مسکن و حمل و نقل

از رویای زندگی در پایتخت تا ایجاد کریدورهای جدید دریایی – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی؛ بازار مسکن در هفته گشته همچنان در رکود به سرنبرده بود و آماری که بانک مرکزی اعلام کرده است این بازار هفته گذشته را با افزایش قیمت به پایان رسانده است ازسوی دیگر مبالغی که صاحبخانه ها برای خانه اعلام کرده اند دلخواهی بوده و هیچ کدام براسا مبنای خاصی نبوده است در ادامه هفته‌ای که گذشت در بخش راه و مسکن را می‌خوانیم.

رؤیای اجاره خانه در پایتخت

در دهه ۹۰ ساخت و ساز متوقف شده بود و این باعث برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا در بازار مسکن شد.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، دو مشکل اساسی بازار مسکن عدم ساخت و ساز و افزایش گرانی مصالح ساختمانی مطرح شده است این پیامدها باعث شده تا اجاره بها نیز افزایش پیدا کند و مردم نه تنها نتوانند خانه بخرند بلکه دیگر نتوانند حتی در پایتخت اجاره کنند و به سمت جنوب شهر سوق داده شوند. قیمت‌ها در محله‌های ارزان نیز نجومی افزایش پیداکرده و کارگران برای اجاره بها با مشکل رو به رو شده‌اند و سقوط طبقاتی از دولت قبل آغاز شد.

بالا رفتن اجاره بها باعث شده تا در فصلی که فصل جا به جایی نیست مردم از محله‌های خود یک طبقه به پایین سقوط کنند و قیمت‌های نامتعارف باعث شده تا در پاییز و زمستان این جابه جایی صورت گیرد یعنی زودتر از فصل جا به جایی از سوی دیگر صاحبخانه ها قیمت‌ها را به دلخواه تغییر می‌دهند.

در شرایط فعلی اقتصادی مستأجران توان پرداخت اجاره را از دست داده‌اند و حتی قراردادها براساس مصوبه اعلام شده وزارت راه وشهرسازی نیست و اغلب مبالغ دلخواه و توافقی است.

حمایت وزارت راه و شهرسازی از طرح مالیات بر سفته بازی و سوداگری

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از کلیات طرح مالیات بر سفته بازی و سوداگری حمایت می‌کنیم گفت: نقطه نظراتی در جزئیات طرح مذکور داریم که حتماً اعلام خواهیم کرد.

به گزاری خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، مهرداد بذر پاش در رابطه با طرح مالیات بر سفته بازی و سوداگری (مالیات بر عایدی سرمایه) گفت: از کلیات این طرح حمایت می‌کنیم همانگونه که در گذشته هم وزارت راه و شهرسازی با این طرح مذکور موافق بوده است.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با توجه به اینکه طرح مالیات بر سفته بازی و سوداگری در مقام اجرا ممکن است برای برخی از دستگاه‌ها مانند وزارت راه و شهرسازی قابلیت‌های اجرایی داشته باشد، نقطه نظراتی در جزئیات طرح داریم که حتماً اعلام خواهیم کرد.

افزایش قیمت مسکن پایتخت در ماه آذر

مرکز آمار ایران در جدیدترین گزارش از تحولات بازار مسکن اعلام کرد: متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران در آذر به بیش از ۵۰ میلیون تومان رسید.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی به نقل از مرکز آمار ایران؛ این مرکز در جدیدترین گزارش از تحولات بازار مسکن اعلام کرد: متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در تهران در آذر به بیش از ۵۰ میلیون تومان رسید. براساس اعلام این مرکز شاخص قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در این ماه به عدد ۱۷۴.۳ رسیده است که نسبت به ماه قبل (۱۶۷.۴)، ۴.۱ درصد افزایش داشته است. بر اساس گزارش مرکز آمار در آذر ۱۴۰۱ تورم ماهانه قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران ۴.۱ درصد بوده است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه مهر ۰.۹ واحد درصد کاهش داشته است.

در آذر ماه ۱۴۰۱ تورم نقطه به نقطه قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به عدد ۵۲.۱ درصد رسیده است. تورم نقطه به نقطه این ماه در مقایسه با ماه قبل (۵۰.۰ درصد) ۲.۱ واحد درصد افزایش داشته است.

قرارداد ساخت یک فروند کشتی میان ایران و روسیه امضا شد

در راستای تفکر توسعه‌ای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر نوسازی ناوگان، قرارداد ساخت یک فروند کشتی به سفارش بندر ایرانی- روسی سالیانکا، با روسیه به امضا رسید.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی به نقل از کشتیرانی جمهوری اسلامی، مهدی آکوچکیان، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در آستراخان روسیه در مراسم امضای قرارداد ساخت یک فروند کشتی توسط روسیه که به سفارش بندر ایرانی – روسی سالیانکا انجام شد، ضمن قدردانی از نگاه توسعه‌ای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مسئولان بندر سالیانکا در خصوص تقویت شبکه حمل و نقل دریای خزر، اظهار داشت: طی ماه‌های گذشته، شاهد تلاش روزانه نهادهای ذی‌ربط ایرانی و روس برای ارتقای سطح فعالیت‌های تجاری و افزایش همکاری‌های اقتصادی هستیم. سرکنسول ایران در ادامه بر اهمیت وجود زنجیرۀ ارزش کامل در جهان کنونی تأکید کرد و افزود: بندر سالیانکا همزمان با نگاه توسعه‌ای به روابط میان ایران و روسیه، با خرید کشتی به این مهم پرداخته و با تکمیل چرخه حمل بندری، تأثیر مثبتی بر کاهش قیمت نهایی کالاهای صادراتی ایران و روسیه و متعاقباً افزایش سطح کیفی زندگی مردم دو کشور خواهد داشت.

فرمول‌های تخصیص سهم زمین تعیین تکلیف شود

عضو کمیسیون برنامه بودجه مجلس با بیان اینکه در دو سال اول باید مقدمات نهضت ملی مسکن از جمله تخصیص زمین فراهم شود، گفت: دولت باید موضوع تعیین سهم زمین بین دولت و شهرداری‌ها را تعیین تکلیف کند.

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره میزان پیشرفت دولت در ساخت یک میلیون مسکن در سال گفت: در زمینه تأمین زمین اقداماتی انجام شده ولی ایرادات و اشکالاتی از نظر قانونی در این طرح وجود دارد و باید این ایرادات و اشکالات برطرف شود. زمینی که هم اکنون می‌خواهند وارد محدوده روستاها شود و یا وارد محدوده شهرها شود باید بر اساس قانون اقدام شود.

وی در ادامه بیان کرد: متأسفانه قانونی که بین شهرداری و وزارت راه و شهرسازی و مالک تعیین سهم کند، وجود ندارد. زمین‌های منابع ملی معمولاً مربوط به دولت است و وزارت راه و شهرسازی این زمین‌ها را وارد محدوده می‌کند. هم اکنون خودشان یک درصد را به شهرداری می‌دهند و خود شهرداری‌ها نسبت به این موضوع معترض هستند و معتقدند که این موضوع مبنای قانونی ندارد و اعتقاد دارند که دولت مبتنی بر قانون کار را انجام نمی‌دهد. دولت باید این موضوع را تعیین تکلیف کند و با آوردن لایحه به مجلس این موضوع حل و فصل شود.

همکاری‌های دریایی و ترانزیتی بین تهران و ابوظبی شتاب می‌گیرد

سفیر امارات متحده عربی در ایران، با هدف تحکیم روابط اقتصادی و توسعه همکاری‌های بندری و دریایی بین تهران و ابوظبی با معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، سیف محمد عبید الزعابی، سفیر امارات متحده عربی در ایران، با هدف تحکیم روابط اقتصادی و توسعه همکاری‌های بندری و دریایی بین تهران و ابوظبی با علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی دیدار و گفت‌وگو کرد. صفایی در این دیدار با اشاره راهبرد دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و ارتباطات حسنه با کشورهای همسایه، توسعه روابط دریایی بین دو کشور ایران و امارات متحده عربی را حائز اهمیت دانست.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران برای هرگونه توسعه همکاری‌های دریایی، ترانزیتی و ارتباطات بندری با ابوظبی آمادگی دارد، تاکید کرد: ارتباط ترانزیتی و بندری بین تهران و ابوظبی با کشورهای آسیای مرکزی و سایر کشورها می‌تواند به سرعت شکل گرفته و خیلی سریع رونق بگیرد.

صفایی همچنین از آمادگی سازمان بنادر و دریانوردی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بندری و دریایی امارات در بنادر جنوب ایران به ویژه بندر شهید رجایی و بندر چابهار خبر داد و گفت: در بندر چابهار ظرفیت‌های بسیار خوبی فراهم شده و بخش خصوصی امارات متحده می‌تواند در قالب قراردادهای بلند مدت در بندر چابهار سرمایه‌گذاری کند.

وام مسکن برای خرید ۱۰ متر خانه در پایتخت!

طبق آمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی در آذرماه متوسط یک متر مسکن در پایتخت ۴۸ میلیون و ۷۳ هزار تومان بوده است و معاملات بازار مسکن در آذر ماه به بیش از ۱۰ هزار فقره واحد مسکونی رسید.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، با توجه به اینکه در مهر ماه برای دومین بار به کمترین میزان رسیده است و در آبان ماه بازار مسکن دوباره جان گرفت و بیش از ۸ هزار فقره معامله در آبان ماه انجام شد. حالا گزارش بانک مرکزی از بازار مسکن آذر ماه از رشد دوباره معاملات خبر می‌دهد. تعداد معاملات در ماه گذشته به بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی رسیده که نسبت به ماه قبل ۲۷.۲ درصد افزایش داشته است و این نشان می‌دهد که این بازار روند صعودی پیدا کرده است و این موضوع به دو دلیل می‌باشد. اول اینکه بازار مسکن در آذر و دی فصل رشد معاملات می‌باشد البته بیشتر رونق بازار در این مقطع به دلیل حضور خریدار مصرفی نیست. بلکه حجم خریدهای سرمایه‌ای افزایش می‌یابد. این خریداران به امید کسب سود در بازار شب عید دست به خرید می‌زنند.دلیل دوم اینکه نوسانات ارز در ماه‌های اخیر باعث خرید و فروش‌های هیجانی شده است

طی دهه‌های گذشته تقریباً همیشه به طور سنتی بازار مسکن در بهمن و اسفند ماه رونق بیشتری نسبت به سایر ماه‌های نیمه دوم سال داشته و پس از تابستان دومین مقطع پر معامله سال به شمار می‌آید، چراکه برخی تلاش می‌کنند برای ایام عید نوروز پرونده جا به جایی ملکی خود را به نتیجه برسانند. این خریداران از دسته مشتریان سال ۹۸ بازار مسکن هستند که در آن مقطع زمانی پرتعداد بودند.

شکایت نمایندگان مجلس از بانک‌ها به قوه قضائیه

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از طرح شکایت نمایندگان مجلس از عملکرد بانک‌هایی که به تعهدات خود عمل نکردند به قوه قضائیه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی امروز ۱۲ دی در حاشیه نشست مشترک با وزیر راه و شهرسازی با موضوع بررسی اجرای قانون جهش مسکن در خصوص برنامه مجلس برای نظارت بر عملکرد بانک‌ها در ارائه تسهیلات اجرای قانون جهش تولید مسکن گفت: حدود یک ماهی که آقای مهرداد بذرپاش سکانداری وزارت راه و شهرسازی را برعهده گرفته است شاهد هستیم که اراده جدی برای اجرای قانون درحوزه مسکن در این دوره از مدیریت وزارتخانه ایجاد شده است.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گزارشی که امروز در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در خصوص مسکن از لحاظ کمی و کیفی توسط وزیر راه و شهرسازی و معاونان وی ارائه شد نشان از اراده جدی وزارت راه و شهرسازی در اجرای قانون جهش تولید مسکن دارد و حاکی از آن است که هم‌اکنون وزارتخانه در مسیر درستی قرار گرفته است.

رضایی کوچی افزود: هم مجلس و هم دولت مصمم هستند تا سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور احداث شود که در خصوص مکانیزم‌های اجرای طرح نهضت ملی مسکن امروز در نشست مشترک با وزیر راه و شهرسازی درخصوص آن تصمیم‌گیری شد.

خطوط دریایی قابل تحریم نیست

عضو کمیسیون عمران گفت: راه‌های ترانزیتی دریایی قابل تحریم نیست و باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی؛ در روزهای گذشته خطوط دریایی ایران به دنبال پیشرفت و همکاری با سایر کشورها بوده است و این پیشرفت از بندر امام به بندر عراق و از بندر چابهار به چین بوده است در خصوص راه اندازی این کریدورها با مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران به گفت و گو پرداختیم.

مجتبی یوسفی، عضو کمیسیون عمران درخصوص راه اندازی خطوط دریایی به خبرنگار مهر گفت: دیپلماسی دریایی در همه جای برای هر کشوری مزیت‌هایی دارد با توجه به اینکه خطوط دریایی استراتژی غرب به شرق از ایران عبور خواهد کرد.

وی در ادامه بیان کرد: وقتی دریای عمان، خلیج فارس و هرمز از شرق به غرب است و این کریدورهای جدید بین المللی قابل تحریم نیست چرا که همه به دنبال هزینه کم و راه‌های آسان هستند با توجه به اینکه چین در حال حاضر در بندر پاکستان سرمایه گذاری کرده است تا راه صادرات را آسان کند.

بازار مسکن در کما

طی ماه‌های گذشته افزایش بی رویه قیمت دلار موجب شد تا بازار مسکن در رکود قرارگیرد و خریداران و فروشندگان را در بلاتکلیفی کامل قرار داده است.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، افزایش قیمت مسکن موجب کاهش خرید و فروش در این بازار سرمایه شده است با توجه به اینکه بازار مسکن مدت‌ها پیش دچار رکود تورمی شده بود. با رشد قیمت ارز بازار مسکن در کما رفتالبته بازارهای موازی بازار مسکن هم از حالت رقابت خارج شدند

افزایش قیمت‌ها باعث شده تا فروشندگان از معاملات غیر قطعی خودداری کنند و در انتظار رشد قیمت‌ها بمانند در واقع با افزایش نرخ ارز انتظارات در بازار مسکن تغییر کرد و در این مدت کوتاه تعداد معاملات واحدهای مسکونی کاسته شده است و مالکان ترجیح می‌دهند تا با خریداران واقعی معامله کنند.

بنا به گفته کارشناسان تعداد معاملات املاک به شدت کاهش پیدا کرده است و هرچند که شرایط تورمی و کاهش قدرت خرید مردم باعث شده تا این بازار به یکباره در رکود برود.

راه اندازی کشتیرانی از خاور دور به بندر چابهار

کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: با توجه به امکانات موجود، در صورت مناسب بودن حجم ورودی محمولات از بنادر خاور دور به سمت چابهار، آمادگی برای راه اندازی سرویس منظم به این بندروجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی به نقل از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، کشتی کانتینری با ظرفیت ۶۵۰۰ TEU برای اولین بار در امروز دهم دی ماه ۱۴۰۱ در بندر چابهار پهلوگیری کرد.

این کشتی پس از طی مراحل ورودی و برنامه ریزی در اسکله شهید بهشتی بندر چابهار تخلیه محمولات وارداتی خود را انجام می‌دهد.

بر اساس این گزارش، هدف اصلی از برقراری سرویس مستقیم خاور دور به بندر چابهار در وهله اول، کوتاه نمودن زمان ترانزیت محمولات از خاور دور و دیگر بنادر اروپایی و آفریقایی است.

شایان ذکر است با توجه به امکانات موجود در بندر چابهار، در صورت مناسب بودن حجم ورودی محمولات از بنادر خاور دور این سرویس به طور منظم در آینده برقرار خواهد شد.

ساخت نهضت ملی مسکن با تهاتر نفت

موضوع تهاتر نفت در قبال ساخت مسکن توسط سازندگان طرح نهضت ملی مسکن کم‌کم دارد جدی می‌شود و در این خصوص وزارت راه و شهرسازی منتظر ایجاد ساز و کاری توسط مجلس و وزارت نفت است.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، مجلس و وزارت نفت در حال تهیه چارچوبی به منظور تهاتر نفت با پیمانکاران پروژه‌های عمرانی وزارت راه و شهرسازی از جمله طرح نهضت ملی مسکن هستند. این خبر را محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده و گفته است اگر این مساله محقق شود گشایش خوبی در زمینه تأمین مالی پروژه‌ها ایجاد خواهد کرد.

زمزمه‌های استفاده از شرکت‌های خارجی در پروژه جهش تولید و تأمین مسکن (نهضت ملی مسکن) از ماه‌های قبل شنیده شد. اما مسئولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کردند که قرار نیست خارجی‌ها نیروی انسانی وارد کنند بلکه از توان فنی آنها در جهت ارتقای تکنولوژی ساخت استفاده خواهد شد.

اما با توجه به کمبود منابع و تحریم‌های بانکی کشورمان یکی از سوالات اساسی، چگونگی تأمین مالی و انجام مبادلات بانکی با شرکت‌های خارجی است که از همان ابتدا بحث تهاتر نفت مطرح شد

اول از همه نهضت ملی نیاز به زمین دارد و این زمین‌ها باید از سوی دولت زمین معرفی شود در این میان از زمین‌های مردمی هم استفاده خواهد شد ولی مردم به قدری زمین ندارند که بتوانند واحدهای نهضت ملی را تأمین کند.

اضافه شدن ۴ فروند هواپیمای ایرباس ۳۴۰ به کشور

معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری از ورود ۴ فروند هواپیمای ایرباس ۳۴۰ به کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی به نقل از صدا و سیما، معاون هوانوردی و امور بین‌الملل سازمان هواپیمایی کشوری از ورود ۴ فروند هواپیمای ایرباس ۳۴۰ به کشور خبر داد.

حسن خوشخو گفت به تازگی ۴ فروند هواپیمای ایرباس ۳۴۰ وارد کشور شده است.

وی افزود: این تعداد هواپیما به‌زودی وارد ناوگان هوایی کشور خواهد شد.

خوشخو درباره جزئیات این واردات توضیح دیگری ارائه نداد.

منبع خبر : خبرگزاری مهر

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!