شاخص نظرات خود را گفتند.

پیشی گرفتن در فروش /ضرر کمتر با فروش سریع‌تر

سیاوش وکیلی گفت: این ریزش از افزایش نرخ خوراک شروع شد و پیرو ابلاغیه روز گذشته، چهار برابر شدن نرخ فولادی‌ها را داشتیم. همه این مسائل اعتماد بازار را نشانه گرفته‌اند و سهامداران در تلاش هستند تا کمتر متضرر شوند. این مسائل باعث طولانی شدن صف‌های فروش می‌شود. علاوه بر آن، عدم حمایت و تغییر نکردن نگرش دولت باعث می‌شود اعتماد سرمایه‌گذاران هر روز کمتر شود.

نزول بازار متاثر از قوانین

احمد کاظمی بیان کرد: بعد از افزایش نرخ خوراک، واردات خودرو، نرخ پتروشیمی‌ها چه قانون جدیدی توسط دولت وضع خواهد شد؟ این غیر قابل پیش‌بینی بودن بازار موجب بی‌اعتمادی سهامداران خواهد شد و تا زمانی که بازار سرمایه غیرقابل پیش‌بینی باشد و سرمایه‌گذاران احساس ناامنی از سوی بازار داشته باشند و بازار سرمایه نیز شفافیت نداشته باشد، وضعیت بازار به همین منوال خواهد بود.

نزول بازار تا نقطه حمایتی

مهدی افنانی اظهار کرد: از آنجا که تحرکی جهت بهبود بازار سرمایه صورت نگرفته، بازار دچار ریزش شده است. برآورد من این است، زمانی که بازار به این نقطه می‌رسد، حمایت‌ها توسط دولت صورت می‌گیرد و وضعیت بهتری شکل خواهد گرفت. البته این ریزش به دلیل بی‌اعتمادی به بازار شروع شد. از نحوه فروش تا نحوه واردات پس از آن قیمت‌گذاری نرخ خوراک نشان داد که دولت به صورت غیرمنسجم عمل می‌کند و بازار را به عنوان اقتصاد پایدار در نظر نمی‌گیرد.

کسری بودجه دولت گریبانگیر بازار سرمایه

محمد کاظم مهدوی معتقد است: یکی از اصلی‌ترین دلایل ریزش بازار سرمایه دخالت دولت در سود شرکت‌هاست و این مسئله باعث می‌شود سهامداران تصور کنند که دولت تصمیم دارد کسری خود را از طریق منابع شرکت‌ها تامین کند که این نظریه از بحث گران کردن خودروها شروع شد و با گران شدن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها شدت گرفت و در نهایت با کاهش سود پالایشی‌ها این نظریه به قوت کافی خود رسید. تمامی این عوامل موجب پیشی گرفتن سهامداران در فروش سهم‌ها شده است و همچنین انفعال شدید نهاد ناظر نیز تاثیر به‌سزایی در ریزش بازار دارد.

هیچ سقف و کفی در بازار سرمایه وجود ندارد

پیمان مولوی در این باره گفت: خروج سهامداران از بازار سرمایه تحت ثاثیر حضور دولت قرار گرفته است و دولت با دستکاری قیمت‌ها، حاشیه سود شرکت‌ها را کم کرده و باعث خروج پول از بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری در بازارهای موازی شده است که امنیت بیشتری دارند. مسئله دوم در این مورد مسئله اقتصاد تحریمی است؛ در چنین شرایطی ممکن است که صنایع همگام با تورم رشد کنند ولی در بلندمدت صنایع وارد روند فرسایشی می‌شوند ولی اصلی‌ترین دلیل ریزش بازار تعیین قیمت‌ برای نهاده‌هاست که در آینده این اتفاق را در حوزه انرژی خواهیم داشت.

وی افزود: در مورد ریزش‌های بازار هیچ پیش‌بینی نمی‌توان کرد چرا که هیچ سقف و کفی در بازار سرمایه وجود ندارد. همانطور که انتهای هیچ بحران یا رشدی را نمی‌توان پیش‌بینی کرد. تنها راهی که می‌تواند به صورت مقطعی موجب آرامش بازار شود، عقب‌نشینی دولت از قیمت خوراک و در بلندمدت، رشد اقتصادی است.

منبع خبر :

امتیاز به خبر
خروج از نسخه موبایل