اخبار اقتصادیاقتصاد ایران

ایران بیست‌ودومین اقتصاد بزرگ دنیا شد

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، صندوق بین‌المللی پول به عنوان یکی از معتبرترین منابع ارزیابی و پیش‌بینی وضعیت اقتصاد جهانی هر سال به محاسبه اقتصادهای بزرگ دنیا بر اساس تولید ناخالص داخلی می‌پردازد. تولید ناخالص داخلی یا GDP مجموع کلیه ارزش پولی یا بازاری کالاها و خدمات تولید شده در کشور در یک دوره زمانی خاص است. زمانی می‌توان گفت مقدار تولید ناخالص داخلی زیاد شده که صادرات افزایش یابد و تراز تجاری مثبت شود. و زمانی که واردات بر صادرات پیشی بگیرد این شاخص کاهش می‌یابد.

ایران به عنوان ۲۲ امین اقتصاد بزرگ دنیا با وجود تحریم

صندوق بین‌المللی پول هر سال بر اساس تولید ناخالص داخلی به رده‌بندی اقتصادهای دنیا می‌پردازد. بر اساس آخرین گزارش این سازمان در سال ۲۰۲۲ از میان ۱۹۳ کشور دنیا، ایران در جایگاه ۲۲ ام قرار دارد. بر اساس محاسبات، GDP ایران بر اساس شاخص برابری قدرت خرید یا همان PPP به هزار و ۵۹۶ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال قبل ۱۴۱ میلیارد دلار افزایش داشته است. این موضوع نشان می‌دهد که ایران از ۱۷۱ کشور دیگر جلوتر است و تنها ۲۱ کشور اقتصادی بزرگ‌تر از او دارند. صندوق بین المللی پول پیش‌بینی کرده که تولید ناخالص داخلی در ایران در سال ۲۰۲۳ نیز ۹۵ میلیارد دلار افزایش می‌یابد و به هزار و ۶۹۱ میلیارد دلار می‌رسد.

چین بزرگترین اقتصاد دنیا شد و آمریکا را عقب زد

تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۲ مقدار ۳۰ هزار و ۲۱۶ میلیارد دلار اعلام شد و اولین جایگاه اقتصادی دنیا را تسخیر کرد. پس از آن آمریکا با تولید ناخالص داخلی ۲۵ هزار و ۴۶۴ میلیارد دلاری در رتبه دوم قرار گرفت. رتبه سوم نیز به هند با تولید ناخالص داخلی ۱۱ هزار و ۸۵۵ میلیارد دلار اختصاص یافت.

سایر کشورها چه جایگاهی در اقتصاد دارند؟

پس از هند به عنوان سومین اقتصاد بزرگ دنیا، چهارمین کشور ژاپن است. سپس آلمان در جایگاه پنجم، روسیه ششم، اندونزی هفتم، برزیل هشتم، انگلیس نهمین اقتصاد، فرانسه دهم، ترکیه یازدهم، ایتالیا دوازدهم، مکزیک سیزدهم، کره جنوبی چهاردهم، کانادا پانزدهم، اسپانیا شانزدهم، عربستان هفدهم، مصر هجدهم، لهستان نوزدهم، استرالیا بیستم و تایوان نیز به بیست و یکمین کشور قبل از ایران قرار گرفته‌اند و دارای تولیدهای ناخالص داخلی بالاتری هستند. به طور مثال تولید ناخالص داخلی فرانسه تنها دوبرابر ایران است.

پس از ایران به عنوان بیست و دومین کشور، پاکسان جایگاه بیست و سوم را به خود اختصاص داده است. تایلند جایگاه بیست و چهارم و بنگلادش در مقام بیست و پنجمین کشور هستند. همچنین کشور کوچک «توالو» با تولید ناخالص داخلی ۵۸ میلیون دلاری بر اساس شاخص برابری قدرت خرید کوچک‌ترین اقتصاد دنیا را دارد.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!