صدور سند تک برگ و حدنگار برای ۹۸ درصد از اراضی ملی شهرستان
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، محمداسماعیل توسلی امروز _چهارشنبه، هشتم شهریورماه_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شهرستان گلپایگان ۱۹۶ هزار هکتار است که از این میزان ۳۳ هزار هکتار آن اراضی کشاورزی و ۱۶۳ هزار هکتار اراضی ملی است.
وی افزود: از ۱۶۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی ۱۴۵ هزار هکتار آن مراتع، ۷۱۰۰ هکتار منطقه بیابانی دشت شمال، و ۱۰ هزار هکتار اراضی صعبالعبور و فاقد پوشش گیاهی و اراضی وافع در حریم شهر است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان با بیان اینکه تاکنون تهیه طرح مرتعداری در سطح ۸۰ هزار هکتار انجام شده است، ادامه داد: ۶۵ هزار هکتار از مساحت مراتع شهرستان هنوز طرح مرتعداری آن تهیه نشده است که در دستور کار داریم تا ۴ سال آینده تهیه و مدیریت این مراتع به دامداران واگذار شود.
وی گفت: در این شهرستان ۵۷ عرف مرتعی داریم که شامل ۲۷ عرف ییلاقی و ۳۰ عرف قشلاقی است که تاکنون ۲۲ عرف مرتعداری آنها تهیه، و حفظ و حراست آن برعهده دامداران قرار گرفته است.
توسلی گفت: پروانه چرای مراتع شهرستان صادر و طرح مدیریت این مراتع با هدف کنترل ورود و خروج دامها به مراتع، و حفظ پوشش گیاهی و آب و خاک منطقه به دامداران مورد نظر واگذار شده است.
وی با بیان اینکه در شهرستان گلپایگان ۲۷۰ هکتار جنگلکاری سنواتی (از نوع درختان بادام اسکوپاریا و بادام ارجن و بادام آمارا) در اطراف سد گلپایگان و منطقه غرقن و هرستانه علیا داریم، افزود: به صورت مستمر از جنگلهای شهرستان بازرسی و نظارت میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان با بیان اینکه از محل طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال سهم گلپایگان هنوز مشخص نشده است، گفت:
تا سال گدشته در شهرستان گلپایگان طرح بیابانی مصوب نداشتیم، اما به دلیل خشکسالیها و بهرهبرداری بیرویه از مراتع دشت شمال خاک آن شکننده شده است، بنابراین ۷۱۰۰ هکتار از اراضی دشت شمال طرح مصوب بیابانی گرفت.
وی افزود: از مهرماه امسال در راستای بیابانزدایی دشت شمال ۲۵۰ هکتار آن طرح کاشت درخت از نوع مقاوم به خشکی و بادام اسکوپاریا و گونه گز آغاز میشود، امید میرود دستگاهها و رسانههای شهرستان در اجرای این طرح با منابع طبیعی همکاری کنند.
توسلی با اشاره به اینکه در اجرای طرح آبخیزداری دو پروژه تهیه و تثبیت طرح آبخیزداری در بالادست مسکن مهر تهیه شد، اما به دلیل شیب تند امکان اجرای سازه آبخیزداری در بالادست مهر نبود، گفت: بنابراین مقرر شد شهرداری گلپایگان نسبت به احداث کانالهای دفع و هدایت آبهای سطحی اقدام کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۹ معدن فعال در شهرستان داریم که سالانه دو مرحله فرم نظارت از معادن با هدف جلوگیری از تخریب اراضی ملی اطراف معادن تهیه میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان تصریح کرد: ساخت و نصب بنچ مارک با هدف جلوگیری از تخریب و تصرف غیر مجاز اراضی ملی اطراف مستثنیات اشخاص انجام شد.
وی گفت: به صورت شبانهروزی کار نظارت از اراضی ملی شهرستان با هدف جلوگیری از تصرف و ساخت و ساز غیرمجاز صورت میگیرد.
توسلی با بیان اینکه تاکنون برای حدود ۹۸ درصد از اراضی ملی شهرستان سند تک برگ و سند حدنگار صادر شده است، اظهار کرد: در کارگروه رفع تداخلات ۷۴ پلاک برای رسیدگی مطرح شده که تاکنون از ۳۸ پلاک رسیدگیشده ۳۲ پلاک از کمیسیون استان مصوبه دریافت کردهاند.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط آب و هوایی گلپایگان پشت کوه و قلعه جمال جزو مراتع ییلاقی و دشت شمال و گلشهر مراتع قشلاقی است، تصریح کرد: ۳۰۰ گونه مرتعی در شهرستان گلپایگان شناسایی شده است که ۶۰ گونه از نوع دارویی است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان اضافه کرد: اغلب گونههای گیاهی شهرستان از نوع گون است، حفظ گونه گیاهی لالههای واژگون هنده نیاز به مراقبت همگانی دارد.
وی گفت: بر اساس شمارش واحد یگان حفاظت منابع طبیعی گلپایگان ۴۵ هزار رأس دام در سطح مراتع ییلاقی و قشلاقی شهرستان وجود دارد.
منبع خبر : ایمنا