بورس سقوط کرد /شاخص از مرز مهم پائین آمد
به گزارش اقتصادنیوز، در معاملات روز شنبه بیست و هشتم خرداد، شاخص کل بورس پایتخت با نزول ۱۶ هزار و ۶۱۳ واحدی نسبت به روز سهشنبه به رقم یک میلیون و ۵۴۷ هزار و ۷۲۰ واحد رسید.
شاخص هم وزن بورس نیز با افت ۳ هزار و ۷۵۱ واحدی در سطح ۴۲۵ هزار و ۱۸۱ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) ۲۳۹ واحد پائین آمد و در سطح ۲۱ هزار و ۱۱۰ واحد قرار گرفت.
نمادهای مؤثر بر شاخصها
امروز نمادهای «نوری»، «میدکو» و «شستا» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و در مقابل نمادهای «وبملت»، «شبندر» و «افق» بیشترین تأثیر افزایشی را بر شاخص کل داشتند.
در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «بپاس» و «زاگرس» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «دماوند»، «بمپنا» و «شپاس» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.
در جدول پرتراکنشترین نمادهای بورس سآبیک صدرنشین است و شستا و وبملت در رتبههای بعدی هستند. در فرابورس نیز ددانا، فرابورس و کرمان پرتراکنشترین نمادها هستند.
گروههای قرمز
در روزی که ۷۶ درصد نمادهای بازار افت قیمت داشتند، گروههای «استخراج کانههای فلزی»، «محصولات شیمیایی»، «سرمایه گذاریها»، «فلزات اساسی» و «شرکتهای چند رشتهای صنعتی» قرمزترین گروههای بازار سهام بودند.
ارزش معاملات
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام رشد کرد و به رقم ۷ هزار و ۶۳۴ میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و ۶۸۷ میلیارد تومان بود که ۲۲ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش ۱۹ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۴ هزار و ۱۸۱ میلیارد تومان رسید.
عرضه و تقاضای پایانی بازار
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل افزایش یافت و ۲۵۱ میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۱۷ درصد افت کرد و در رقم ۶۶ میلیارد تومان ایستاد.
امروز نماد افق (شرکت افق کورش) با صف خرید ۱۱ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از افق، نمادهای وسینا (بانک سینا) و حپترو (شرکت حمل و نقل پتروشیمی) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد نوری (شرکت پتروشیمی نوری) تعلق داشت که ارزش آن ۲۱۸ میلیارد تومان بود. پس از نوری، نمادهای سصفها، کدما، غدام و ثرود بیشترین صف فروش داشتند.
منبع