از رشد ۵۰ درصدی تحویل نفتگاز به نیروگاهها تا ماجرای واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی
به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی، از آلودگی هوای پنج شهر در آستانه خطرناک، واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی، رکوردشکنی نرخ بهره بین بانکی، گام اول در رفع محدودیت، رشد ۵۰ درصدی تحویل نفتگاز به نیروگاهها، آمادگی برقراری پرواز به سوریه، وابستگی ۲۰ درصدی بازار گوشت قرمز به واردات و ثبات قیمت در بازار تخم مرغ را در بسته خبری مهمترین رویدادهای اقتصادی هفته میخوانید:
آلودگی هوای پنج شهر در آستانه خطرناک
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی تشدید آلودگی هوا در شهرهای تهران، کرج، اصفهان، قم، مشهد از ورود سامانه بارشی به کشور در جمعه و فعالیت آن تا یکشنبه آینده خبر داد.
بررسی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد جمعه، با ورود سامانه بارشی به غرب کشور، افزایش ابر، بارش برف و باران، گاهی وزش باد و رعدوبرق در غرب و شمال غرب آغاز میشود. بعدازظهر، در دامنههای جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز و تهران، و غرب اصفهان نیز ابرناکی و رگبار پراکنده رخ خواهد داد. در آذربایجان غربی، غرب کردستان، کرمانشاه و شمال آذربایجان شرقی بارش برف شدت خواهد داشت همچنین، تا ظهر جمعه در شهرهای صنعتی و پرجمعیت، افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا ادامه خواهد داشت.
واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی
شرکت جاهد بهعنوان یکی از شرکتهای مؤسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی اقدام به واردات یک محموله ۶۰ هزار تنی برنج هندی ۱۱۲۱ با ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان کرده است اما طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی این برنج دارای ناخالصی است و قیمت واقعی برنج با پولی که پرداخت شده، چند میلیون یورو اختلاف دارد.
وزارت جهاد کشاورزی درباره اینکه برنج ۱۱۲۱ هندی با چهبرنجی مخلوط شده است، اظهارنظری نکرده ولی اعلام شده که گونههای دیگری از برنج که قیمت ارزانتری داشته با این برنج مخلوط شده است.
با توجه به اینکه حجم برنج وارداتی ۶۰ هزار تن مطرح شده است و رقم بالایی به حساب میآید، اختلاط برنج در این محموله باعث ایجاد اختلاف چند میلیون یورویی میشود اما با توجه به اینکه درصد اختلاط مشخص نیست، درباره رقم اختلاف بهطور دقیق نمیتوان صحبت کرد.
احمد خانی نوذری؛ معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در این باره گفت: طبق قرارداد برنج ۱۱۲۱ هندی خریداری شده است اما فروشنده این محصول را با یک برنج دیگر مخلوط کرده است؛ این یک بحث تجاری است و باید حلوفصل شود.
رکوردشکنی نرخ بهره بین بانکی
نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به پنجم دی با افزایش ۰.۰۱ درصدی نسبت به هفته قبل همراه بود و به ۲۳.۹۴ درصد رسید. این نرخ بالاترین میزان نرخ بهره بین بانکی تا کنون است.
این نرخ در هفته منتهی به ۲۸ آذرماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن همراه شد و در آستانه ورود به کانال ۲۴ درصدی قرار گرفت. نرخ سود در هفته پایانی آذر با افزایش ۰.۰۷ درصدی به ۲۳.۹۳ درصد رسید. نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۲۱ آذرماه با افزایش ۰.۰۷ درصدی نسبت به هفته قبل از آن رکورد جدیدی را ثبت کرد و با عبور از کانال ۲۳.۸ درصدی به ۲۳.۸۶ درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به ۱۴ آذر بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۷۹ درصد اعلام شد.
نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۷ آذرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن ۲۳.۷۹ درصد بود. این ثبات در حالی برای نرخ سود بین بانکی به ثبت رسیده که مدار این نرخ در هفته پایانی آبان ماه با افزایش محسوس همراه و باعث شد نرخ بهره برای اولین بار در آستانه ورود به کانال ۲۳.۸ درصدی قرار گیرد. وامدهی بانکها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بینبانکی گفته میشود.
نسبت ۷.۷ درصدی مالیات به تولید ناخالص
سید محمدهادی سبحانیان؛ رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی را در دنیا ۲۵ درصد دانست و اظهار کرد: در کشور ما مطابق آمار بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵.۷ درصد و در سال ۱۴۰۲ به حدود ۷.۷ رسیده است.
وی ساماندهی معافیتهای مالیاتی را از ضروریات امروز در اقتصاد کشور دانست و تصریح کرد: رشد نسبت مالیات به GDP و مقابله با فرار مالیاتی در گرو این امر است. معافیتهای مالیاتی هدفمند نبوده و از طرفی دیگر ذینفعان زیادی دارد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه هزینههای جاری کشور باید از محل درآمدهای مالیاتی تأمین شود، تاکید کرد: هوشمندسازی مالیاتی یکی از ابزارها و فرایندهای سیستمی مقابله با فرار مالیاتی است که زمینه شناسایی مودیان جدید را فراهم میکند بطوری که تعداد مودیان از ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ میلیون نفر رسیده است همچنین در سال گذشته ۱۱۰ همت در حوزه فرار مالیاتی وصول شده است که این خود از مظاهر عدالت مالیاتی است.
سبحانیان ادامه داد: نسبت مالیات به هزینههای جاری در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰.۹ درصد بود در حالی که در سال گذشته به ۵۵.۷ درصد رسید. همچنین تأمین هزینههای عمومی نیز در سال ۱۴۰۰ زیر ۳۰ درصد بود در حالی که اکنون به ۴۱.۴ درصد رسیده است.
گام اول در رفع محدودیت
پس از رفع فیلتر واتساپ و گولپلی ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات در پیامی نوشت: امروز گام اول رفع محدودیت از اینترنت را با همدلی و وفاق برداشتیم.
وی ادامه داد: از پیگیری رئیس جمهور و همراهی رسانهها و فعالان ممنونم و بیش از پیش به این همراهی و همدلی نیازمندیم، این مسیر ادامه دارد.
آمادگی برقراری پرواز به سوریه
حسین پور فرزانه؛ رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه از ۱۰ سال قبل هر موتور هواپیما که به خارج از کشور رفت، توقیف شد، اظهار کرد: تا قبل از تحریمها میتوانستیم از مراکز تعمیراتی هواپیما در سراسر دنیا استفاده کنیم در دهه ۴۰ شمسی یکی از مراکز بزرگ تعمیر و نگهداری هواپیما را راه اندازی کرده بودیم و امروز از نظر کادر فنی یکی از بهترین جاهای دنیا هستیم.
وی درباره پروازها به سوریه، مصر و لبنان افزود: پروازها به لبنان که برقرار است و مشکلی در این زمینه نداریم.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری توضیح داد: برای برقراری پرواز به مقاصد یک کشور، باید مجوزهای لازم صادر و اجازه این کار را بدهند. زمانیکه مناقشه و اتفاقی شبیه آنچه که سوریه دیدیم، روی میدهد، این کشور باید آمادگی لازم برای ازسرگیری پروازها را داشته باشد.
وی بیان کرد: در رابطه با پروازها به دمشق و لاذقیه به ما اعلام شده که تا ۲۲ ژانویه معلق است. به محض اینکه سوریه برای برای این پروازها اعلام آمادگی کند، بلافاصله آنرا برقرار میکنیم در مجموع منعی برای انجام پرواز به سوریه نداریم مگر اینکه این کشور اعلام کند.
رشد ۵۰ درصدی تحویل نفتگاز به نیروگاهها
محمدصادق عظیمیفر؛ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی از رشد ۵۰ درصدی تحویل نفتگاز نیروگاهی در دولت چهاردهم خبر داد و اظهار کرد: در آذر سال جاری بهطور میانگین روزانه ۵۱ میلیون لیتر نفتگاز به نیروگاهها تحویل شده است.
وی افزود: به استناد آمار سامانه برق حرارتی وزارت نیرو، با تلاش شبانهروزی و جهادی کارکنان و متخصصان صنعت پالایش و پخش و به پشتوانه افزایش تولید نفتگاز در کشور، آذر امسال در ادامه رکوردشکنیهای پیشین، بهطور میانگین روزانه ۵۱ میلیون لیتر نفتگاز به نیروگاهها تحویل شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تحویل تجمیعی نفتگاز به نیروگاهها از ابتدای شهریور تا ابتدای دی ۱۴۰۳ را ۴.۲ میلیارد لیتر اعلام کرد و گفت: این رقم در مقایسه با بازه مشابه پارسال و سال ماقبل آن (۱۴۰۱) بهترتیب ۵۰ و ۳۰ درصد رشد داشته است.
وابستگی ۲۰ درصدی بازار گوشت قرمز به واردات
غلامرضا نوری قزلجه؛ وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: به دلیل نوسانات نرخ ارز تولید دام در کشور کاهش یافته و اکنون ۲۰ درصد مصرف از محل واردات تأمین میشود. البته از این ۲۰ درصد گوشت قرمز وارداتی، ۷ درصد با ارز ترجیحی و ۱۳ درصد با ارز توافقی وارد میشود.
وی از قیمتگذاری برای ۲۰ قلم از محصولات کشاورزی خبر داد و افزود: به دلیل نوسانات نرخ ارز تولید دام در کشور کاهش یافته و اکنون ۲۰ درصد مصرف از محل واردات تأمین میشود. بخشی از ارز ترجیحی تولید گوشت قرمز برای حمایت از تولید داخلی برداشته شده است به طوری که تنها ۷ درصد از این محصولات ارز ترجیحی دریافت میکنند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: به دنبال حذف واردات گوشت قرمز هستیم ولی در کوتاه مدت برای تأمین نیاز بازار نمیتوان واردات گوشت قرمز را متوقف کرد.
رکوردشکنی تولید ۸۶۵ میلیون مترمکعبی گاز
محمدرضا جولایی؛ مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: ۷۰ درصد گاز کشور اکنون از پارس جنوبی تأمین میشود؛ از مجموع ۸۵۰ تا ۸۶۰ میلیون مترمکعب گازی که روزانه به شبکه سراسری تزریق میشود، حدود ۵۹۰ میلیون مترمکعب در مجتمع گازی پارس جنوبی تولید میشود.
وی گاز تولیدی در پارس جنوبی را معادل ۳.۵ میلیون بشکه نفت خام دانست و گفت: تعهدات روزانه تحویل گاز در وزارت نفت ۸۴۵ میلیون مترمکعب است اما اکنون با توان حداکثری در حال تولید ۸۶۵ میلیون مترمکعب گاز شیرین در روز هستیم و بیش از یکمیلیارد مترمکعب گاز غنی در روز تولید میشود.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران خاطرنشان کرد: ۷۵ درصد سبد انرژی کشور گاز است و منابع دیگر همه با هم ۲۵ درصد سهم دارند، در تابستان مصارف خانگی، تجاری و صنایع جز حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب است، اما اکنون به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است و این افزایش شدید مصرف در این بخشها، فشار به تأمین گاز بقیه بخشها از جمله نیروگاهها و صنایع میآورد.
از جلسات مزد ۱۴۰۴ هنوز خبری نیست
نماینده کارفرمایان در شورایعالی کار در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ درباره شروع جلسات شورایعالی کار گفت: چندین جلسه بررسی درباره دستمزد با حضور کارشناسان تشکیل شده است، اما هنوز بهصورت رسمی جلسات شورایعالی کار آغاز به کار نکرده است.
وی با یادآوری اینکه مطابق ماده ۴۱ قانون کار دستمزد میبایست با توجه به نرخ تورم رسمی اعلامی و سبد معیشت کارگران تعیین شود افزود: در سالهای گذشته بارها درخواست این را داشتهایم که بخشی از هزینههای زندگی کارگران از سوی دولت پرداخت شود اما اقدامی نشده است.
آهنیها با اشاره به قرارگاه مسکن کارگران گفت: بخشی از هزینههای زندگی در مسکن خلاصه میشود. در صورت حمایت و اقدام دولت برای مسکن کارگران میتوانیم ۴۵ درصد هزینههای زندگی را حل کنیم، چرا که مسکن حدود ۴۵ درصد هزینه زندگی را صرف میکند، واقعیت اقتصادی ما این است که اقشار ضعیف کشور بهخاطر نرخ تورم تحت فشار قرار دارند.
سقف ۶۴ هزارتومانی قیمت دلار در بازار ارز
بررسی معاملات ارزی در بازار ارز تجاری نشان میدهد، حداکثر قیمت دلار در معاملات بازار ارز تجاری در این روزها ۶۴ هزار تومان است و بالاتر از این نرخ خریداری برای ارز وجود ندارد.
باوجود افزایش قیمت ارز در بازار غیررسمی که ناشی از هیجانات سیاسی و فضای ملتهب بازار است، خریداری برای دلار با قیمتی بالاتر از ۶۴ هزار تومان در بازار ارز تجاری وجود ندارد و معاملات با قیمتهایی پایینتر از این نرخ انجام میشود.
سیاست جدید ارزی بانک مرکزی شامل تجمیع انواع معاملات ارزی، از جمله ارز نیما، در بازار ارز تجاری (توافقی) است که مبنای کشف نرخ در آن صرفاً بر پایه عرضه و تقاضای بازار است.
مجازات ۱۴ نفر به دلیل دستکاری در بورس
محسن تفرشی؛ رئیس اداره دعاوی بازار و تشکلهای خود انتظام سازمان بورس اظهار کرد: در پی شکایت سازمان بورس و اوراق بهادار از برخی اشخاص به اتهام دستکاری بازار در یک نماد فرابورسی، ۱۴ نفر مجموعاً به پرداخت ۲,۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.
وی اعلام کرد: در پی تحقیقات گسترده نظارتی سازمان بورس و شرکت فرابورس، اشخاصی که به صورت هماهنگ و برنامهریزی شده عمدتاً از طریق رنج مثبت به دستکاری بازار اقدام کرده بودند، شناسایی و با حکم قطعی مرجع قضائی به پرداخت جریمه نقدی قابل توجه محکوم شدند.
رئیس اداره دعاوی بازار و تشکلهای خود انتظام سازمان بورس در تشریح این موضوع گفت: این اقدامات پس از عرضه اولیه یک نماد فرابورسی و به دنبال معاملات هماهنگ برخی از اعضای هیئت مدیره، سهامداران عمده و یک شرکت کارگزاری انجام شد. این افراد با اختلال در روند عادی عرضه و تقاضا در نماد مذکور، با اغوای دیگر سرمایهگذاران به معامله سهم و ایجاد قیمت کاذب، زیان هنگفتی به سهامداران وارد کردند.
رشد اقتصادی ۲.۳ درصدی بدون نفت
تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (به قیمتهای ثابت سال ۱۴۰۰) در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳ به رقم ۲۱۳۰۹.۳ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به سه ماهه دوم سال ۱۴۰۲، رشد ۲.۷ درصدی را نشان میدهد. همچنین رشد اقتصادی بدون نفت طی دوره مذکور معادل ۲.۳ درصد بوده است.
بانک مرکزی اعلام کرد: بررسی وضعیت سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی (به قیمتهای ثابت سال ۱۴۰۰) مبین آن است که در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳ “تشکیل سرمایه ثابت ناخالص” از رشد ۴.۶ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل برخوردار گردیده است؛ به طوری که در دوره مزبور، رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در دو زیربخش اصلی “ماشینآلات” و “ساختمان” به ترتیب معادل ۴.۴ و ۴.۸ درصد بوده است. خاطر نشان میگردد رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در سهماهه دوم سال ۱۴۰۲ معادل ۴.۳ درصد و در دو زیربخش اصلی “ماشینآلات” و “ساختمان” به ترتیب ۷.۲ و ۲.۲ درصد بوده است.
در مجموع عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت پایه در ششماهه اول سال ۱۴۰۳ “با احتساب نفت” و “بدون احتساب نفت” به قیمتهای ثابت سال ۱۴۰۰ به ترتیب به ۴۰۳۶۰.۲ و ۳۷۰۳۴.۱ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش ۲.۹ و ۲.۴ درصدی همراه بوده است.
نرخ تورم ۳۲.۵ درصدی در آخر پاییز
مرکز آمار ایران اعلام کرد: در آذر ماه شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ۲۸۵.۱ رسیده است که نسبت به ماه قبل، ۲.۰ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۳۱.۴ درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۳۲.۵ درصد افزایش داشته است.
منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل میباشد. در آذر ماه امسال تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور، ۳۱.۴ درصد بوده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین، ۳۱.۴ درصد بیشتر از آذر ماه سال قبل برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. تورم نقطه به نقطه آذر ماه ۱۴۰۳ در مقایسه با ماه قبل، ۱.۱ واحد درصد کاهش داشته است.
منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن میباشد. در آذر ۱۴۰۳ نرخ تورم سالانه برای خانوارهای کشور به ۳۲.۵ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است.
نرخ تورم سالانه کشور در آذر ماه ۱۴۰۳ برابر ۳۲.۵ درصد است که دامنه تغییرات آن برای دهکهای مختلف هزینهای از ۳۰.۰ درصد برای دهک اول، تا ۳۲.۹ درصد برای دهک نهم است. بر این اساس فاصله تورمی دهکها در این ماه به ۲.۹ واحد درصد رسید که نسبت به ماه قبل (۳.۲ واحد درصد) ۰.۳ واحد درصد کاهش داشته است.
احتمال کاهش نرخ دلار
محمدصادق مفتح؛ قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید براینکه احتمال کاهش نرخ دلار وجود دارد، اظهار کرد: تجربه نشان داده بانک مرکزی تاکنون توانسته نرخ ارز را در محدودهای مشخص و قابل قبول کنترل کند تا نوسانات شدیدتری رخ ندهد.
وی افزود: تصور من این است که مدیریت کشور قادر است دامنه نوسان نرخ ارز را کنترل کند و اجازه ندهد این نوسانات از حد معقول و منطقی فراتر برود. در سالهای گذشته نیز با چنین نوساناتی مواجه بودیم و تجربه دو سال اخیر نشان داده بانک مرکزی میتواند در این زمینه موفق عمل کند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در تشریح دلایل افزایش نرخ ارز در بازار غیررسمی طی روزهای اخیر گفت: افزایش تقاضا در پایان سال میلادی و ریسک شوکهای سیاسی ناشی از تحولات منطقهای، از عوامل اصلی افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر است. البته تجربه نشان داده این عوامل موقتی و غیر بنیادین هستند و احتمال بازگشت نرخ ارز به سطوح قبلی وجود دارد.
عرضه سنگین دلار، تتر و درهم
کارسازی عرضه سنگین دلار، تتر و درهم توسط بازار ساز انجام شد و از دوشنبه مداخله سنگین بازار ساز در بازار ارز آغاز شد.
بازار ساز به میزان ۱.۵ میلیارد درهم، ۳۰۰ میلیون دلار اسکناس و همچنین ۳۰ میلیون تتر در بازار عرضه میشود. حضور بازار ساز به دلیل مدیریت بازار غیررسمی ارز است؛ در روزهای اخیر بازار غیررسمی بدون پشتوانه درحال نرخ سازی هایی است که حتی دلالها نیز از خرید دلار با این نرخها امتناع میکنند و میگویند الان ریسک بازار بشدت بالاست.
بعد از اعلام سیاست جدید بازار ساز درباره عرضههای سنگین در بازارهای دلار، تتر و درهم، روند صعودی قیمتها در بازار ارز متوقف شد؛ قیمت دلار با کاهش ۲ هزار تومانی از نرخ ۷۷ هزار و ۸۰۰ تومانی در معاملات پایانی دیروز بازار ارز به ۷۵ هزار و ۸۰۰ تومان کاهش یافت.
رشد ۶.۲ درصدی اوج مصرف برق
بر اساس گزارش گروه تحلیل عملکرد و گزارشهای راهبری شبکه برق کشور، اوج تقاضای مصرف برق در چهلمین هفته سال جاری به ۴۷۸۱۴ مگاوات رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۶.۲۳ درصد رشد داشت.
بیشینه تقاضای مصرف برق کشور در هفته چهلم سال جاری منتهی به بیست و هفتم آذر به ۴۷۸۱۴ مگاوات رسید که این میزان مصرف برق در مدت مشابه سال قبل، ۴۵۰۰۹ مگاوات بوده است که در سال جاری ۶.۲۳ درصد رشد داشته است.
میزان مصرف انرژی برق در روز یاد شده، ۹۶۶۵۷۰ مگاوات ساعت بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲.۵۹ درصد رشد را نشان میدهد. همچنین رشد تقاضای انرژی برق از ابتدای سال جاری تا کنون، ۴.۸۵ درصد گزارش شده است. بر اساس این گزارش، میانگین دمای وزنی کشور در روز مذکور، ۴.۲۶ درجه سانتیگراد بوده که نسبت به روز مشابه سال قبل، ۳.۱۵ درجه کاهش نشان میدهد.
واریز سود به حساب ۲۰ میلیون سهامدار
سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد: در پاییز سال ۱۴۰۳ از طریق اطلاعات سامانه سجام بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار واریز شد.
جزئیات واریز سود سهامداران از ابتدای مهر تا پایان آذرماه حاکی از آن است که ۲۲۳ ناشر، سود جاری ۱۷ میلیون و ۷۹۴ هزار و ۲۴۴ سهامدار شامل ۳۰ هزار و ۱۵۸ میلیارد و ۵۵۵ میلیون تومان را به حساب سجامی سرمایه گذاران واریز کردند.
همچنین، در این بازه زمانی ۵۳ ناشر سود سنواتی و حق تقدم ۳ میلیون و ۴۵ هزار و ۱۳۷ سهامدار را که شامل ۳ هزار ۱۲۲ میلیارد و ۴۸۲ میلیون تومان میشود، به حساب سجامی آنها واریز کردند.
افزایش قیمتها در بازار لوازم خانگی
با روند افزایشی قیمت دلار، بازار لوازم خانگی هم شاهد افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت در کالاهای ایرانی و خارجی بوده است.
البته قیمت لوازم خانگی خارجی که از محل قاچاق وارد کشور شده رشد قابل توجهی پیدا کرده است با این وجود همچنان فروش خوبی در بازار دارند. از آن طرف برخی از تولیدکنندگان داخلی هم فروش خود را تا ثبات شرایط ارزی بستهاند و فقط اجناس را با قیمت مصرف کننده به بنکداران میفروشند که این موضوع برای بنکداران با محاسبه درصد سود به صرفه نیست و خریدی از کارخانجات انجام نمیدهند.
تعداد دیگری از تولیدکنندگان هم افزایش غیر قانونی محصولات را در قالب لیستهای غیر رسمی انجام دادهاند که همین امر باعث افزایش قیمت کالاهای آنها در سطح بازار شده است.
ثبات قیمت در بازار تخم مرغ
حمیدرضا کاشانی؛ رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی مرغداران میهن اظهار کرد: تولید تخم مرغ در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۰ درصدی داشته است و پیش بینی میشود این رقم تا پایان سال از یک میلیون و ۳۶۰ هزار تن عبور کند.
وی افزود: تولید تخم مرغ در سال ۱۴۰۲ یک ملیون و ۲۴۰ هزار تن بود که بر اساس برآوردها این رقم در سال جاری صد و ۲۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.
کاشانی گفت: سالانه یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن تخم مرغ در کشور مصرف میشود و تولید مازاد بر این رقم به صادرات و ذخایر استراتژیک اختصاص مییابد تا در مواقع ضروری در بازار داخلی توزیع شود.
خروج شرکتهای ساختمانی ایرانی از سوریه
ایرج گلابتونچی؛ دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران از خروج تجهیزات شرکتهای ایرانی از کشور سوریه خبر داد و گفت: شرکتهای ایرانی ۲ میلیارد دلار و ترکها ۲۴ میلیارد دلار پروژه در عراق دارند.
وی با یادآوری اینکه از سال ۷۴ تا سال ۱۴۰۲ شرکتهای ایرانی ۳۵ میلیارد دلار قرارداد در سایر کشورها امضا کردهاند، افزود: بر این اساس حدود ۱۰۰۰ پروژه در کشورهای دیگر توسط شرکتهای ایرانی اجرا شده یا در حال اجراست.
دبیر سندیکای شرکتهای ساختمانی ایران با بیان اینکه شیب اجرای پروژه در خارج تقریباً از سال ۹۰ کاهشی شد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۰ با ورود به بازار عراق وضعیت بهتر شد و توانستیم ۲ میلیارد دلار پروژه در این کشور بگیریم البته بهدلیل کرونا و جنگ داخلی عراق دوباره شیب فعالیتها کاهش یافت اما کشور عراق بازار مستعدی برای بازار ساختوساز است.
توزیع خاموشی برای جبران تا ناترازی
شریعتی نیاسری؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره قطعیهای برق اظهار داشت: قطعیهای برق تغییراتی را در سیستم مدیریت برق کشور ایجاد کرد و برخی نیروگاهها به دلیل عدم سوخترسانی از مدار خارج شدند که خاموشیها توزیع شد تا ناترازی جبران شود.
وی افزود: این اتفاق هر چند سال یک بار رقم میخورد و ممکن است در آینده نیز تکرار شود. این روند ناشی از عدم مدیریت یکپارچه در وضعیت انرژی کشور است. این موضوع باید به نحوی مدیریت شود که وزارت نفت و نیرو تقصیر را گردن یکدیگر نینداخته و در نهایت مسئول آن مشخص نشود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس بخشی از ناترازیها ناشی از مدیریت غیرمتمرکز در این دو وزارتخانه دانست و گفت: گام اول را مجلس در برنامه هفتم برداشته و سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی برای حوزه مدیریت مصرف شکلگرفته که از ابتدای سال ۱۴۰۴ آغاز به کار میکند.
منبع خبر : ایمنا