اقتصاد ایران

از ماجرای نیترات هندوانه‌ها تا زیان تولیدکنندگان تخم‌مرغ

به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی، از ماجرای ارائه اطلاعات نادرست در دهک‌بندی‌ها تا انتقاد وزیر صمت از قطع برق صنایع بزرگ، افزایش بی‌رویه قیمت سیمان و کاهش عرضه، زیان ۱۴۰ همتی روزانه تولیدکنندگان تخم مرغ، نیترات موجود در هندوانه‌ها یک‌ششم حد مجاز است، چرا صف وام ازدواج کم نمی‌شود؟، مردم توان بازپرداخت وام ۵۵۰ میلیونی مسکن را ندارند، امکان فروش کالای ایرانی در سکوی آنلاین چین، ثبت‌نام ۹۳ هزار مستأجر و پرداخت ۵۲ فقره تسهیلات، حذف صفر از پول ملی در دستور کار بانک مرکزی، میانگین دوره انتظار خانه‌دار شدن ۲۷ سال است را در بسته مهم‌ترین رویدادهای اقتصادی هفته بخوانید.

از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد

عباس علی‌آبادی؛ وزیر نیرو در آئین بهره‌برداری از چهار پروژه آب و برق غرب کرمانشاه اظهار کرد: ناترازی چه میراث سو مدیریت گذشته باشد چه ناشی از جنگ اقتصادی ظالمانه و یا هر موضوع دیگری؛ باور داریم که به فضل الهی و با همراهی دولت و ملت از آن عبور خواهیم کرد.

وی افزود: در بخش برق یکی از مهم‌ترین پروژه‌ها احداث پُست ۴۰۰ کیلوولت شهدای بازی دراز و توسعه ۲ فیدر خط ۲۳۰ کیلوولت سرپل‌ذهاب همراه خطوط ارتباطی مربوط آن است که با هدف افزایش پایداری شبکه انتقال، تأمین نیاز طرح‌های گرمسیری و فراهم‌سازی زیرساخت لازم و بهبود سطح ولتاژ در مناطق غربی کشور، تقویت زیرساخت‌های تأمین برق کنگره عظیم اربعین و ارتقای زیرساخت لازم برای توسعه صنایع و ایجاد فرصت‌های شغلی هموطنان استان‌های غربی به ویژه کرمانشاه اجرا شده است.

وزیر نیرو تأکید کرد: تحقق این پروژه‌ها نشان‌دهنده عزم دولت برای توسعه متوازن، بهبود زیرساخت‌ها و توجه ویژه به مناطق مرزی و کم برخوردار است.

ارائه اطلاعات نادرست در دهک‌بندی‌ها

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دهک‌بندی‌ها با اظهار مردم بررسی و بازنگری می‌شود، گفت: در دهک‌بندی‌ها اطلاعات نادرست وجود دارد که برای ارائه اطلاعات نادرست باید جرم تعیین شود.

وی با اشاره به برنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پیگیری چند موضوع افزود: خروج سرمایه‌ها از مشکلات استان‌ها است که در برنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای جلوگیری از خروج این سرمایه‌ها است که تخت عنوان عدالت منطقه‌ای پیگیری می‌شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با عنوان اینکه در بسیاری از مناطق زیرساخت‌هایی چون مدرسه، جاده و برق هم رفته است، اما هنوز کاهش فقر را نداشتیم، گفت: باید برای توانمندی اقتصادی مردم تلاش کرد.

واریز یارانه اردیبهشت دهک ۱ تا ۳

یارانه کمک معیشتی مرحله ۱۷۱ مربوط به اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب ۱۰.۲۱۱.۳۳۳ سرپرست خانوار دهک‌های اول تا سوم در سراسر کشور واریز و قابل برداشت شد.

یارانه مرحله ۱۷۱ به مبلغ ۱۱۱ هزار و ۷۳۷ میلیارد ریال بر اساس دهک‌بندی اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به ازای ۲۷، ۹۳۴، ۵۷۷ نفر در دهک‌های اول تا سوم توسط ۲۸ بانک عامل در سراسر کشور واریز و قابل برداشت است.

انتقاد وزیر صمت از قطع برق صنایع بزرگ

سید محمد اتابک؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از انتشار خبرهایی از سوی صنایع بزرگ کشور از جمله کارخانه‌های سیمان، فولاد و آلومینیوم مبنی بر قطع برق کامل آنها در ۱۵ روز آینده اظهار کرد: این تصمیم که بدون حضور نماینده این وزارتخانه گرفته شده در تضاد کامل با تفاهمنامه اخیر اینجانب با وزیر نیرو است و جای تأسف دارد که بار دیگر بخش صنعت کشور به عنوان اولویت نخست اعمال محدودیت‌های کمبود برق تعیین شده‌اند.

وی با بیان اینکه هزینه‌های قطع برق بخش صنعت و معدن کشور که نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور دارند بسیار سنگین است افزود: در حالی که رهبر معظم انقلاب بر امر تولید تاکید ویژه دارند، قطع برق صنایع عمده به عنوان اولویت اول محدودیت در سالی که مقرر شده که سرمایه‌گذاری برای تولید تشویق شود، بر هم زننده امنیت سرمایه‌گذاری در تولید است.

وزیر صمت با تاکید بر اینکه این وزارتخانه برای جلوگیری از تکرار خسارت‌های سنگینی که سال گذشته بر صنایع کلان وارد شد، تلاش کرد با ایجاد تفاهم در دولت، بخش صنعت و معدن کشور را از اولویت نخست قطع برق خارج کند، ادامه داد: انعقاد تفاهم‌نامه جامع با وزارت نیرو و برنامه‌ریزی دقیق و جزئی برای چگونگی قطع برق صنایع به صورت تفکیکی در این راستا صورت گرفت، که متأسفانه در کمتر از دو هفته این تفاهمنامه از سوی وزارت نیرو نقض شده است.

وضعیت نگران‌کننده تولید با قطعی برق

سعید زرندی؛ مدیرعامل گروه فولاد مبارکه قطعی برق صنایع در استان‌های مختلف کشور را نگران‌کننده دانست و اظهار کرد: نرخ قیمت برق برای صنایع کشور از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ حدود ۲۸ برابر شده و پیش‌بینی می‌شود این افزایش قیمت در سال جاری به ۳۴ تا ۳۵ برابر برسد که با چنین وضعیتی، شرایط تولید نگران‌کننده است و شاهد افت شدید سود شرکت‌ها هستیم.

حمید شجاعی، مدیرعامل شرکت ورق‌خودرو نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از روند تولید، درآمدزایی و سودآوری این مجموعه، به چالش‌های موجود اشاره کرد و گفت: سال ۱۴۰۳ به دلیل حجم زیادی از واردات ورق مورد نیاز خودروسازان، با کاهش تقاضا از سوی آنان مواجه شدیم و این موضوع به نفع شرکت ورق‌خودرو نبود.

محکومیت اسنپ پی در شورای رقابت

شورای رقابت بر اساس شکایات برخی شرکت‌ها از شرکت توسعه اطلس تجارت نوین دیبا (اسنپ پی)، به استناد بند ۳ ماده ۶۱ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، اسنپ پی را به توقف رویه ضد رقابتی و اصلاح قراردادهای خود با فروشگاه‌ها و عدم تکرار آن ملزم کرد.

بر اساس تصمیم ۷۴۲ شورای رقابت، رفتار اسنپ پی در انعقاد قراردادهایش با فروشگاه‌ها مصداق رویه‌های ضد رقابتی جز ۲ بند «الف» (وادار کردن اشخاص دیگر به استنکاف از معامله و یا محدود کردن معاملات آنها با رقیب)، جز ۳ بند «و» (معامله با طرف مقابل با این شرط که طرف مذکور از انجام معامله با رقیب امتناع ورزد) جز ۲ (تحمیل شرایط قراردادی غیر منصفانه) و جز ۴ (ایجاد مانع به منظور مشکل کردن ورود رقبای جدید یا حذف بنگاه‌ها یا شرکت‌های رقیب در یک فعالیت خاص) بند «ط» قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تلقی شده و مصداق رویه‌های ضد رقابتی تشخیص داده شد.

قیمت خرید گندم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان شد

سخنگوی دولت در مورد مصوبات امروز هیئت دولت گفت: قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم معمولی ۲۰۵ هزار ریال و گندم دورم ۲۱۰ هزار ریال تصویب شد.

به گفته وی قیمت گندم صنف و صنعت ۲۱,۷۷۰ تومان و قیمت آرد ماکارونی ۱۷ هزار تومان تعیین شد.

افزایش بی‌رویه قیمت سیمان و کاهش عرضه

محمدحسین رئیسی؛ دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده از بحران جدی در بازار سیمان خبر داد و اظهار کرد: افزایش بی‌رویه قیمت سیمان و کاهش عرضه آن، رکود بخش مسکن را سنگین‌تر می‌کند.

وی افزود: بر اساس آمار بورس کالا در یک ماه اخیر، قیمت سیمان تقریباً دو برابر شده و میزان عرضه آن به نصف کاهش یافته است. در بازار آزاد، هر تن سیمان تا ۵ میلیون تومان نیز به فروش می‌رسد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده خاطرنشان کرد: این در حالی است که هنوز فصل گرم سال آغاز نشده اما بسیاری از کارخانه‌های تولید بتن به‌ناچار تعطیل شده‌اند. واحدهای دیگر نیز با ظرفیت یک‌سوم یا یک‌چهارم در حال فعالیت هستند و در صورت تداوم این وضعیت، به‌زودی آن‌ها نیز تعطیل خواهند شد.

وی کمبود برق و سهمیه‌بندی آن را از دیگر عوامل مؤثر در این بحران دانست و گفت: سهمیه برق صنایع کاهش یافته و این مسئله تولید را با اخلال جدی مواجه کرده است.

تأمین زمین به‌معنای ساخت مسکن نیست

غلامرضا کاظمیان؛ معاون وزیر راه با اشاره به تأمین ۱۲۱ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن اظهار کرد: تأمین زمین به معنای ساخت مسکن نیست و موانع متعددی در مسیر عملیاتی‌شدن طرح وجود دارد.

وی یادآور شد: از ابتدای اجرای قانون جهش تولید مسکن تاکنون ۱۲۱ هزار هکتار زمین در شهرها، روستاها، شهرک‌ها و شهرهای جدید برای اجرای این طرح تأمین شده که ظرفیت ساخت حداقل ۳ میلیون و ۶۳۰ هزار واحد مسکونی را دارد.

معاون شهرسازی و معماری وزیر راه با اشاره به اینکه فقط الحاق زمین به معنای آغاز ساخت‌وساز نیست، افزود: تولید مسکن نیازمند تأمین خدمات زیرساختی، آماده‌سازی اراضی و امکانات روبنایی است و صرف اختصاص زمین، منجر به خانه‌دار شدن مردم نخواهد شد.

تورم سالانه مصالح ساختمانی به ۳۰ درصد رسید

درصد تغییرات شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران در چهار فصل منتهی به پایان زمستان ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۳۰ درصد بوده که در مقایسه با همین آمار در فصل قبل (۲۶.۴ درصد) ۳.۶ واحد درصد افزایش داشته است.

در فصل زمستان ۱۴۰۳ شاخص قیمت نهاده‌های ساختمان‌های مسکونی شهر تهران ۳۲۳۹.۸ بود که نسبت به فصل قبل ۱۱.۷ درصد، نسبت به فصل مشابه سال قبل ۳۷.۹ درصد و در چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۰.۰ درصد افزایش داشته است.

در این فصل، در بین گروه‌های اجرایی، بیشترین تورم فصلی با ۲۳.۳ درصد مربوط به گروه اجرایی «گچ وگچکاری» و کمترین تورم فصلی با ۲.۸ درصد مربوط به گروه اجرایی «شیشه» بود.

مردم توان بازپرداخت وام ۵۵۰ میلیونی مسکن را ندارند

در حالی وام نهضت ملی مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است که علی خورسندیان؛ مدیرعامل بانک مسکن گفت: مردم توان بازپرداخت وام ۵۵۰ میلیون تومانی نهضت ملی مسکن را ندارند.

وی یادآور شد: در شورای عالی مسکن، موضوع افزایش وام از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان مطرح شد، اما بانک مرکزی با افزایش سقف وام تا ۶۵۰ میلیون تومان موافقت کرد. مدیرعامل بانک مسکن گفت: مشکل این است که بازپرداخت اقساط وام ۵۵۰ میلیون تومانی برای آحاد مردم بسیار زیاد است؛ اقساط وام ۶۵۰ میلیون تومانی هم طبیعتاً بالاتر خواهد بود. افرادی که می‌خواهند از این تسهیلات استفاده کنند، در بازپرداخت دچار مشکل می‌شوند.

به گفته وی امکان افزایش این وام با مجوز بانک مرکزی وجود دارد، اما مشتریان در بازپرداخت با مشکل روبه‌رو هستند، چون حقوق و دستمزد به اندازه تورم افزایش نمی‌یابد.

خرید حمایتی گوشت از تولیدکننده به قیمت ۴۶۰ هزار تومان

محسن سلامی؛ مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور از آغاز قطعی خرید حمایتی گوشت گوساله منجمد از هفته آینده خبرداد و اظهار کرد: نرخ خرید حمایتی هر کیلو گوشت گوساله منجمد از تولیدکنندگان ۴۶۰ هزار تومان تصویب شده است.

وی وضعیت ذخایر کالاهای راهبردی را مطلوب دانست و افزود: براساس مصوبه اردیبهشت ماه شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، نرخ خرید حمایتی هر کیلو گوشت گوساله منجمد شیرین بسته بندی پنج تکه ۴۶۰ هزار تومان تصویب شده است.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با یادآوری اینکه هنوز این مصوبه برای اجرا ابلاغ نشده است از آغاز قطعی خرید حمایتی گوشت گوساله منجمد از هفته آینده خبرداد و یادآور شد: میزان خرید حمایتی گوشت گوساله در هر استان توسط معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی تعیین و ابلاغ خواهد شد.

انتظار کاهش مصرف ۱۵۰۰ مگاوات برق با تغییر ساعت اداری

مصطفی رجبی مشهدی؛ مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه با وجود قرارگیری در میانه بهار، شرایط تابستانی را در کشور تجربه می‌کنیم، گفت: با توسعه هوشمندسازی که صورت گرفته، پیش بینی می‌کنیم بیش از ۱۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف را در بخش ادارات کشور با تغییر ساعت داشته باشیم.

وی افزود: از ابتدای هفته جاری (شنبه بیستم اردیبهشت) با مصوبه هیئت وزیران، ساعت کار ادارات به‌منظور کاهش مصرف برق اصلاح شد و به ساعت ۶ تا ۱۳ تغییر پیدا کرد، ادارات باید رأس ساعت ۱۳ وسایل سرمایشی خود را خاموشی کنند، اثری که این اقدام در سال گذشته داشت، ۱۵۰۰ مگاوات بود و با توسعه هوشمندسازی که صورت گرفته، پیش بینی می‌کنیم بیش از ۱۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف را در بخش ادارات کشور با این تغییر ساعت داشته باشیم.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: وی ادامه داد: بعد از اتمام ساعت کار، ادارات و نهادهای عمومی باید تمام وسایل برقی را خاموش و از نور روز برای روشنایی استفاده کنند تا با کاهش مصرف برق در بخش ادارات در روزهای گرم تابستان امسال بتوانیم برق سایر بخش‌ها را به صورت پایدار تأمین کنیم.

شناسایی ۳۵۰ فعال رمزارز با گردش مالی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان

هادی خانی؛ رئیس مرکز اطلاعات مالی از شناسایی ۳۵۰ نفر فعال در بازار رمزارز با گردش بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان که دارای فرار مالیاتی بودند همچنین بررسی و تحلیل عملکرد مالی ۶۰ صرافی رمزارز با گردش مالی چند هزار میلیاردی خبر داد.

وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه و هدفمند مرکز اطلاعات مالی در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در حوزه‌های نوظهور رمزارزها و سکوهای خریدوفروش طلا گفت: با هدف تأمین امنیت کاربران، شفافیت مالی و مقابله با جرایم سایبری در بازار ارزهای دیجیتال، استعدادهای پولشویی در بازار رمزارزها و سکوهای خریدوفروش طلا شناسایی و زیرساخت‌های بین‌المللی ردیابی آنها بررسی شد.

دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم به نتایج این اقدامات پرداخت و گفت: در بررسی گزارش معاملات و عملیات مشکوک واصله به مرکز اطلاعات مالی، ۳۵۰ شخص حقیقی با گردش بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان شناسایی شدند که فاقد پرونده مالیاتی بودند و جهت پیشگیری از فرار مالیاتی و برخورد قانونی به سازمان امور مالیاتی کشور معرفی می‌شوند.

مصرف آب تا سقف الگو یارانه‌ای است

وزارت نیرو تعرفه مشترکان آب شرب و بهداشت را ابلاغ کرد؛ بر اساس این تعرفه‌ها که از ابتدای خردادماه در قبوض جدید آب لحاظ می‌شود، تعرفه آب برای بدمصرف‌ها افزایشی ۲۸ درصدی دارد و مصرف آب تا سقف الگو یارانه‌ای است.

تعرفه‌های جدید آب که ۱۴ اردیبهشت‌ماه اعلام شده بود، امروز برای اجرا توسط وزیر نیرو ابلاغ شد.

بر این اساس، بهای آب شرب در سال ۱۴۰۴ به گونه‌ای تعیین شده است که محاسبه آب‌بهای مشترکان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور تا سقف الگوی مصرف، رایگان؛ مشترکان دیگر تا سقف الگوی مصرف به صورت یارانه‌ای و مشترکان پرمصرف تا دو برابر الگوی مصرف با یارانه کم‌تر و در نهایت مشترکان بدمصرف به صورت غیریارانه‌ای و بر اساس الگوی افزایش پلکانی انجام شود.

امکان فروش کالای ایرانی در سکوی آنلاین چین

محمدعلی دهقان دهنوی؛ رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن تاکید بر انتخاب استراتژی‌های درست در تجارت ایران و چین از امکان فروش کالای ایرانی در سکوی آنلاین چین خبر داد.

وی چین را شریک نخست تجاری ایران و بسیاری از کشورهای دنیا دانست و افزود: تجارت با چین برای ایران مهم و استراتژیک است؛ فرصت‌ها و ظرفیت‌های تجاری ایران با چین بسیار قابل توجه است مشروط به اینکه بر روی این حوزه‌ها تمرکز بیشتری داشته باشیم.

معاون وزیر صمت ادامه داد: فرصت‌های تجاری موجود در چین بیش از مجموع تجارت ما با دیگر کشورها بوده و هدف صادرات کالا با ارزش افزوده بالاتر است عدد بزرگی از صادرات کالا به چین مربوط به صادرات کالاهای خام است در حالی که اگر به دنبال بازاریابی برای این کالاها هم نرویم متقاضیان آنها برای خرید این کالاهای خام به ایران خواهند آمد.

بودجه ۲ هزار میلیاردی برای اکتشافات معدنی

داریوش اسماعیلی؛ رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از تخصیص اعتبار ۲ هزار میلیارد تومانی برای اکتشافات معدنی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و اظهار کرد: نگاه حاکمیت و دولت در راستای انجام اکتشاف و جایگزینی اقتصاد نفت به وسیله اقتصاد معدن، حمایت از این بخش بوده است. در این باره سال گذشته حدود ۱,۳۰۰ میلیارد تومان میزان اعتبار تخصیص یافت که توانستیم چند پهنه را مورد اکتشاف قرار بدهیم.

وی با بیان اینکه محدوده‌های امیدبخش مناسبی در استان‌های کردستان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و دیگر نقاط کشور شناسایی شده است، افزود: امسال اعتباری که مجلس برای اکتشافات معدنی در نظر گرفته ۲ هزار میلیارد تومان است که قطعاً کفاف مسئولیت‌ها و مأموریت‌ها برای اکتشافات معدنی را نمی‌دهد.

معاون وزیر صمت گفت: چاره‌ای نداریم جز اینکه برای تأمین اعتبار با تغییر رویه از بخش خصوصی در زمینه اکتشافات معدنی استفاده کنیم در واقع پیشنهاد و دستور کار این سازمان، جذب سرمایه گذار بخش خصوصی برای انجام اکتشافات معدنی در کشور است.

ثبت‌نام ۹۳ هزار مستأجر و پرداخت ۵۲ فقره تسهیلات

بر اساس آمار طی یک هفته اخیر ۹۳ هزار و ۲۵۳ مستأجر برای وام ودیعه مسکن در ۱۹ بانک و مؤسسه ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد تاکنون ۵۲ فقره وام پردخت شده است.

طبق اعلام قبلی مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی ثبت‌نام وام ودیعه مسکن با مبالغ جدید مصوب شورای عالی مسکن از شانزدهم اردیبهشت ماه امسال آغاز شد و مستأجران با مراجعه به سامانه saman.mrud.ir می‌توانند ثبت‌نام اولیه را انجام دهند، قرار بود استعلام‌ها ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت مشخص شود و متقاضیان بر اساس آن، بتوانند شعبه بانکی مدنظر را انتخاب کنند.

یک هفته از آغاز ثبت‌نام وام ودیعه مسکن می‌گذرد. بررسی آمارهای وزارت راه و شهرسازی حاکی از آن است که طی این مدت ۹۳ هزار و ۲۵۳ درخواست در ۱۹ بانک و مؤسسه مالی ثبت شده ک از این تعداد به ۵۲ متقاضی وام ودیعه مسکن پرداخت شده است.

تحویل ۶ درصد پروژه‌های حمایتی مسکن

بر اساس اطلاعات سامانه ” تم” وزارت راه وشهرسازی از سال ۱۳۹۸ تاکنون ۶.۰۲ درصد از پروژه‌های حمایتی مسکن شهری تحویل شده است.

وزارت راه و شهرسازی آمار ساخت و ساز پروژه‌های مسکن حمایتی از سال ۱۳۹۸ تاکنون را منتشر کرد. بر اساس آمار سامانه تم وزارت راه در قالب طرح ملی مسکن دولت روحانی (طرح اقدام ملی) و نهضت ملی مسکن طی ۶ سال اخیر ساخت ۶۱۱ هزار و ۷۹۰ واحد حمایتی در شهرها آغاز شده است.

از این تعداد ۲۸۱ هزار و ۸۲۶ واحد به مرحله اتمام اسکلت و سقف رسیده است. تاکنون ۳۶ هزار و ۸۶۴ واحد از مجموع واحدهای حمایتی ۹۹ ساله مسکن تحویل شده همچنین تاکنون برای ۶۲۵ هزار و ۱۲۶ واحد پروانه ساختمانی، صادر شده است.

شبکه بانکی ایران میزبان پرداخت موبایلی کارت‌های روسی

با اجرای مرحله دوم طرح اتصال شبکه شتاب ایران به میرروسیه ایران هم‌راستا با استانداردهای جهانی، میزبان پرداخت موبایلی (مبتنی بر NFC ) کارت‌های بانکی شهروندان روسیه می‌شود.

با بهره برداری از مرحله دوم اتصال “شبکه شتاب” ایران و ” میر” روسیه آن دسته از پذیرندگان شبکه پرداخت ایران که قابلیت کهربایی مبتنی بر NFC را روی پایانه‌های فروشگاهی خود دارند از امکان پذیرش تراکنش‌های کارت بانکی مسافران روسی با استفاده از برنامک موبایلی اندرویدی «میرپی» برخوردار خواهند شد؛ این تراکنش‌های خرید از طریق شبکه پرداخت «شاپرک» و «شتاب» به سمت شبکه پرداخت «میر» روسیه ارسال می‌شود.

اکنون در شبکه پرداخت ایران، امکان پرداخت به روش کهربایی (NFC) با قابلیت‌های همچون خریدهای خُرد، بدون نیاز به رمز اول کارت وجود دارد. در اتصال دو شبکه «شتاب» و «میر» به یکدیگر، این ویژگی در پرداخت‌های برنامک «میرپی» نیز فراهم شده است.

هشدار استاندارد درباره استفاده از لبنیات سنتی

قاسم فدوی؛ مدیرکل استاندارد استان تهران نسبت به استفاده از فراورده‌های لبنی سنتی عرضه شده در بازار به شهروندان هشدار داد و اظهار کرد: فراورده‌های لبنی کارخانه‌ای دارای مجوز استاندارد، تحت کنترل و مطمئن‌تر هستند.

وی گفت: استفاده از فرآورده‌های شیری (لبنیات) سنتی مانند شیر، پنیر، کره، ماست پرچرب، خامه و کشک به دلیل امکان اختلاط با چربی گیاهی توصیه نمی‌شود. در مقابل، فراورده‌های لبنی که در کارخانه‌های معتبر و دارای نشان استاندارد تولید می‌شوند، زیر نظر مدیرکنترل کیفیت (مستقر در واحد تولیدی) و سازمان ملی استاندارد ایران پایش می‌شوند.

مدیرکل استاندارد استان تهران ادامه‌داد: اداره‌کل استاندارد استان تهران اقدام به نمونه‌برداری از برخی فرورده‌های شیری سنتی، به منظور بررسی تقلب اختلاط آنها با چربی گیاهی، در سطح شهر تهران کرد که طبق نتایج آزمون، وجود چربی گیاهی در درصدی از این نمونه‌ها مشاهده شد.

حذف صفر از پول ملی در دستور کار بانک مرکزی

محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ تورم دوازده ماهه سال ۱۴۰۳ معادل ۳۵.۸ درصد شد که نسبت با سال قبل ۱۱.۶ درصد کاهش پیدا کرده است گفت: امسال حتماً حذف صفرها را دنبال می‌کنیم.

وی حذف صفر از پول ملی را یکی از برنامه‌های بانک مرکزی در سال ۱۴۰۴ بیان کرد و گفت: تصویر ریال ایران تصویر مناسب و صحیحی در اقتصاد جهانی نیست و به همین منظور سیاست حذف صفر از پول ملی در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: اجرای این سیاست با توجه به تجربیات موفق جهانی و در زمان مناسب می‌تواند به بهبود تصویر ریال کمک شایانی کند.

وی با اشاره به رشد مثبت تولید ناخالص داخلی در سال گذشته افزود: نرخ رشد ۳.۷ درصد رشد خوبی است ولی با نرخ رشدهای هدف ما فاصله زیادی دارد، برای افزایش درامد سرانه حتماً باید نرخ رشد را تقویت کنیم. یکی از موتورهای اصلی نرخ‌رشد در سال‌های اخیر نفت بوده است. دلیل آن‌هم این است که نفت به سطح بالایی از تولید رسیده و نرخ‌های رشد بالا نیاز به سرمایه گذاری بیشتری دارد.

پیامدهای حذف یارانه گوشت بر امنیت غذایی

در پی تصمیم سازمان برنامه و بودجه برای حذف ارز ترجیحی واردات گوشت قرمز، معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در دیداری با رئیس‌جمهور نسبت به پیامدهای این تصمیم بر امنیت غذایی کشور هشدار داد.

سازمان برنامه و بودجه به‌تازگی تصمیم به حذف ارز ترجیحی گوشت قرمز و خارج‌کردن این محصول از دسته کالاهای اساسی یارانه‌ای گرفته است، هرچند این موضوع مورد اعتراض معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است، به‌طوری که شهرزاد مشیری در بازدید رئیس‌جمهور از وزارت جهاد کشاورزی، گلایه خود را در این ارتباط به رئیس‌جمهور اعلام کرد و از تأثیر این اتفاق بر امنیت غذایی کشور سخن گفت.

وضعیت اختصاص ارز برای واردات برخی از کالاهای اساسی از جمله همین گوشت قرمز به‌عهده سازمان برنامه و بودجه است، معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از این موضوع به‌عنوان نبود تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه یاد کرده و افزود: تعیین اقلام کالای اساسی، از جمله تخم‌مرغ نطفه‌دار یا گوشت گرم، به وزارت جهاد سپرده نشده است و امسال برخی از آن‌ها از فهرست کالاهای اساسی خارج شده‌اند؛ در حالی که همچنان تأثیر مستقیم بر امنیت غذایی دارند.

میانگین دوره انتظار خانه‌دار شدن ۲۷ سال است

حبیب‌الله طاهرخانی؛ معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام این‌که دوره انتظار خانه‌دار شدن در کشور ۲۷ سال است، اظهار کرد: اگر خانوار همه درآمد را صرف تأمین مسکن کند، دوره دسترسی ۹ سال است.

وی نهضت ملی مسکن را یک پروژه بزرگ دانست و افزود: ۸۴۰ هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۵۰۰ هزار واحد شروع شده بود، در دولت چهاردهم ساخت ۱۱۰ هزار واحد دیگر آغاز شده است، در مقطع شروع به کار دولت چهاردهم پروانه‌های ساختمانی صادره ۴۹۰ هزار واحد بود که اکنون حدود ۶۲۰ هزار واحد افزایش یافته است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: الگوی دسترسی به مسکن ۷۵ تا ۱۰۰ مترمربع مد نظر قرار گرفته است، اگر در طول دوره دسترسی همه درآمد برای تأمین مسکن هزینه شود، میانگین دسترسی حدود ۹ سال است، اما طول دوره انتظار برای خانه‌دار شدن سه برابر این عدد یعنی میانگین ۲۷ سال است، چون خانوارها یک سوم درآمد را برای مسکن هزینه می‌کنند و در روستاها دوره دسترسی برای خانه دار شدن تقریباً چهار سال است.

وی گفت: طبق برنامه هفتم توسعه، باید مدت زمان انتظار خانوارها برای دسترسی به مسکن از ۹ سال به ۷.۵ سال کاهش یابد.

درخواست سه اپراتور همراه برای اصلاح هزینه اینترنت

سه اپراتور «ایرانسل»، «همراه اول» و «رایتل»، در نامه‌ای به فتاحی قائم مقام وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده‌اند حداکثر تا هفته آینده بسته‌های اینترنت جدید با نرخ‌های اصلاحی ارائه می‌کنند.

در این مکاتبه امده است: تأمین منابع مالی مورد نیاز جهت حفظ و ارتقا شبکه و کیفیت دسترسی مشترکین به خدمات ارتباطی در شرایط اقتصادی حاکم بر کسب و کار اپراتورهای ارتباطی را با چالش‌ها و مخاطرات اساسی روبرو ساخته است و بازگشت توازن به این فضا مستلزم بازنگری در قیمت گذاری خدمات به ویژه سرویس اینترنت به عنوان یکی از اصلی ترین جریان‌های درآمدی اپراتورهاست.

خاطر نشان می‌سازد افزایش ۳۴ درصدی تعرفه ترافیک بین الملل به همراه شروط افزایش تعرفه از جمله ثابت ماندن تعرفه ترافیک داخل در سال گذشته پس از اعمال سیاست عدم افزایش نرخ بسته‌های اینترنت طی چندین سال متمادی قبل از آن متناسب با رشد چند صد در صدی تورم طی سالهای مزبور نبوده و امکان سرمایه گذاری برای ایراتورها به منظور توسعه ظرفیت شبکه جهت پوشش افزایش ترافیک را فراهم نکرده و کاهش کیفیت خدمات و سرعت اینترنت تأیید این موضوع است.

مأموریت اصلی وزارت کار، حمایت جدی از مشاغل خرد

احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در گذشته وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اشتباه درگیر مدیریت پتروشیمی و معادن و فلزات شد که به طور حتم از حیطه اختیارات و تخصص این وزارتخانه خارج است، امروز مصمم هستیم با بازگشت به مأموریت اصلی، تمام توان خود را بر حمایت از مشاغل خانگی و خرد متمرکز کنیم.

وی با تاکید بر اهمیت توجه به مشاغل خانگی اظهار داشت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که مشاغل خانگی در صورت حمایت صحیح می‌توانند سهم کنونی ۸۰ میلیونی خود در اقتصاد کشور را به ۸۰ میلیارد تبدیل کنند.

وزیر کار با اشاره به موانع پیش روی این بخش گفت: مشاغل خانگی با سه مانع بزرگ روبه‌رو هستند. اول نظام اداری و دست و پاگیری مقررات و بروکراسی پیچیده اداری. دوم، بخش تجاری و نبود بازارهای مناسب و شبکه‌های توزیع کارآمد و مانع سوم بخش مالی است که باعث محدودیت‌های دسترسی به تسهیلات و نظام بانکی ناکارآمدمی شود.

زیان ۱۴۰ همتی روزانه تولیدکنندگان تخم مرغ

سید فرزاد طلاکش، دبیر کل کانون پرورش دهندگان مرغ تخم‌گذار با بیان اینکه تخم مرغ ۵۰ درصد زیر قمیت واقعی خود به فروش می‌رسد، اظهار کرد: تولید کنندگان تخم مرغ به دلیل تولید مازاد و کاهش قیمت این محصول روزانه ۱۴۰ همت ضرر می‌دهند.

وی با اعلام درخواست تشکیل ستاد بحران برای رفع تولید مازاد تخم‌مرغ گفت: در دنیا ۱۲ درصد از تولید، در دنیا است، زیرا مشکلات لجستیک و حمل‌ونقل دارد و کشورها ۸۵ درصد خوداتکایی دارند و تخم‌مرغ تجارت بین همسایه‌ها است.

دبیر کل کانون پرورش دهندگان مرغ تخم‌گذار افزود: از مرغداری‌های موجود دارای پروانه، ۷۵ درصد ظرفیت فعال هستند به‌طوری‌که ۱۵۰۰ آن‌ها فعال هستند. ۳۵ درصد تولید مازاد مصرف وجود دارد. ۱۵۹ هزار تن تخم‌مرغ صادر شده و به دلیل بالا بودن تولید مازاد در صنعت تخم‌مرغ، کشور شاهد فاجعه است که ادامه این روند منجر به نابودی تولیدکننده می‌شود و نیازمند دستورالعمل هستیم.

نیترات موجود در هندوانه‌ها یک‌ششم حد مجاز است

حسین اصغری؛ مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی گفت: استاندارد وجود نیترات در هندوانه عدد ۶۰ میلی‌گرم به‌ازای هر کیلوگرم هندوانه است و متوسط نیترات در هندوانه‌های کشور زیر ۱۰ میلی‌گرم هست یعنی یک‌ششم حد مجاز.

وی وجود نیترات بیش از حد مجاز در هندوانه کشور را تکذیب کرد و گفت: میزان نیترات در هندوانه یک حد مجاز دارد و برای محصولات ما زیر این حد مجاز است و قابل مصرف است.

مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی درباره منشأ نیترات در هندوانه افزود: گیاهان برای رشد کردن به سه عنصر اصلی ازت، فسفر و پتاس نیاز دارند که این نیترات بخشی از کود ازت است که اگر بیش از اندازه مصرف شود امکان ذخیره شدن در میوه‌ها و سبزیجات را دارد همچنین چگونگی پایش و رصد نیترات و دیگر موارد در محصولات کشاورزی کشور به‌ویژه در محصولات صادراتی یک دغدغه خیلی طولانی است که برای پاسخگویی به آن در چند سال گذشته مجبور به مستندسازی شدیم.

چرا صف وام ازدواج کم نمی‌شود؟

ابوالفضل نجارزاده؛ رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها اظهار کرد: نظام بانکی بیش از ۱۰۰ درصد سهمیه ابلاغی بانک مرکزی را در حوزه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرده است و صف‌های موجود ناشی از عوامل بیرون از سیستم بانکی است.

وی درباره چرایی صف‌های طولانی وام ازدواج در بانک‌ها گفت: بانک‌ها مازاد بر سهمیه‌ای که بانک مرکزی تعیین کرده بود، تسهیلات ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرده است، این اراده و باور در نظام بانکی وجود دارد که این حوزه، مخصوصاً تسهیلات ازدواج و فرزنداوری در اولویت قرار گیرد و این اولویت هم همچنان وجود دارد.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌ها تصریح کرد: صف‌های طولانی وام ازدواج در بانک‌ها مرتبط با نظام بانکی نیست ما مرتبط با بودجه‌ای که بانک‌ها ابلاغ می‌شود و ظرفیتی که در بانک وجود دارد، انجام وظیفه کرده و تسهیلات را پرداخت می‌کنیم. یک بخشی نیاز هست هم نهاد قانونگذاری و هم نهاد بانک مرکزی تصمیم گیری کرده و راهکاری در نظر بگیرند.

هنوز خبری از اجرای مرحله سوم کالابرگ نیست

در حالی که برخی رسانه‌ها اعلام کردند که مرحله سوم شارژ اعتبار کالابرگ از یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد، مرجان دبیری؛ سخنگوی طرح کالابرگ اظهار کرد: هنوز خبری از اجرای مرحله سوم کالابرگ نیست، مرحله سوم کالابرگ بعد از تصمیم‌گیری در هیئت دولت و ابلاغ به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، از طریق روابط عمومی وزارت و رسانه‌های ملی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی با اشاره به اجرای طرح کالابرگ الکترونیک با هدف حمایت از معیشت خانوارهای مشمول و تقویت سبد غذایی دهک‌های اول تا هفتم که از اسفندماه سال گذشته اجرا شده است، گفت: در این طرح برای دهک‌های اول تا سوم به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا هفتم به ازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان اعتبار برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی شامل اقلامی از گروه‌های لبنیات، پروتئین و خواربار به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است که مرحله دوم آن از ۲۰ فروردین‌ماه برای دهک اول تا سوم و از ۲۷ فروردین برای دهک‌های چهار تا هفت درآمدی شارژ و به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است.

سخنگوی طرح کالابرگ با اشاره به اینکه تاکنون ۵۷ میلیون نفر از مشمولان در مرحله دوم از اعتبار خود استفاده کرده‌اند، گفت: اعتبار کالابرگ الکترونیک تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ قابل استفاده است.

دلیلی برای حذف کارت سوخت وجود ندارد

عباس باصفا؛ مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی ایران درباره جایگزینی کارت‌های سوخت با کارت بانکی اظهار کرد: این طرح چالش‌هایی دارد که باید برطرف شود و اجرای آن زمان‌بر خواهد بود، بنابراین فعلاً دلیلی برای حذف کارت سوخت وجود ندارد.

وی با اشاره به تازه‌ترین روش ثبت درخواست برای کارت سوخت بیان کرد: تازه‌ترین روش دریافت کارت هوشمند سوخت، از طریق سایت fcs.niopdc.ir است و مراجعه‌کنندگان می‌توانند رهگیری کارت‌ها را نیز از همین وب‌سایت انجام دهند.

مدیر سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه هم‌اکنون کارت سوخت‌ها ماهانه ۶۰ لیتر با قیمت ۱۵۰۰ تومانی و ۱۰۰ لیتر با قیمت ۳هزارتومانی شارژ می‌شود، گفت: درخواست ما از هموطنان این است که از کارت‌های شخصی خود استفاده کنند.

ناترازی امروز نتیجه سرمایه‌گذاری نشدن به‌موقع است

پیام باقری، عضو اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در سنوات گذشته به‌میزان لازم انجام نشده است و این کمبود منابع یکی از دلایل اصلی ناترازی‌هایی است که امروز در حوزه انرژی چه در گاز، چه در برق و دیگر حامل‌های انرژی با آن روبه‌رو هستیم زیرا منابع لازم برای توسعه زیرساخت‌ها به‌اندازه کافی تأمین نشده‌اند

وی در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: نمایشگاه نفت امسال رونق بیشتری از سال‌های قبل دارد و ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در این صنعت ارائه شده است که می‌طلبد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به این حوزه ورود جدی داشته باشند.

عضو سندیکای صنعت برق افزود: اگر بنا را بر تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت قرار دهیم و به آن هدف‌گذاری اصلی که در این برنامه برای رشد اقتصادی در نظر گرفته شده، یعنی رشد ۸ درصدی توجه کنیم، طبیعتاً اولین چیزی که در این مسیر به چشم می‌آید و اهمیت پیدا می‌کند، موضوع سرمایه‌گذاری است.

قطع برق ۵۰ اداره پرمصرف

به دنبال هشدارهای داده شده به دستگاه‌های اداری و عمومی، برق ۵۰ مشترک اداری بزرگ شهر تهران که اقدام به کاهش مصرف برق و قطع سامانه‌های سرمایشی بعد از ساعت اداری نکرده‌اند، قطع شد.

شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: به دنبال هشدارهای داده شده به مشترکان اداری مبنی بر لزوم رعایت مصوبات هیئت وزیران در خصوص کاهش مصرف برق با رصد و پایش داده‌های حاصل از کنتورهای هوشمند، ۵۰ مشترک اداری بزرگ شهر تهران که اقدام به کاهش مصرف برق نکرده‌اند شناسایی و اشتراک برق آنان قطع شد.

این شرکت اعلام کرده که مصرف لحظه‌ای تمامی مشترکان مزبور با استفاده از داده‌های کنتورهای هوشمند به صورت لحظه‌ای و ۲۴ ساعته از طریق قرارگاه رصد و پایش مصرف برق شهر تهران، بررسی و در صورت عدم رعایت موضوع، انشعاب برق اداراتی که همکاری لازم را به عمل نیاورده‌اند قطع خواهد شد.

تأمین برق خانگی و تجاری اولویت اول دولت نیست

سنگدوینی؛ عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اولویت اول دولت تأمین برق خانگی و تجاری نیست، اظهار کرد: درحالی که در دولت‌های قبل تأمین برق صنعت در اولویت دوم بود اما امروز این اولویت برداشته و تقسیم شده و همه بخش‌ها قطعی برق را تجربه می‌کنند.

وی تغییر ساعت را در جبران ناترازی برق مؤثر دانست و ادامه داد: تغییر ساعت به صنعت، ناترازی و وزارت نیرو برای جبران کمبود برق کمک می‌کند. تغییر ساعت موجب ایجاد توازن در شبکه برق می‌شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تغییر ساعت را تنها بخشی از جبران ناترازی دانست و خاطرنشان کرد: اولویت اول دولت‌های قبل مصارف خانگی و تجاری بود و صنعت در اولویت دوم قرار داده می‌شد اما امروز این اولویت برداشته و تقسیم شده و همه بخش‌ها قطعی برق را تجربه می‌کنند.

مدنی‌زاده گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت اقتصاد شد

سیدعلی مدنی زاده اقتصاددان، رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه شریف گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی گری پست وزارت امور اقتصادی و دارایی شده است. احتمال می‌رود که دولت به زودی مدنی زاده را به مجلس معرفی کند. پیش از این همتی وزیر سابق اقتصاد با استیضاح مجلس از این سمت برکنار شده بود.

سهم مالیات در بودجه به ۵۰ درصد رسید

محمدهادی سبحانیان؛ معاون وزیر اقتصاد اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ کمتر از سی درصد منابع از مالیات تأمین می‌شد اما سال قبل این نسبت به پنجاه درصد رسید. سال قبل هفتاد درصد هزینه‌های جاری کشور نیز با مالیات تأمین شده است.

وی خاطرنشان کرد: در نظام اقتصادی کشور دهه‌ها بود که مالیات به عنوان منبع درآمد اصلی دولت در نظر گرفته نمی‌شد اما در سال‌های اخیر تحولات جدی رخ داد و در سال گذشته موفق شدیم رقم بودجه یعنی ۱۲۲۹ همت درآمد محقق شود. این عدد در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰۰ همت بوده و رشد سه برابری ثبت شده است. در آن سال نسبت مالیات به تولید ناخالص حدود پنج و نیم واحد بوده اما در سال ۱۴۰۳ این نسبت حدود هشت واحد شده است.

معاون وزیر اقتصاد افزود: در سال ۱۴۰۰ کمتر از سی درصد منابع از مالیات تأمین می‌شد اما سال قبل این نسبت به پنجاه درصد رسید. سال قبل هفتاد درصد هزینه‌های جاری کشور نیز با مالیات تأمین شد و بیش از تورم و رشد اقتصاد درآمدهای مالیاتی رشد کرد. سال قبل واریزی به حساب شهرداری‌ها (از ۴۸ همت در سال ۱۴۰۰) به ۲۴۴ همت رسید همچنین سال قبل حدود سی همت استرداد مالیاتی با رشد چهار برابری نسبت به سال ۱۴۰۰ محقق شده است.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا