سید حسین حسینی در گفتگویی، اظهار کرد: با توجه به تنشهای آبی که کشورمان سالها درگیر آن بود، موضوع تولید پروتئین کمآب بر در دستور کار دولت و سازمان شیلات ایران است و این سیاست همچنان دنبال میشود.
به گفته وی، تولید شیلات و آبزیان در سند امنیت غذایی برنامه هفتم توسعه از ۱.۳ میلیون تن تولید در سال به ۲.۱ میلیون تن برنامهریزی شده است
رئیس سازمان شیلات ایران تصریح کرد: اگر الزامات تحقق این سند فراهم شود تا پایان برنامه هفتم به شرط تأمین اعتبارات، الزامات و سرمایهگذاریهای لازم تا ۲.۶ دهم میلیون تن ظرفیت افزایش راندمان تولید داریم تا بتوانیم پروتئین آبزیان را که منطبق با اقلیم و ظرفیت زیستی ما است در سفره مردم بگنجانیم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه آبزی مصرفی چند سیاست راهبردی را دنبال میکنیم، ادامه داد: اولین سیاست ما ارزان سازی است. ارزان سازی علاوه بر فراهم کردن محصول و افزایش تولید در واحد سطح که هزینه تمام شده را کاهش میدهد. در همین بخش و در حوزه مکانیزاسیون و افزایش بهرهوری دنبال فروش و عرضه بدون واسطه آبزیان و مستقیم از مزرعه به سفره هستیم.
اقدام شهرداری اصفهان در عرضه مستقیم و بدون واسطه ماهیان و انواع آبزیان
حسینی با بیان اینکه در همین راستا هفته گذشته بازدید و نشستی با مجموعه شهرداری اصفهان برگزار شد، افزود: شهرداری اصفهان در این بخش به خوبی کار کرده و محلی را برای عرضه مستقیم و بدون واسطه ماهیان و انواع آبزیان اختصاص داده که این امر اقدامی مؤثر و ستودنی است.
وی به ضرورت تغییر ذائقه مردم برای تشویق به مصرف آبزیان اشاره کرد و گفت: فرهنگسازی مصرف آبزیان مهمترین بخش کار در این زمینه است؛ ابتدا باید هنر آشپزی تغییر کند و متحول شود و این رویکرد به کمک جریان فرهنگسازی پخت و پز ماهیان و سایر آبزیان بیاید؛ در مرحله بعد هم فراوریهای تبدیلی که بر اساس سیفود انجام میشود بیشتر معرفی شده و به سمت تجاری سازی برود.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: در موضوع صنایع تبدیلی آبزیان با شرکتهای دانش بنیان که در حوزه تجاری سازی فست فودها بر پایه سیفود کار میکنند، اقدامات خوبی انجام شده است.
وی اظهار کرد: در اصفهان به صورت پایلوت عرضه محصولات آبزیان در رستورانهای سیار به صورت ارزان برنامهریزی شده که با هماهنگی شهرداری، وزارت بهداشت و سازمان شیلات ایران در دست اقدام است تا مردم با هرم قدرت خرید و ذائقهای بتوانند از این پروتئین ارزشمند استفاده کنند.
حسینی تصریح کرد: پروتئین آبزیان در همه جای دنیا قیمتی متفاوت از سایر اقلام دارد اما ما در ایران به دنبال این هستیم که به قیمت واقعی برسد و قیمت کاذب و مضاعف، سربار این پروتئین نشود.
شهرداری اصفهان بازار تخصصی خوبی برای آبزیان احداث کرده است
وی تاکید کرد: شهرداری اصفهان بازار تخصصی خوبی برای آبزیان احداث کرده که به صورت بار انداز عمده طراحی شده است؛ این امر برای کل شبکه توزیع مناسب بوده و قرار است توسعه یابد و علاوه بر تأمین بازارهای داخلی، در موضوع صادرات هم ماهیان خوراکی و زینتی که اصفهان قطب تولید این نوع ماهیان است، نیز ورود کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته ارزآوری آبزیان ایران ۶۰۹ میلیون دلار بوده است که میتواند نقش آفرینی بسیار خوبی برای تحقق این مهم و تعمیم دادن به سایر شهرها ایفا کند.
وی با اشاره به برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی برای پرورش آبزیان در همه نقاط مستعد کشور اظهار کرد: اطلس توسعه این وزارتخانه به کل استانها ارسال شده و تا دور افتادهترین شهرها و روستاها که امکان پرورش انواع ماهیان و آبزیان در حوزه سردآبی، گرمابی، ماهیان زینتی، خاویاری و سایر آبزیان را دارند قابل استفاده است.
سمیرم؛ مستعد برای تولید ماهیان سردآبی
حسینی با بیان اینکه سمیرم در جنوب استان اصفهان نقطه مستعدی برای پرورش ماهیان سردآبی بویژه قزل آلا است، تصریح کرد: در سالهای اخیر واحدهای فعال پرورش ماهی با بازدهی خوبی در این شهرستان فعالیت داشتهاند.
وی خاطر نشان کرد: بیش از ۳۰ واحد مزرعه تولید و پرورش ماهی سردآبی فعال در نقاط مختلف سمیرم وجود دارد که سالانه بیش از دو هزار تن تولید دارند که با برنامهریزی صحیح مسئولان مربوطه شاهد افزایش تولید و مصرف شیلات خواهیم بود.
رئیس سازمان شیلات افزود: وجود منابع و ذخایر آبی طبیعی، آب و هوای سرد و خنک و دمای آب کمتر از ۲۰ درجه ساتنیگراد را از عوامل زمینه ساز برای تولید، اشتغال و سرمایه گذاری متقاضیان در شهرستان سمیرم در بخش ماهیان سرد آبی است که باز هم جای کار بیشتری دارد.
منبع خبر : ایمنا