مقایسه متوسط تورم قیمتی وسایل نقلیه موتوری در دو بخش تولیدکننده و مصرف کننده طی سالهای ۱۳۹۶-۱۳۹۷ > درگاه ملی آمار
زمان انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
آخرین بهروزرسانی: یکشنبه, ۱۹ خرداد,۱۳۹۸
بازدید: ۶۲۳۱
مقایسه متوسط تورم قیمتی وسایل نقلیه موتوری در دو بخش تولیدکننده و مصرف کننده طی سالهای ۱۳۹۶-۱۳۹۷
میانگین تورم قیمت مصرف کننده خرید انواع خودرو از ۵.۴ درصد در فصل بهار ۱۳۹۷ به ۵۴.۰ درصد در فصل زمستان رسیده است این در حالیست که تورم قیمت درب کارخانه تولید وسایل نقلیه موتوری از ۵.۹ درصد در فصل بهار به ۳۰.۹ درصد در فصل زمستان رسیده که بسیار کمتر از تورم بخش مصرفی میباشد.
مرکز آمار ایران به منظور تامین نیازهای آماری کاربران و کمک به تصمیمگیری و شفافسازی درخصوص روند تغییرات سطح عمومی قیمتها، شاخصهای قیمت متنوعی را تولید و منتشر میکند. اجرای طرحهای “شاخص قیمت مصرف کننده” و “شاخص قیمت تولیدکننده برای بخشهای مختلف اقتصادی” جزء فعالیتهای جاری و مستمر مرکز آمار ایران میباشد.
شاخصهای قیمت ابزار مناسب جهت محاسبه تورم را در اختیار ما قرار میدهند. در محاسبات مربوط به تورم، بسته به اینکه اطلاعات قیمت مربوط به کدام نوع از معاملات باشد میتوان دو نوع کلی و متفاوت تورم تولیدکننده و تورم مصرفکننده را تعریف کرد. در تورم مصرف کننده قیمت پرداختی توسط خانوارها برای خرید کالاها و خدمات مدنظر است در حالیکه در تورم تولیدکننده قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان بابت فروش کالا یا خدمت در محل تولید در نظر گرفته میشود. قیمت تولیدکننده شامل هزینه های دلالی و واسطهای و همچنین هزینههای مربوط به حمل و نقل کالا نبوده در حالیکه در قیمت پرداختی توسط مصرفکنندهگان این هزینهها لحاظ خواهند شد.
مقایسه نتایج حاصل از این طرحها و اختلافات تورمی مشاهده شده در دو بخش مصرف کننده و تولیدکننده هم در سطح کل و هم در سطوح تفصیلیتر، گروههای کالایی و بخشهای مختلف اقتصادی، آگاهی و دانش کافی را به ما در خصوص روند حرکت قیمتها در آینده خواهد داد که با تصمیمگیری صحیح و به موقع جلوی بسیاری از بحرانها، کمبودها و عدم توازنها گرفته خواهد شد…
برای مشاهده متن کامل مصاحبه به فایل پیوست مراجعه کنید.
برای مشاهده فابل صوتی مصاحبه به شبکه پیام رسان سروش مرکز آمار ایران به نشانی markazamariran@ مراجعه کنید.
منبع