اجرای حکمرانی توسعه نیازمند تسهیلگری و تنظیمگری است
به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی و به نقل از سازمان مدیریت صنعتی، مهدی غضنفری در همایش ملی حکمرانی توسعه با هدف بررسی ابعاد مختلف حکمرانی در توسعه ملی و ارائه راهکارهای عملی در خانه مدیران سازمان مدیریت صنعت با بیان اینکه ۲۵ امر در حکمرانی باید مورد توجه باشد، اظهار کرد: حکمرانی یک امر یکباره نیست، بلکه یک فرایند بسیار عمیق، پیچیده، پختهشده و محاسبهشده است.
وی با اشاره به اینکه در حکمرانی امروز ابعاد پیچیدهای همچون تعدد منابع قدرت به وجود آمده که همه کشورها درگیر آن هستند، افزود: روشهای موفق در دنیا روشهایی است که سنن الهی را کشف میکند. تمام قواعدی که این هستی براساس آن شکل گرفته، سنن الهی است و هر کسی که این سنن الهی را بفهمد و تسلیم این سنت الهی باشد نسبت به آن سنت الهی مسلمان است.
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: هر اتفاقی در هر جایی از دنیا میافتد و موجب موفقیت میشود یک کشف سنت الهی است زیرا روشهای حکمرانی زمینی و ارزشهای آن آسمانی است. به عبارت دیگر، روشهای زمینی موفق مبتنی بر سنت الهی هستند. هر کسی سنت الهی را کشف میکند به آرامش آن میرسد و مخالفت با او بیمعنی است.
غضنفری با اشاره به مفهوم حکمرانی شرکتی، عنوان کرد: حکمرانی شرکتی چارچوبی دارد که هر کجا وارد میشود با چارچوبش ورود میکند. مانند اینکه قدرت مشروع داشته باشد یا به ارزشها، رضایتمندی مشتری، عدالتگستری و… توجه میکند.
نقش پررنگ نیروهای اجتماعی توسعهها در اصلاحات سیاسی
در ادامه این همایش فرشاد مؤمنی، استاد دانشگاه علامه طباطبایی در مورد موانع حکمرانی در توسعه ملی اظهار کرد: ما به صورت تک ساعتی، جزیرهای و موردی مسائل کشور را حل میکنیم.
وی با بیان اینکه فرایند تحول اقتصادی از جنبههای متعددی در دانش توسعه نقطه عطف به شمار میآید، افزود: هر بار با مواضع علمی میتوانیم بفهمیم چرا کشور به این روز افتاده و با همان مواضع میتوانیم به وضوح ساز و کارهای برونرفت از این شرایط را مشخص کرد.
استاد دانشگاه طباطبایی با اشاره به نقش رانت در کانونهای تصمیمگیری ها گفت: ماجرا این است که از دریچه اقتصاد سیاسی، زور رانت در کانونهای اصلی تصمیمگیری به طرز باورنکردنی از زور علم بیشتر است.
مؤمنی خاطرنشان کرد: اینجاست که منفذی برای اصلاح وضعیت وجود دارد که نیروهای اجتماعی توسعهها میتوانند ایفای نقش کنند.
منبع خبر : ایمنا