اخبار اقتصادیاقتصاد ایران

تسهیل مبادلات بانکی با حضور بانک VTB در ایران / مبادلات بین کشورها آسان می‌شود

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر صمت سه‌شنبه _بیست‌وششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲_ از راه اندازی دفتر نمایندگی بانکVTB؛ دومین بانک بزرگ روسی در کشور خبر داد که نخستین بانک روسی است که در ایران حضور مستقیم داشته و در انتقال بخشی از درآمدهای ارزی از شبکه تراستی به شبکه بانکی و شفافیت تجارت مؤثر خواهد بود.

در سال گذشته این بانک از ایجاد زیرساخت‌های لازم برای همکاری با مؤسسات و بانک‌های ایرانی خبر داده بود و به نظر می‌رسد با دایر شدن دفتر نمایندگی این بانک در ایران مبادلات بانکی ایران و سایر کشورهایی که این بانک در آنها دایر است تسهیل شده و با سرعت بیشتر و صرف هزینه کمتری انجام خواهد شد.

آنطور که مسئولان کشوری اعلام کرده‌اند، پیش از این نیز زمینه‌های مراودات بانکی با برخی از بانک بزرگ کشورهای حاشیه خلیج فارس، چین و اروپا ایجاد شده بود.

باتوجه به توافقات صورت گرفته در این زمینه، ظرفیت انجام مبادلات ارزی بانک‌های ایرانی و بین‌المللی به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت و بانک‌ها و مؤسسات ایرانی از این پس می‌توانند با بهره‌گیری از مسیرهای جدید ایجاد شده‌، هزینه و زمان مبادلات ارزی را کاهش دهند.

راه اندازی دفتر نمایندگی دومین بانک بزرگ روسی که به عنوان یکی از شرکت‌های مجموعه گروه مالی VTB شناخته می‌شود، مدت زمان مبادلات بانکی شرکت‌های ایرانی را به کمتر از ۲۴ ساعت کاهش می‌دهد. این گروه تجاری در کشورهای آمریکای جنوبی، چین، آفریقای جنوبی، ونزوئلا و کشورهای عضو اتحادیه عرب نیز فعالیت می‌کند؛ بنابراین حضور آن در کشور ما می‌تواند نتایج خوبی در زمینه مبادلات ارزی برای کشور ما داشته باشد.

در این زمینه عبدالمجید شیخی، کارشناس اقتصادی در گفتگویی، اظهار کرد: ارتباط با بانک‌های طرف مبادله، تسهیل کننده مبادلات است و با انجام این اقدامات نیازی نیست ایران عضو سامانه‌های پیام رسانی همچون سوئیفت باشد.

وی افزود: با تأسیس شعب بانکی مشترک و متقابل، مبادلات بین کشورها کاملاً تسهیل می‌شود و گره‌ی که تحریم‌ها ایجاد کرده بود از این طریق برطرف می‌شود.

این کارشناس اقتصادی گفت: تأسیس شعبه بانک VTB در ایران تسهیلاتی فراهم می‌کند که علاوه بر ایجاد اتاق‌های پایاپای ارزی، قراردادهای پولی دوجانبه عملی‌تر شود.

شیخی اضافه کرد: با افزایش مبادلات پولی دوجانبه و چندجانبه می‌توان به هدف دلار زدایی نیز نزدیک شد و عملاً می‌توان دلار را از مبادلات اقتصادی کنار گذاشت.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!