کاهش ۱۲.۵ میلیونلیتری مصرف سوخت و حذف ۵۱۱ تن آلاینده/زمان سفر به شمال ۳۰ دقیقه کمتر شد
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، صبح پنجشنبه _پانزدهم تیرماه_ بود که قطعه دوم آزادراه تهران – شمال با حضور رئیس جمهور، وزیر راه و شهرسازی و رئیس بنیاد مستضعفان افتتاح شد. دولت و بنیاد مستضعفان به طور مساوی در ساخت این پروژه عمرانی نقش ایفا کردند. قابل ذکر است که ضلع غربی به طول ۱۵.۵ کیلومتر و تونل البرز که در قطعه دوم این پروژه واقع شده ۱۷ همت ارزشگذاری شده است. گفتنی است که تونل البرز به طول ۶.۴ کیلومتر در قطعه دوم قرار داشت که دو سال گذشته افتتاح شد، اکنون با افتتاح باقیمانده آن نیز اولین اتصال آزادراهی بین البرز و مازندران رخ داده است.
از اقدامات مهمی که در طول این پروژه انجام شد میتوان به احداث یک کیلومتر پل (۹ دستگاه)، حفاری ۱۸.۷ کیلومتر تونل (۱۷ رشته تونل)، ۱.۱ کیلومتر عملیات سخت در دل کوه مانند کوهبری، سنگ برداری و… اشاره کرد. گفتنی است که برای ساخت این پروژه روزانه سه هزار نفر مشغول به کار بودند، در مجموع ۸۶ درصد این پروژه به صورت پل و تونل است، بر اساس گفته مسئولان ۴۵ درصد از باند برگشت این پروژه تکمیل شده است.
با بهره برداری از این پروژه مقدار قابل توجهی از ترافیک جاده چالوس کاسته خواهد شد، زیرا مسیر پیچ در پیچ جاده چالوس حذف شده و در مجموع حدود نیم ساعت زمان سفر مسافران کاهش پیدا کرده است، با این کاهش زمان سفر میزان مصرف بنزین حدود ۱۲.۵ میلیون لیتر کاهش پیدا خواهد کرد، بر اساس آمار ارائه شده بالغ بر ۵۱۱ تن در سال آلایندهها نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
این طرح نماد خودباوری، توانایی و دانایی ملت ایران است
آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در آئین افتتاح قطعه دوم آزاد راه تهران شمال اظهار کرد: این طرح نماد خودباوری، توانایی و دانایی ملت ایران است و کار فناورانه با هنر و نماد و اراده جدی مهندسان و مشاوران و کارگران کشور در این طرح شکل گرفته است.
وی ادامه داد: از تلاشهای نخبگان و متخصصانی که در اجرای این طرح نقش داشتند تشکر میکنم و بسیار حائز اهمیت است که این طرح، در عید غدیر خم افتتاح شده است.
رئیس جمهور افتتاح قطعه دوم آزادراه تهران – شمال را از جمله کارهای بسیار ارزشمند کشور برشمرد و گفت: با بهره برداری این طرح در زمان و مصرف سوخت صرفه جویی میشود. این موضوعات ارزشمند است و از نکات مهم در اجرای این طرح به شمار میرود.
رئیسی ادامه داد: اجرای این آزاد راه و بهره برداری از قطعه دوم نماد افتخار برای کشور به شمار میرود که بنیاد مستضعفان و مدیریت آن در این دوره همت وافری داشته است. با بررسی زوایای مراحل ساخت متوجه میشویم که نیروهای کاری از مهندسان، کارگران و مشاوران چطور شبانه روزی فعالیت کردند.
وی افزود: این طرح نماد علم و توانایی و افتخار برای جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود. امیدواریم در اجرای مابقی طرح با همان تلاشی که تاکنون این کار انجام شده است، قطعه بعدی هم با نام غدیر با همین تلاش انجام خواهد شد.
رئیس جمهور با تاکید بر دقت به کار رفته در اجرای این لاین از آزادراه تهران شمال اظهار کرد: به طور قطع سازندگان این آزاد راه با همان دقتی که داشتهاند ادامه این کار را هم انجام میدهند. همه ابعاد اجرای این طرح توسط نیروهای کار و تکنولوژی ایرانی انجام شده است که این موضوع از از افتخارات کشور است.
امیدواریم قطعه دوم این آزادراه در مسیر برگشت در این دولت به بهرهبرداری برسد
پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در آئین بهره برداری از قطعه دوم آزاد راه تهران-شمال اظهار کرد: بهره برداری از این طرح ملی بزرگ در آستانه عید غدیر خم افتخار بزرگی است.
وی ادامه داد: در حالی که زمانی اجرای این طرح در جامعه و اذهان عمومی با تردید همراه بود که آیا آزاد راه ساخته میشود یا نه؟ اما اکنون با اقدامات و تلاشهایی که انجام شد این تردید برطرف شده است.
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در مدت بیش از دو سال فعالیت دولت سیزدهم برای اجرای این طرح تلاشها و پیگیریهای خوبی انجام شد که امروز شاهد بهره برداری این قطعه هستیم.
فتاح گفت: اجرای آزاد راه تهران – شمال نمایشگاهی از تکنولوژی و کار نیروهای ایرانی است و که این طرح با همکاری دولت و بنیاد مستضعفان در این شرایط سخت اداره شده است. امیدواریم قطعه دوم این آزادراه در مسیر برگشت در این دولت به بهره برداری برسد.
وی با تاکید بر اراده کامل برای اجرای این طرح وجود دارد، گفت: بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در کنار دولت برای اجرای این طرح است و طرحی در تراز بینالمللی از نظر تجهیزات به بهره برداری رسید.
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی توضیح داد: ۱۰ شرکت پیمانکار، ۱۶ شرکت مشاور و یک هزار ۵۰۰ دستگاه مهندسی ایرانی در ساخت این طرح فعال هستند.
فتاح گفت: امیدواریم به وعدهای که دولت به مردم میدهد ادامه قطعه دوم در مسیر برگشت در این دولت به اتمام برسد.
۵,۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت باند غربی قطعه دوم آزاد راه تهران- شمال هزینه شد
خیرالله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز اظهار کرد: یکی از قطعات سخت و کلیدی آزاد راه تهران- شمال که طول مسیر رفت ۲۲ کیلومتری است و اکنون بعد از ساخت قطعه یک این آزادراه در سال ۱۳۹۹ تا امروز به همت مهندسان ایرانی ساخته شد.
وی ادامه داد: ۸۶ درصد از مسیر این راه تونل و پل تشکیل میدهد و با بهرهبرداری آن شهرستانک به پل زنگوله در مازندران متصل میشود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: پس از تکمیل قطعه دو که با ساخت مسیر برگشت انجام میشود قطعه سوم این آزادراه حد فاصل پل زنگوله تا سه راهی دشت نظیر در مرزنآباد به طول ۴۷ کیلومتر به قطعه چهارم متصل میشود، قطعه چهارم در سال ۱۳۹۲ از مرزن آبان به چالوس به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: پنج هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت باند غربی قطعه دوم آزاد راه تهران – شمال هزینه شد.
با بهرهبرداری از این طرح جادهای ایمن در اختیار مردم قرار گرفته است
مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در آئین افتتاح قطعه دوم آزاد راه تهران – شمال، اظهار کرد: از جمله ویژگیهای این پروژه بهرهگیری از توان و تجهیزات بومی و داخلی کشور بود که خوشبختانه به موفقیتهای خوبی در مسیر اجرای طرح دست یافتیم.
وی ادامه داد: با بهرهبرداری از این طرح در بخشهای مصرف سوخت، وقت صرفه جویی میشود و به دنبال آن جادهای ایمن در اختیار مردم قرار گرفته است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: اجرای این آزاد راه و بهره برداری از قطعه دوم نماد افتخار برای کشور به شمار میرود که بنیاد مستضعفان و مدیریت آن در این دوره همت وافری داشته است. با بررسی زوایای مراحل ساخت متوجه میشویم که نیروهای کاری از مهندسان، کارگران و مشاوران چطور شبانه روزی فعالیت کردند. این مسیر راه اصلی تردد مردم از تهران به شمال خواهد بود.
قطعه دوم آزادراه تهران- شمال از صبح شنبه به روی مسافران باز شد
سعید شاهسواری، مدیرعامل شرکت آزادراه تهران – شمال اظهار کرد: امکان تردد مسافران از منطقه دوم آزادراه تهران- شمال که شامل باند ۱۵.۵ کیلومتری است از صبح امروز (شنبه، ۱۷ تیر) فراهم شده است.
وی با اعلام وضعیت ترافیکی روان این محور، گفت: از امروز نزدیک به ۳۰ دقیقه از زمان سفر به استان مازندران با امکان عبور مسافران از این منطقه کاسته میشود.
به گفته شاهسواری، با اتصال این مسیر به تونل «البرز» بهعنوان بزرگترین تونل آزادراهی کشور به طول ۶.۴ کیلومتر که دو سال پیش در همین منطقه افتتاح شد، پنج کیلومتر از مسیر تهران به شمال به نسبت جاده چالوس کم شده و با حذف پیچ و خمهای جاده چالوس و تونل کندوان، زمان تردد مسافران هم ۳۰ دقیقه کاهش یافته است.
به گزارش سرمایه ایرانی، در حال حاضر عوارضی برای این مسیر در نظر گرفته نشده و تا تعیین نرخ عوارض آزادراهی آن، تردد از آن رایگان است، گفتنی است که پس از تکمیل قطعه دوم (ساخت باند شرقی)، آئین کلنگ زنی قطعه سوم این آزادراه با حضور رئیس جمهور برگزار شد. قطعه سوم با مشارکت چینیها از ابتدای استان مازندران (پل زنگوله) آغاز و ۴۷ کیلومتر ادامه پیدا خواهد کرد و به فاز چهارم این پروژه یعنی مسیر مرزنآباد – چالوس (به طول ۲۲ کیلومتر) که سال ۹۲ افتتاح شد متصل میشود.
قابل ذکر است که پروژه آزادراه تهران – شمال به طول ۱۲۱ کیلومتر از سال ۷۶ آغاز شد، در سال ۹۲ فاز چهارم آن یعنی مرزن آباد – چالوس به طول ۲۲ کیلومتر و فاز اول آن (حدفاصل تقاطع بزرگراه آزادگان و بزرگراه شهید همت تا سه راهی شهرستانک) به طول ۳۲ کیلومتر سال ۹۹ افتتاح شد.
منبع خبر : ایمنا