مسیری برای جان گرفتن آفرینش هنرمندانه


به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، هنر زیبا است و انسان زیبایی را میپسندند. خلق آثار هنری هم درواقع خلق همان زیبایی است که هر هنرمندی را وادار به آفرینش هنرمندانه هنر میکند.
فرقی هم ندارد، خط خوش باشد تا نواختن ساز موسیقی و یا تولید یک هنر سنتی و دستساز. اما آنچه همیشه مهم بوده است رونق هر چه بیشتر تولیدات محصولات هنری در تمامی حوزهها بوده است و بیشک با توجه به اینکه شعار سال ۱۴۰۲ توسط مقام معظم رهبری «سال مهار تورم و رشد تولید» انتخاب شد اهمیت رشد تولید در عرصه محصولات هنری بیش از گذشته باید موردتوجه قرار گیرد.
رعایت قانون کپی و رایت در عرصه محصولات هنری
کامیار فانیان از فعالان عرصه موسیقی و دوتار نواز اصفهانی که سالیان درازی است در زمینه ساخت انواع تار، سه تار و دوتار فعالیت میکند، در گفتوگو با سرمایه ایرانی اظهار میکند: مشکلات موجود به مقوله خریدار برمیگردد و میتوان گفت تولید در مرحله دوم قرار دارد.
وی ادامه میدهد: نبود قانون کپیرایت در کشور یکی از عوامل مهم و اثرگذاری است که من را بهعنوان یک تولیدکننده برای فعالیت چندان ترغیب نمیکند.
این فعال عرصه موسیقی تصریح میکند: زمانی یک هنرمند فعال در عرصه موسیقی برای تولید اثر هنری مشتاق میشود که مطمئن باشد خریدار وجود دارد و میتواند باقیمت مناسب محصولات خود را عرضه کند.
فراهم نبودن بسترهای فروش اینترنتی
وی اضافه میکند: شاید اگر ادارات بخشی از اعتبارات خود را صرف بهرهگیری از تولیدات تولیدکنندگان استان در شاخههای مختلف کنند بر روند تولید تأثیرگذار باشد.
فانیان میافزاید: فراهم نبودن بسترهای فروش اینترنتی محصولات را از دیگر ضعفها و کاستیهایی است که در صورت توجه میتواند به رونق تولید بینجامد، این درحالی است که در زمینه فروش محصولات به شکل اینترنتی هیچگونه کمک و پیشنهاد فکری به تولیدکننده نمیشود.
وی تصریح میکند: نقش فروشگاههای اینترنتی در رونق تولیدات مؤثر است و جای خالی آنها احساس میشود. هنرمند پایکار است و فعالیت دارد اما آنچه موجب میشود به رونق تولید برسیم فراهم کردن بستر خرید و عرضه تولیدات است و بخش اعظم آن به متولیان برمیگردد.
این هنرمند اظهار میکند: از سوی دیگر باید حلقه وصلی میان خریدار و تولیدکننده یا عرضهکننده ایجاد شود تا هنرمند باانگیزه بیشتری در عرصه تولید گام بردارد.
وی ادامه میدهد: مهمترین مسئله، ضعف آگاهی در نوع تولید برای عرضه است و متولیان با برقرار کردن این حلقه ارتباطی میتوانند نقش مؤثری در رونق تولید داشته باشند.
رابطه رونق تولید در صنایعدستی و نگرش مسئولان
محمود نادری از فعالان عرصه خوشنویسی استان اصفهان در گفتوگو با سرمایه ایرانی بابیان اینکه چند سالی است دغدغه بهبود فضای هنری وجود دارد اما تاکنون برطرف نشده است، اظهار میکند: به اعتقاد من این مقوله به نوع نگرش متولیان برمیگردد و اگر نگرش آنها پرورش هنر و باز شدن فضا برای هنرمند باشد، اتفاقهای بهتری رقم خواهد خورد.
وی ادامه میدهد: وقتی نگرش این است که ما از هنر بهعنوان ابزار استفاده کنیم نتیجهای نخواهد داشت.
عضو انجمن خوشنویسان استان اصفهان تصریح میکند: نگاه ابزاری به هنر و هنرمند مشکل اصلی در این زمینه است و تا زمانی که به هنر بهعنوان یک رسانه و کنش مستقل اجتماعی نگاه نشود نتیجهای نخواهیم گرفت.
وی تصریح میکند: هنرمندان بسیاری در دنیاداریم که ازنظر مالی و فکری مستقل عمل میکنند اما اینکه چرا این اتفاق در ایران نمیافتد بهواسطه ارتباط نداشتن هنرمند با فضای عرف جهانی هنر است و باید این بستر فراهم شود.
تولیدکنندگان در عرضه محصولات با مشکل و ضعف مواجه هستند
فاطمه صابری از فعالان بخش صنایعدستی است که سابقه دیرینهای در این عرصه دارد در گفتوگو با سرمایه ایرانی اظهار میکند: نحوه ارائه و بستهبندی و صادرات داخلی و خارجی از مشکلاتی است که کم رونقی فروش صنایعدستی دامن میزند.
وی تأکید میکند: باید بین هنرمندان، صنعتگران و متولیان صادرات ارتباط برقرار شود و با بررسی این مسئله تعادلی میان تولید، عرضه و فروش محصولات برقرار شود.
این هنرمند صنایعدستی و هنرهای سنتی با تأکید بر اینکه تولیدکنندگان در عرضه محصولات با مشکل و ضعف مواجه هستند، تصریح میکند: نیازمند بهرهگیری از ظرفیت متخصصانی هستیم که در عرصه مدیریت یا بازاریابی فعالیت میکنند تا با برقراری ارتباط با تولیدکنندگان، هنرمند تنها به تولید بیندیشند.
وی میگوید: اگر اثر هنری و کالای تولیدمان را درست و مطابق با استاندارد جهانی و کارشناسی شده معرفی کنیم، در زمینه مشتری و فروش مشکلی نخواهیم داشت.
صابری با اشاره به اینکه حوزه هنر، حوزهای است که میتواند فرهنگسازی و گفتمان سازی و در جامعه انگیزه ایجاد کند، ادامه میدهد: تولید آثار باکیفیت محصولات و متناسب باسلیقه مخاطبان، در کنار بازاریابی محصولات و فراهم کردن مواد اولیه مرغوب و باکیفیت میتواند زمینهساز رونق تولید باشد،
وی تأکید میکند: اگر بانکها با دید باز به صنعتگر و تولیدکننده نگاه کنند و تسهیلات کمبهره و بلندمدت در اختیار آنها قرار دهند و از سوی دیگر ادارات و نهادها در راستای حمایت از تولیدات صنعتگران گام بردارند میتوان شاهد رونق تولید بود.
منبع خبر : ایمنا