اقتصاد ایران

از ماجرای سقوط قیمت پیاز تا حذف یارانه ۴۳۰ هزار نفر

به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی، از ماجرای انبار روغن‌های خوراکی وارداتی، سودجویی با احداث نیروگاه خورشیدی، واریز وجه به حساب نفر سوم پولشویی است، سقوط قیمت پیاز به کیلویی ۴ هزار تومان، توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز، دلار در کانال ۷۰ هزار تومان، کاهش ۲۰ درصدی تولید گندم امسال، صرفه‌جویی هزار مگاوات برق با تغییر ساعت رسمی، تورم فروردین از ۳۳ درصد گذشت، حذف یارانه ۴۳۰ هزار نفر به دلیل مسافرت خارجی را در بسته اقتصادی هفته بخوانید:

قیمت نفت برنت ۶۷ دلار و ۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۱ سنت معادل ۰.۷۷ درصد افزایش به ۶۷ دلار و ۶ سنت رسید. به گزارش خبرگزاری رویترز، احتمال آرام شدن جنگ تجاری بین آمریکا و چین قیمت نفت را در معاملات روز جمعه افزایش داده است. اما بازار در آستانه یک کاهش هفتگی در بحبوحه نگرانی درمورد مازاد عرضه قرار دارد.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در پایان هفته با ۵۱ سنت معادل ۰.۷۷ درصد افزایش به ۶۷ دلار و ۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۵۲ سنت معادل ۰.۸۳ درصد افزایش، ۶۳ دلار و ۳۱ سنت معامله می‌شود.

روغن‌های وارداتی در انبارها

معاون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره بر لزوم عرضه روغن‌های خوراکی موجود در انبارها به بازار توسط بخش خصوصی اظهار کرد: در شبکه توزیع شیطنت‌هایی صورت گرفته است، از اتاق اصناف می‌خواهیم این مساله را کنترل کند.

اکبر فتحی در ششمین نشست کارگروه تنظیم بازار کالاهای کشاورزی از بخش خصوصی و واردکنندگان خواست به تعهدات‌شان عمل کرده و روغن‌های خوراکی وارداتی موجود در انبارهای خود را به بازار عرضه کنند و گفت: اطلاعات سامانه‌ها نشان می‌دهد که روغن خوراکی در انبارها وجود دارد، اما واردکنندگان بنابه دلایلی همچون تعیین قیمت‌ها، افزایش حقوق گمرکی و افزایش مالیات بر ارزش افزوده، این کالا را به بازار عرضه نمی‌کنند.

وی افزود: برای حل این مسائل در کوتاه‌مدت، دولت همراهی کرده و لایحه دو فوریتی برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده از ۱۰ درصد به یک درصد به مجلس ارائه داده و به گمرک به طور علی‌الحساب دستور داده که تسهیلگری کنند.

ساخت‌وساز در اراضی دارای فرونشست ممنوع

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به تأیید ۱۰۰ روش و فناوری نوین صنعتی سازی مسکن اظهار کرد: ساخت‌وساز در اراضی دارای فرونشست، ممنوع است.

غزال راهب درباره وضعیت فرونشست در کشور گفت: بخش اول این موضوع آن است که مانع از افزایش فرونشست شویم. بخش کمتری از اتفاقاتی که در این حوزه روی می‌دهد در وزارت راه و شهرسازی است، بیشتر در حوزه وظایف وزارت نیرو وزارت کشاورزی است.

وی افزود: آن چیزی در حوزه راه و شهرسازی قرار می‌گیرد و مرکز تحقیقات به آن ورود کرده، طرح‌های توسعه عمران و جامع شهرهاست. این طرح‌ها باید به سمتی برود تا وضعیت آبخوان‌ها در زیر شهرها کاهش نیابد و نرخ فرونشست نیز در شهرها به دلیل عدم تزریق آب‌های زیرزمینی نزولی نشود همچنین یکی از کارهای مرکز تحقیقات بررسی ساخت و سازها در زمین‌هایی که در معرض فرونشست قرار دارد، صورت بگیرد.

واریز وجه به حساب نفر سوم پولشویی است

طبق اعلام بانک مرکزی واریز یا دریافت وجه از حساب فردی غیر از طرف معامله در زمان انجام معاملات، مشمول مجازات‌های مقررات مبارزه با پولشویی است و عواقب حقوقی و ممنوعیت‌های بانکی را به‌همراه دارد.

بانک مرکزی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: تراکنش‌های بانکی باید با اسناد و مدارک مرتبط (مانند فاکتورها، قراردادها، رسیدهای پرداخت، و اسناد مبادلات کالا و خدمات) مطابقت داشته باشد و هر پرداخت یا دریافتی که از حساب یک شخص انجام می‌شود، باید بر اساس یک معامله واقعی و مستند باشد،

بر همین اساس، تمامی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی به‌موجب قوانین جاری کشور موظف‌اند مبلغ مورد معامله را تنها به حساب طرف معامله واریز کنند یا از ایشان دریافت کنند.

سودجویی با احداث نیروگاه خورشیدی

سازمان ساتبا با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به فعالیت افراد سودجو در احداث نیروگاه‌های خورشیدی هشدار داد. متن این اطلاعیه بدین شرح است: با افزایش استقبال مردم نسبت به مشارکت در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر، برخی افراد سودجو با انتشار پیام‌هایی در فضای مجازی سعی در جلب سرمایه‌های مردمی با وعده‌های نادرست دارند، بنابراین از مردم علاقه‌مند به مشارکت در توسعه انرژی‌های پاک در تولید برق با استفاده از نصب نیروگاه‌های تجدیدپذیر مقیاس کوچک (انشعابی و حمایتی) بر روی پشت بام و حیاط منازل و فروش تضمینی آن با تعرفه‌های تعیین شده به صورت اقتصادی به وزارت نیرو، درخواست می‌شود تنها از طریق درگاه ملی مجوزها و سامانه مهرسان تحت نظارت شرکت‌های توزیع نیروی برق در سراسر کشور به عنوان درگاه‌های رسمی، تعیین و تأیید شده از سوی مراجع قانونی و دولت، اقدام کنند.

سقوط قیمت پیاز به کیلویی ۴ هزار تومان

قائم مقام مجمع ملی کشاورزان اظهار کرد: قیمت پیاز به حدی پایین آمده که در برخی مناطق گرمسیری کشور به ۲۰۰۰ تا ۴,۰۰۰ تومان برای هر کیلوگرم رسیده است و کشاورزان تمایلی به برداشت محصول خود ندارند.

مسعود اسدی افزود: قیمت گندم که امسال ۲۰,۵۰۰ تومان تعیین شده، در شرایطی مشخص شده که تورم و هزینه‌های بخش کشاورزی به حدود ۳۰ درصد رسیده است. اما متأسفانه هیچ اقدامی برای تغییر یا افزایش قیمت گندم انجام نشده است و رئیس‌جمهور نیز اعلام کرده که قیمت گندم تغییر نخواهد کرد.

وی یادآور شد: این اقدام دولت به معنای برداشت از جیب کشاورز و تحمیل مالیات‌های سنگین به او است. وقتی محصولی انحصاری بوده و کشاورز حق فروش آن را به قیمت منصفانه ندارد، عملاً این اقدام به ضرر کشاورز تمام می‌شود.

توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز

رئیس اتحادیه نانوایان حجیم و نیمه‌حجیم اظهار کرد: اختصاص آرد در فروش آرد به کارخانه‌های ماکارونی، قنادی‌ها، نان‌های حجیم و سنتی آزادپز، در سامانه شرکت بازرگانی دولتی متوقف شده و فعالان این بخش را در آستانه تعطیلی قرار داده است.

محمدجواد کرمی افزود: کارخانه‌های ماکارونی، قنادی‌ها، نان‌های حجیم و سنتی آزادپز که همگی در گروه صنفی نوع سه و شش قرار دارند، از ۲۳ فرودین ماه اختصاص آرد به آنها متوقف شده است.

وی خاطرنشان کرد: بیش از دو هفته است که به دنبال تصمیم‌گیری درباره این موضوع هستند و تصمیم‌گیری در این زمینه به تعویق افتاده و مشخص نیست مشکل در کجاست. در حال حاضر، شرکت‌های مربوطه تحویل آرد را انجام نمی‌دهند. این خریدها از طریق سامانه‌ای مخصوص انجام می‌شود که اکنون توسط شرکت بازرگانی دولتی غیرفعال شده است.

درخواست کشاورزان برای افزایش نرخ خرید گندم

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی گندم مورد تأیید کشاورزان نیست، اظهار کرد: درخواست ما افزایش ۳ تا ۴ هزار تومانی نرخ خرید گندم هستیم و امیدواریم این مبلغ به ۲۴ هزار تومان افزایش یابد.

علیقلی ایمانی با اشاره به نرخ گندم در سال زراعی ۱۴۰۴ عنوان کرد: نرخ مصوب ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان برای خرید تضمینی هر کیلو گرم گندم معمولی است. وی افزود: درخواست ما افزایش ۳ تا ۴ هزار تومانی در هر کیلو گرم است و امیدواریم این مبلغ به ۲۴ هزار تومان افزایش یابد.

دلار در کانال ۷۰ هزار تومان

با ادامه روند نزولی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز، دلار در بازار غیررسمی به ۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش یافته است.

بازار طلا، سکه و ارز در روز دوم اردیبهشت ۱۴۰۴ با کاهش قیمت‌ها همراه شد. بررسی‌های میدانی و داده‌های رسمی از ادامه روند نزولی نرخ‌ها در بازار حکایت دارد که این تغییرات ناشی از عوامل داخلی و بین‌المللی بوده است.

تحلیلگران بازار با اشاره به انتشار اخبار مثبت از مذاکرات خارجی، کاهش انتظارات تورمی و ثبات نسبی قیمت جهانی طلا، مهم‌ترین دلایل این کاهش را تحولات سیاسی داخلی و خارجی و تغییرات انتظارات فعالان بازار عنوان می‌کنند. این کاهش، در حالی رخ داده که سرمایه‌گذاران با دقت بیشتری روند بازار را زیر نظر دارند و از معاملات هیجانی پرهیز می‌کنند.

تورم افزایش حقوق ۱۴۰۴ را خنثی کرد

مشاور کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران با اشاره به نقش کنترل تورم نقش مهمی در حفظ قدرت خرید کارگران اظهار کرد: پایین بودن دستمزد در عقبه کارگران زحمت کش وجود دارد و این قضیه همیشه لطمات جبران ناپذیری به کارگر وارد می‌کند.

سعید فتاحی با اشاره به نقش پایین بودن دستمزد در ترک شغل و پدیده شاغلان فقیر گفت: پایین بودن دستمزد در عقبه کارگران زحمت کش وجود دارد و این قضیه همیشه لطمات جبران ناپذیری به کارگر وارد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های ادوار گذشته افزایش دستمزد کارگران به درستی و به لحاظ آمار واقعی تورم لحاظ نشده است و همیشه تورم خیلی جلوتر از دستمزد بوده است گفت: تا زمانی که مجموع تورم سال‌های گذشته محاسبه و دستمزد بروز نشود، شاهد اتفاقات بسیار مهم در اشتغال کشورمان خواهیم بود که یکی از همین موارد باعث ترک شغل شده است.

صرفه‌جویی یک‌هزار مگاوات برق با تغییر ساعت رسمی

وزیر نیرو با بیان اینکه تغییر ساعت رسمی بیش از یک‌هزار مگاوات صرفه‌جویی در مصرف برق به‌همراه دارد که معادل ظرفیت تولید یک نیروگاه بزرگ حرارتی است، اظهار کرد: تمام ادارات و دستگاه‌های دولتی موظف به نصب نیروگاه‌های خورشیدی هستند.

عباس علی‌آبادی با اشاره به روند رشد مصرف برق در کشور اعلام کرد: مصرف برق ایران طی دهه‌های گذشته تا ۲۲ برابر افزایش یافته است، در حالی که جمعیت کشور از دهه ۵۰ تاکنون تنها ۲.۵ برابر شده است، این موضوع ضرورت مدیریت مصرف برای حفظ پایداری شبکه به‌ویژه در فصل گرم سال را دوچندان می‌کند.

وی ادامه داد: صرفه‌جویی در مصرف انرژی همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری، ریاست محترم جمهوری و آموزه‌های دینی ما بوده است و وزارت نیرو نیز این سیاست را در دستور کار خود قرار داده است.

از ماجرای سقوط قیمت پیاز تا حذف یارانه ۴۳۰ هزار نفر

کشور در وضعیت نارنجی و زرد بحران آب

وزیر نیرو گفت: کل کشور در شرایط آبی مطلوبی قرار ندارد به طوری که ۱۵ استان کشور مثل تهران و اصفهان در وضعیت نارنجی و بقیه در وضعیت زرد و خشکسالی قرار دارند و بر اساس گزارش‌های جهانی، منطقه ما در آستانه ورود به شرایط آبی دشوار تر است.

عباس علی آبادی در نشست با اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ورودی آب به مخازن سدهای کشور از ابتدای سال جاری تا ۳۰ فروردین، ۳۷ درصد نسبت به پارسال کاهش یافته و خروجی آب در همین بازه زمانی به میزان ۱۰ درصد جهت تأمین آب و برق در فصل تابستان کاهش یافته و مدیریت شده است.

وی با بیان اینکه با این وجود حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور در حال حاضر ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، ادامه داد: کل موجودی و پرشدگی سدهای کشور روی عدد ۵۱ درصد قرار گرفته است.

تورم فروردین از ۳۳ درصد گذشت

در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۳/۲ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰/۷ واحد درصد افزایش یافته است.

در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ شاخص قیمت مصرف‌کننده خانوارهای کشور به عدد ۳۲۸/۱ رسیده است که نسبت به ماه قبل ۳/۹ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۸/۹ درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۳/۲ درصد افزایش داشته است.

منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل می‌باشد. در فروردین‌ماه ۱۴۰۴ تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ۳۸/۹ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۸/۹ درصد بیشتر از فروردین‌ماه ۱۴۰۳ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. تورم نقطه به نقطه فروردین‌ماه ۱۴۰۴ در مقایسه با ماه قبل، ۱/۸ واحد درصد افزایش داشته است.

لایحه دوفوریتی برای کاهش مالیات کالاهای اساسی

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از ارسال لایحه دوفوریتی دولت به مجلس برای کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی و نهاده‌ها از ۱۰ درصد به یک درصد در بودجه ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این اقدام دولت در راستای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی و نهاده‌های کشاورزی انجام شده است.

اکبر فتحی ابراز امیدواری کرد که این لایحه دوفوریتی حداکثر ظرف یک ماه به تصویب مجلس برسد و اجرایی شود.

وی تصریح کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۳ بندی وجود داشت که بر اساس آن حقوق گمرکی کالاهای اساسی و نهاده‌های کشاورزی از ۴ درصد به یک درصد و مالیات بر ارزش افزوده نیز از ۱۰ درصد به یک درصد کاهش می‌یافت و اجرای این بند موجب شد قیمت این کالاها تعدیل و بازار آن تنظیم شود.

افزایش ۴۳ درصدی صادرات لبنیات

در حالی که قیمت جهانی شیرخشک افزایش یافته است آمار منتشر شده توسط گمرک نشان می‌دهد که ارزش صادرات لبنیات ایران در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال قبل ۴۳ درصد از لحاظ ارزشی و ۱۹ درصد از لحاظ وزنی رشد داشته است.

در یازده ماهه سال ۱۴۰۳ مجموعاً ۵۸۷ هزار و ۳۴۷ تن محصولات لبنی به ارزش ۹۴۸/۹ میلیون دلار به ۴۶ کشور صادر شده است. بر اساس آمارهای جهانی، نرخ شیرخشک نیز در ۱۲ ماه گذشته روندی صعودی را طی کرده است که در جدول زیر قابل مشاهده است.

فروش اقساطی ۹۹ هزار واحد نهضت ملی مسکن

در چهار سالگی نهضت ملی مسکن بانک مسکن اعلام کرد: تا پایان فروردین ماه امسال ۹۹ هزار و ۴۸۳ واحد فروش اقساطی شده است.

بانک مسکن اعلام کرد: از آغاز اجرای نهضت ملی مسکن تا پایان فروردین قرارداد ساخت ۳۸۰ هزار و ۴۸۲ واحد مسکونی در قالب ۵۷ هزار و ۱۵۴ پروژه شد و اعتباری که برای این پروژه‌ها در نظر گرفته شده، بالغ بر ۱۷۷ هزار و ۱۰۴ میلیارد تومان است.

در بازه اشاره شده ۴۷۳ هزار و ۸۴۴ واحد مسکونی در قالب ۸۵ هزار و ۷۷۴ پروژه به بانک مسکن معرفی شده که از این تعداد حدود ۲۸ درصد واحد خودمالکی است.

بانک مسکن تا پایان فروردین ۱۲۵ هزار و ۴۵۹ میلیارد تومان سهم‌الشرکه برای ساخت ۳۷۳ هزار و ۸۹۴ واحد را پرداخت کرده که حدود ۶۵ درصد تعهدات را شامل می‌وشد.

در آستانه خودکفایی تولید گوشت قرمز

وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده و فرآیندهای جاری، جمهوری اسلامی ایران بزودی در زمینه تأمین گوشت به خودکفایی خواهد رسید و احتمالاً میزان واردات کاهش می‌یابد.

نوری قزلجه افزود: جلسات مفیدی برای کشورمان در این اجلاس برگزار شد و در فاصله بین نشست‌ها جلساتی نیز با فعالان اقتصادی به صورت جداگانه‌ای برگزار شد. وی افزود: نکته مهم این است که بخشی از واردات ایران از برزیل مربوط به گوشت است. در این زمینه اعلام شد که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و فرآیندهای جاری، به‌زودی جمهوری اسلامی ایران در زمینه تأمین گوشت به خودکفایی خواهد رسید و میزان واردات کاهش می‌یابد.

حذف یارانه ۴۳۰ هزار نفر به دلیل مسافرت خارجی

حدود ۴۳۰ هزار نفر از فهرست یارانه‌بگیران فروردین حذف شده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد مسافرت خارجی دلیل عمده حذف این افراد از فهرست یارانه‌بگیران بوده است همچنین به زودی تعداد دیگری از یارانه‌بگیران نیز از این فهرست خارج خواهند شد.

بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۴، سه دهک بالای درآمدی باید از فهرست یارانه‌بگیران حذف شوند. برای اجرای این حکم، آئین‌نامه اجرایی آن باید تدوین شود که شنیده شده با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانه‌ها و سایر دستگاه‌های مرتبط، این آئین‌نامه تهیه شده و در جلسه هفته جاری هیئت دولت به تصویب خواهد رسید.

طبق بررسی‌ها، در این آئین‌نامه معیارهایی مانند خودروی لوکس و املاک با ارزش مجموع بالای ۵۰ میلیارد تومان به عنوان ملاک حذف یارانه در نظر گرفته شده است. پیش‌بینی می‌شود حداکثر یک میلیون نفر از فهرست یارانه‌بگیران حذف شوند و احتمال می‌رود که تمام افراد دهک‌های ۸ و ۹ مشمول این قانون نشوند.

کاهش ۲۰ درصدی تولید گندم امسال

وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به تسنیم اظهار کرد: وضعیت بارندگی‌ها تا امروز تقریباً ۲۶ درصد فقط نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و پیش‌بینی می‌شود که ما حدود ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته با کاهش تولید گندم مواجه شویم.

غلامرضا نوری قزلجه افزود: اجلاس وزرای کشاورزی بریکس روی مسائل بخش کشاورزی دامپروری و فنی و محیط زیست متمرکز بود ولی موضوعات مالی هم باز مجدداً مورد تاکید قرار گرفت.

وی تاکید کرد: حل موضوعات مالی مقداری زمان بر است ایجاد چنین ساز و کاری با اعضا در حال انجام است و به عملیات اجرایی نزدیک می‌شویم، اینکه بدون دلار و حتی بدون یورو مبادلاتمان را داشته باشیم با یکی از اعضای بریکس این مسیر رو از نظر اسناد و پروتکل‌ها جلو رفته است.

تغییر ساعات ادارات حتمی است

رئیس سازمان اداری و استخدامی با بیان اینکه تغییر ساعات کاری ادارات حتماً اجرا می‌شود، اظهار کرد: زمان اجرای آن یا ۱۵ اردیبهشت‌ماه و یا ۱۵ خردادماه خواهد بود و این زمان اعلام خواهد شد.

علاءالدین رفیع‌زاده گفت: لایحه‌ای دوفوریتی به مجلس ارائه شده است تا در صورت تصویب، اختیار تغییر ساعت رسمی کشور به دولت داده شود.

وی افزود: چه این لایحه مصوب شود و چه نشود، ساعات ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه تغییر خواهد کرد و ادارات از ۶ صبح شروع به کار می‌کنند همچنین به‌درخواست وزارت نیرو و در صورت ضرورت، شاید این شروع تغییر ساعات ادارات از ۱۵ اردیبهشت‌ماه اجرایی شود.

آغاز طرح نجات زاگرس

با هدف حفاظت از ۶ میلیون هکتار جنگل در معرض خطر، طرح نجات زاگرس با حضور مسئولان سازمان جنگل‌ها، منابع طبیعی و نمایندگان ۱۲ استان زاگرس‌نشین کلید خورد.

رضا احمدی؛ مجری طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت با اشاره به وضعیت فعلی منطقه زاگرس، اعلام کرد که این منطقه با چالش‌هایی چون فقر، فرسایش ژنتیکی و کاهش تنوع زیستی روبرو است. وی تأکید کرد که یکی از محورهای اصلی این طرح ملی باید به زاگرس اختصاص یابد، چراکه این منطقه یکی از کهن‌ترین و غنی‌ترین اکوسیستم‌های جنگلی جهان به شمار می‌رود.

به گفته وی، جنگل‌های زاگرس حدود ۱۳۰ قرن پیش شکل گرفته‌اند و پس از اوج رشد خود در حدود پنج هزار سال پیش، اکنون در مرحله‌ای از فرسایش ژنتیکی قرار دارند. خشکسالی‌های دهه‌های ۸۰ و ۹۰ خورشیدی منجر به نابودی میلیون‌ها اصله درخت بلوط – که نماد اصلی این منطقه‌اند – شده است.

اجرای تعرفه ۱۰۰ درصدی خودروهای وارداتی ممکن نیست

رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه تعرفه‌ها نباید ابزار تأمین درآمدهای بودجه‌ای باشد گفت، مخالف تعرفه‌های بالای خودروهای وارداتی هستیم و اجرای تعرفه ۱۰۰ درصدی فعلاً ممکن نیست.

بدهقان دهنوی؛ رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه با آغاز بررسی لایحه بودجه، سازمان توسعه تجارت مخالفت خود را با استفاده از تعرفه‌ها به عنوان ابزار تأمین درآمدهای بودجه‌ای اعلام کرده و بر لزوم حفظ کارکرد اصلی تعرفه‌ها در حوزه تجارت تأکید کرده است، گفت: رویکرد پیش‌بینی‌شده در یکی از مواد لایحه، اختصاص چند میلیارد دلار ارز برای واردات خودرو و کسب درآمد از محل تعرفه‌ها بود در حالی که سازمان توسعه تجارت، صرف‌نظر از درستی یا نادرستی اصل این سیاست، با بهره‌گیری از تعرفه‌ها برای اهدافی غیر از تنظیم‌گری تجاری مانند کاهش تورم یا تأمین بودجه مخالف است.

وی افزود: این سازمان پیش‌تر نیز اعلام کرده بود که نظام تعرفه‌ای کنونی در حوزه خودرو بر پایه منطق مصرف سوخت، حجم موتور و ارزش خودرو بنا شده و خودروهای برقی و هیبریدی به‌واسطه مزایای زیست‌محیطی و مصرف پایین، از تعرفه‌های پایین‌تری برخوردارند.

وصول ۶۹۰ هزار میلیارد تومان مالیات ارزش افزوده

در سال ۱۴۰۳ مجموع درآمدهای مالیاتی محقق‌شده از محل مالیات بر ارزش‌افزوده به بیش از ۶۹۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال ۱۴۰۲، رشد ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد. از این میزان، بیش از ۴۲۸ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیت بر کالا و خدمات بوده و حدود ۲۶۲ هزار میلیارد تومان نیز مربوط به عوارض است.

مالیات بر ارزش‌افزوده دریافت‌شده به عنوان منبعی برای تأمین درآمد دولت در حوزه‌های مختلف همچون تولید و اشتغال‌زایی و آموزش همگانی، انجام اقدامات عمرانی نظیر ساخت یا بازسازی جاده‌ها، سدسازی، ساخت و توسعه نیروگاه‌ها و شبکه‌های آبی، توسعه زیرساخت‌های شهری و روستایی و اجرای پروژه‌های گوناگون عمرانی در مناطق محروم و توسعه‌نیافته مورد استفاده قرار می‌گیرد. در سال ۱۴۰۳ قریب به ۱۸۵ هزار میلیارد تومان بابت سهم شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌ها و امور عشایر و همچنین بیش از ۶۷ هزار میلیارد تومان مالیات سلامت، ورزش و آموزش و پرورش توزیع شد.

تأثیر ۲ درصدی طرح کالابرگ الکترونیک در کنترل تورم

مدیرکل دفتر اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون گفت: مطابق آمار، اجرای طرح کالابرگ الکترونیک در اسفند حدود ۲ درصد در کنترل تورم اثر داشته است.

احد رستمی، مدیرکل دفتر اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت تعاون و کار دراین‌باره با اشاره به اینکه کل اعتبار خانوارها به حساب سرپرست خانوار شارژ می‌شود، نیازی به پرداخت از جیب خانوار نیست، گفت: به‌ازای هر فرد در دهک‌های اول تا سوم ۵۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا هفتم ۳۵۰ هزار تومان در اعتبار سرپرست خانوار شارژ شده است که می‌توانند با مراجعه به فروشگاه اقدام به خرید کنند و نیازی به پرداخت از جیب آنها نیست، یعنی بحث تشویق به خرید انجام نشده است.

از ماجرای سقوط قیمت پیاز تا حذف یارانه ۴۳۰ هزار نفر

تصویب ۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی

در اولین جلسه هیأت سرمایه‌گذاری سال ۱۴۰۴، ۸۰ درخواست سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۷ میلیارد دلار مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

در این جلسه تعداد ۸۰ درخواست مربوط به سرمایه گذاری خارجی در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله سرمایه گذاری در حوزه زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و شیلات، انرژی‌های تجدیدپذیر و ایجاد نیروگاه، صنعت خودرو، صنایع شیمیایی و پلیمری، معدن، دارویی و بهداشتی، بخش مسکن، گردشگری، حمل و نقل بین المللی، خدمات و دیگر بخش‌های صنعتی و از کشورهای مختلف از جمله عمان، آلمان، کانادا، هندوستان، چین، روسیه، ترکیه، امارات متحده عربی، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق، پاکستان، افغانستان و ایرانیان مقیم خارج از کشور به ارزش معادل هفت میلیارد دلار، مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب هیأت سرمایه‌گذاری خارجی رسید.

صرف ۶۰ درصد درآمد خانوارها برای اجاره مسکن

مشاور رئیس جمهوری با اعلام اینکه ۶۰ درصد درآمد خانوارها برای اجاره مسکن هزینه می‌شود، گفت: خانوارها از بهداشت، درمان، آموزش و مواد غذایی می‌زنند و آن‌را برای بخش اجاره مسکن هزینه می‌کنند.

نورالدین آهی تاکید کرد: انتظار داریم جامعه مهندسی ساختمان به دولت کمک کرده و برای پزشکیان راهکار ارائه کنند. دولت ا سازمان نظام مهندسی استقبال می‌کند.

نیاز به واردات ۶ میلیون تن گندم

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه در سال زراعی جاری نیز پیش‌بینی برداشت بین ۸ تا ۹ میلیون تن گندم شده است، گفت: برای جبران کمبود موجود، ناچار به واردات حداقل ۶ میلیون تن گندم هستیم.

محمدعلی اسفنانی افزود: در سال‌های گذشته، ایران با تولید ۱۶.۸ میلیون تن گندم در جایگاه سیزدهم جهان قرار داشت، اما به‌دلیل نبود مدیریت مناسب در حوزه آب، تولید این محصول کاهش یافته است؛ به‌گونه‌ای که سال گذشته حدود ۱۵ میلیون تن گندم در کشور تولید شد.

وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری نیز پیش‌بینی برداشت بین ۸ تا ۹ میلیون تن گندم شده است، خاطرنشان کرد: برای جبران کمبود موجود، ناچار به واردات حداقل ۶ میلیون تن گندم هستیم.

پشتیبانی از واردات لکوموتیو

وزیر راه و شهرسازی با اعلام پشتیبانی از واردات لکوموتیو گفت: توجه شایسته و بایسته در بخش ریلی به خصوص در کریدورهای ریلی انجام نشده است.

فرزانه صادق در مراسم امضای تفاهمنامه سرمایه‌گذاری ۶۴ هزار میلیارد تومانی در صنعت ریلی، اظهار کرد: یکی از مزیت‌های ریل صرفه‌جویی در مصرف سوخت که ۲۰ درصد جاده است.

وی با تاکید بر این باید با هم صادق باشیم، افزود: توجه شایسته و بایسته در بخش ریلی به خصوص در کریدورهای ریلی انجام نشده است، تا امروز باید کریدورتا را تکمیل می‌کردیم، یکی از ضرورت‌های امروز بخش ریلی تکمیل زیرساخت‌ها و رفع گلوگاه‌ها است.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا