ایجاد دفتر تخصصی صنایعدستی در شهرداری اصفهان /رفع انقطاع فرهنگی و هنری کودکان با این حوزه
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، از آن بهعنوان شهری که در آن هنر بافرهنگ گرهخورده است یاد میشود، شهری که بیشک خواستگاه هنر، معماری، موسیقی و مهمتر از همه صنایعدستی در کشور و جهان بوده است، اصفهان را قبل از اینکه بهعنوان شهر بشناسند بهعنوان یک شهر موزه میشناسند، شهری که در جایجای هنر با معماری آن گرهخورده است و تجلی این هنر، ظرافت، و حتی نگرش هنری و فرهنگی مردم آن در صنایعدستی نمو پیداکرده است.
هرچند این روزها پس از پاندمی کرونا حال حوزه صنایعدستی در کشور خوب نیست، کارگاههای زیادی تعطیل و هنرمندان این حوزه از نامهربانیهای برخی نهادهای متولی نسبت به آنان و هنرشان گلایه دارند، اما در اصفهان هنوز نبض حوزه صنایعدستی میزند، نبضی که باعث شده این شهر دو عنوان مهم شهر خلاق و شهر جهانی صنایعدستی را از آن خود کند.
شاید در نگاه اول این دو واژه لوکس به نظر آمده و بهقولمعروف دردی از مشکلات حوزه صنایعدستی دوا نکند، اما بیشک اهدای این عنوان بله شهر اصفهان حاکی از اهمیت و وجود زیرساختهای لازم صنایعدستی در این شهر است که نیاز است متولیان امر بیش از گذشته در این حوزه نقشآفرینی کند، اما این پرسش مطرح میشود که با توجه به اینکه وظایف اصلی شهر خلاق و شهر جهانی صنایعدستی به عهده شهرداری اصفهان سپردهشده است، این نهاد بر اساس چه راهبردی و سند چشماندازی به این حوزه ورود پیداکرده است؟ ازاینرو خبرگزاری سرمایه ایرانی در گفتوگو با سیدمحمدصادق سجادزاده، معاون فرهنگی، هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان به بررسی این موضوع پرداخته است.
سرمایه ایرانی: شهرداری اصفهان بهویژه معاونت فرهنگی و هنری این نهاد بر اساس چه پارادایم فکری به حوزه صنایعدستی ورود پیداکرده است؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: اصفهان، شهر جهانی و خلاق صنایعدستی است، هردو هم به دلیل پیگیری و ممارست مجموع مدیریت شهری و شهرداری در حوزه صنایعدستی بوده و بهواسطه مطالبه و استمراری که شهرداری اصفهان در این حوزه داشته به دنبال ثبت اصفهان بهعنوان شهر جهانی صنایعدستی بوده است.
و این مهم بیش از هشت سال گذشته تاکنون یعنی سالهای ۹۴ و ۹۵ که اصفهان بهعنوان شهرجهانی و خلاق صنایعدستی معرفی شد، درمجموعه شهرداری اصفهان اتفاق افتاد، و در حال حاضر این مجموعه دبیر شهر جهانی صنایعدستی اصفهان است. بنابراین ورود به حوزه شهرداری و مدیریت شهری به حوزه صنایعدستی بدین خاطر است که متولی بحث شهرجهانی صنایعدستی اصفهان، شهرداری است.
البته نهفقط شهر اصفهان بلکه در کشور، ۱۴ شهر بهعنوان شهرهای جهانی صنایعدستی شناخته و شهرداران شهرهای آنها بهعنوان دبیران آن شهر جهانی صنایعدستی معرفی شدند. مانند تبریز شهر جهانی فرش، مشهد شهر سنگهای زینتی و گوهر، یا لالهجین شهرجهانی سفال، میبد شهرجهانی زیلو شناخته میشوند.
اصفهان شهر جهانی صنایعدستی در یکرشته خاص خیر بلکه در انبوهی از رشتهها است. در کشور تنها دو شهر اصفهان و شیراز؛ واجد این عنوان هستند. یعنی تعدد رشتههای صنایعدستی در این دو شهر زمینهای را ایجاد کرده که در یکرشته اصالتاً شهر جهانی نباشد در همه حوزههای صنایعدستی از ظرفیت مطلوبی برخوردار است.
در این ۱۴ شهر هم شهرداریها مسئولیت دبیرخانه شهرجهانی صنایعدستی را برعهده دارند بخش از این انتخاب بازمیگردد به اینکه در شهرها بهویژه در کلانشهرها، شهرداریها بهواسطه تعدد و تکثر مسئولان و همچنین به دلیل زیرساختها و ظرفیتهای متعدد به لحاظ کالبدی و چه به لحاظ امکانات سختافزاری چه بهواسطه نرمافزاریهای اجرایی که اندیشههایی در بین آنها وجود دارد عموماً فضای آنان اجرایی است و برای گسترش اندیشه شهر جهانی در حوزه صنایعدستی، میشود از آن ظرفیتها بهخوبی بهرهمند شد.
اما پاسخ اینجاست که آیا فقط شهرداری متولی حوزه شهرجهانی صنایعدستی است؟ بهطورقطع خیر! شهرداری ممکن است در مقام هماهنگکنندگی بتواند بخشی از دستگاههای و ظرفیتهای مردمی را فعال کند اما اصالتاً نمیتواند بهتنهایی بهعنوان کنشگر این میدان باشد. ضرورت دارد دستگاههای متعدد و پتانسیلهای مردمی کثیری دورهم جمع شوند تا شهرجهانی معنای خودش را پیدا کند. در این مسیر بدون شک همه شهرداریها نیاز دارند که ظرفیتهای متعدد دستگاهها، مجموع مردمی و بخش خصوصی را کنار خودشان داشته باشند.
در همین مسیر سازمان میراث فرهنگی کشور و اتحادیه صنایعدستی راداریم، به نظر میرسد که ورود شهرداری بهمنزله پاسداشت و گسترش ظرفیتهای جدی حوزه صنایعدستی است. اساساً در شهرهای مثل اصفهان که حوزه اقتصاد صنعتی و صنایع سنگین دیگر ظرفیت آنها در شهری مانند اصفهان با پیشینه هویتی، تاریخی، فرهنگی و هنری فراوان دیگر ظرفیت جدیدی برای صنایع سنگین ندارد. یعنی ما به لحاظ اکوسیستم اقتصادی و محیطزیستی، وضعیت آب و هوایی، نه زمین، نه آب، نه جمعیت، نه هوا؛ درمجموع شرایطی را برای اینکه بار صنعتی دیگری بر این شهر تحمیل کنیم را دیگر ندارد. شکلگیری صنایع خلاق بهجای صنایع سنگین و صنعتی، شکلگیری اقتصاد هنر، صنایع فرهنگی و اقتصاد فرهنگ و هنر و در یک معنای عام «صنایع نرم» اینجا به تعبیری بروز و جلوه بیشتری را پیدا میکند.
ما در حوزه شهرداری مکلف به پاسداشت هویت شهر و مراقبت و پاسداری از کیان شهر هستیم، شهری که در شرایط حاضر وضعیت آبی، آب و هوایی، جمعیتی، خاک، اکوسیستم اقتصادی و فرهنگی دیگر توان دیگری برای حوزه اقتصاد صنعتی ندارد ظرفیتهای حوزه هنر و اقتصاد فرهنگی باید خود را نشان دهد و شهرداری این حیث میتواند ورود پیدا کند برای اینکه به این اکوسیستم کمک کند.
سرمایه ایرانی: معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان قرار است در کدام حوزه صنایعدستی ورود پیدا کند؟ با توجه به اینکه مرکز خلاقیت شهرداری اصفهان در حوزههای شهر خلاق و شهر جهانی صنایعدستی مأموریت دارد، ورود معاونت به حوزه صنایعدستی موازی کاری نیست؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: درمجموع شهرداری اصفهان که دبیرخانه شهر جهانی و خلاق صنایعدستی است بخشهای متعددی باید دستبهدست هم بدهند تا در کنار یکدیگر این ظرفیت را فعال کنند. ما در معاونت برنامهریزی شهرداری اصفهان، اداره خلاقیت و نوآوری و مرکز نوآوری شهرداری؛ دبیرخانه شهرجهانی و خلاق صنایعدستی راداریم درمجموع معاونت فرهنگی و هنری شهرداری و هم اداره هنری ظرفیت مباحث هنری را تحت عنوان “مراکز تخصصی” فعال میکنیم.
باتوجه به اینکه ما در آغاز راهاندازی مرکز تخصصی صنایعدستی در معاونت فرهنگی و هنری سازمان هستیم و شهرداری بخشهای متعددی متکلف هستند که در کنار یکدیگر کمک کنند تا شرایط اقتصاد فرهنگ بهویژه بخش حوزه صنایعدستی که ظرفیت فراوانی را چه به لحاظ هویتی و چه لحاظ اقتصادی و جذب گردشگر میتواند برای شهر اصفهان رقم بزند، همه بخشهای مجموع شهرداری مکلفاند در کنارهم تلاش کنند تا اقتصاد و اکوسیستم را بتوانند باهم شکل دهند. همه تلاشمان این است که از موازی کاری پرهیز و در مقام تکمیل هم باشیم.
سرمایه ایرانی: در معاونت فرهنگی و هنری شهرداری اصفهان چه سازوکاری در نظر گرفتهشده است که برنامهها و اهداف این مرکز با تغییر مدیریت شهری تغییر یا متوقف نشود؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: راهاندازی یک مرکز تخصصی به معنای استمرار موضوع است. وقتی موضوعی مثل هنر نمایش، ادبیات، سینما، موسیقی بخواهد درمجموع شهرداری استمرار پیدا کند لازمه این است که مرکز تخصصی متولی آن مسئله در شهرداری باشد. ما تا این لحظه در معاونت فرهنگی و هنری؛ مرکزی به نام مرکز تخصصی صنایعدستی که بهعنوان متکلف و پیشران حوزه سیاستگذاری در حداقل حوزه مدیریت شهری باشد، نداشتهایم.
به نظر میرسد راهاندازی مرکز تخصصی میتواند بخشی از پازل نگاه پایدار مدیریت شهری را به حوزه صنایعدستی را جدیتر و کاملتر کند به این معنا که وقتی مجموعهای درمجموع شهرداری اصفهان شکل بگیرد، محور فعالیت آن مرکز در قالب موضوعات متعدد بهصورت مستمر و دائم به آن پرداخته میشود و طی برنامهریزی و کشف ظرفیتهای جدید با عناصر فعال و بازیگران فعال در این حوزه را ارتباط برقرارمیشود و در معنای کلی میتوان در حوزه برنامهریزی و اجرا از ظرفیت همه هنرمندان بهرهمند شد.
تشکیل دفتر تخصصی صنایعدستی نقش مؤثری در شبکهسازی فعالان حوزه صنایعدستی و شناسایی آنها، ایجاد زیرساختهایی در این حوزه کمک میکند و به نظر میرسد این دفتر میتواند بهعنوان راهبرد برای پایداری موضوع صنایعدستی نقشآفرینی کند.
سرمایه ایرانی: چابکسازی در عملکرد موفق هر سازمان نقش کلیدی ایفا میکند، ایجاد یک دفتر تخصصی به مجموعه معاونت فرهنگی و هنری شهرداری اصفهان باعث نمیشود از این چابک سازی کاسته شود؟ و مهمتر از همه با توجه به اینکه معاونت فرهنگی و هنری شهرداری اصفهان ازلحاظ چارت سازمانی با کمبود نیروی انسانی روبهرو است، ظرفیت ایجاد دفتر تخصصی به این معاونت وجود دارد؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: چابکسازی به معنای رها کردن موضوع نیست، اینکه ما موضوع بااهمیت بهواسطه راهبرد چابکسازی سیستم، رها و به آن ورود پیدا نکنیم، راهبرد درستی نیست، اساساً معنای چابکسازی را برای ما دچار به تعبیری مغالطه میکند. چابکسازی جایی معنا دارد که شما برای حوزهای علاوه بر اینکه موضوعیت آن مهم است و ساختار تعریف میکنید اما درعینحال به دنبال استفاده از ظرفیتهای بخش مردمی و خصوصی باشید تا راهبرد موردنظر را پیش ببریم.
اما اصل موضوع را نمیتوان منکر شد که برای اینکه به یک راهبردی پایدار در این حوزه برسیم بهطور حتم باید یکبخشی متکفل و متمرکز بر آنها باشد تا بتواند از همه ظرفیتها استفاده کند و کنشگران را با این موضوع شناسایی کرده و با آنها ارتباط برقرار کند.
معاونت فرهنگی و هنری شهرداری اصفهان با کمبود نیروی انسانی مواجه است اما از سمت دیگر اهمیت موضوع صنایعدستی، ظرفیت و ضرورت آن و بهویژه در شرایط فعلی ضرورت مسئله اقتصاد فرهنگ، جذب گردشگر، توسعه زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی از همه مهمتر اکوسیستم حوزه صنایعدستی، ورود به این حوزه را بیشتر میکند هرچند که مشکلات منابع انسانی هم داریم.
سرمایه ایرانی: چه تضمینی وجود دارد که دفتر تخصصی حوزه صنایعدستی با دوره مدیریت شهری و تغییر مدیران منحل نشود؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: مسئله حوزه صنایعدستی جز مباحثی است که با تغییر مدیران، دستخوش تغییر نمیشود زیرا جزئی از حیاط اجتماعی، فرهنگی و هنری شهر است و هر جریان فکری و مدیریتی که در فضای مدیریت کشور و شهری مستقر باشد در این موضوع همه اجماع نظر رادارند که مسئله حوزه صنایعدستی، اقتصاد گردشگری، اقتصاد هنر و فرهنگ باید بهطور حتم طی گسترش، سامان بگیرد.
مسئله حوزه اقتصاد هنر، حوزه اقتصاد خلاق که محور آن بر حوزه توسعه زیرساختهای بخش هنری و اقتصاد هنر، تقریباً اجماع عمومی در بین نخبگان سیاسی و از همه جریانها و گرایشها در آن وجود دارد. بخش دوم اینکه قاعدتاً کارد و اهداف یک مجموعه، راهبردها، سیاستها و کارنامه عملکرد یک مجموع است که میتواند پایدار یا ناپایداری آن به تعبیری منتهی شود.
اینکه یک دفتر و مرکز تخصصی با محوریت حوزه صنایعدستی شکل بگیرد و مجموع شهرداری اصفهان همه ظرفیتها و زیرساختهای خود را تجمیع کند تا بتواند ظرفیتهای موجود را به بهترین شکل ممکن و در راستای یک هدف و سیاست و راهبردی در حوزه گسترش، بهبود و توسعه زیرساختهای حوزه صنایعدستی به کار بگیرد به نظرم این راهبردی نیست که مورد اتفاق همه جریانات نباشد، زیرا امروز بهشدت موردنیاز است البته بهطور حتم کارنامه عملکرد این مجموع میتواند در آینده آن تعیینکننده برای همه بخشها باشد که اگر ناکارآمدی داشته باشد میتواند بهرغم اینکه سالها هم سابقه دارد اما ناکارآمدی آن به تغییر سیاست در حوزهای هم منتهی شود.
سرمایه ایرانی: در دفتر تخصصی صنایعدستی شهرداری اصفهان چه اهداف کلانی دنبال میشود و با توجه به اینکه بودجه ۱۴۰۲ شهرداری اصفهان نهایی و تصویبشده است، اعتبارات مالی این دفتر در سال جاری از کجا تأمین میشود؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: بر اساس دستور شهردار اصفهان مبنی بر اینکه مرکزی بهصورت متمرکز درمجموع شهرداری اصفهان و در حوزه صنایعدستی شروع به فعالیت کند، بر اساس این تأکید، فعالیت دفتر تخصصی صنایعدستی را شروع کردهایم و راهبردها تقریباً از ابتدای سال ۱۴۰۲ هم مطرح بود، بخشهایی هم بهصورت غیرمستقیم در بودجه پیشبینیشده است.
در حال حاضر هم در تلاشیم که مقدمات شکلگیری این دفتر را فراهم کنیم. زیرا حتماً باید در آینده نزدیک سند راهبردی شهرداری را در حوزه صنایعدستی داشته باشیم که بهعنوان تابلویی برای برنامهریزی و نقشه راهی برای حوزه اجرای ما در حوزه شهرداری قرار بگیرد. اعتقادمان این است که صنایعدستی نهتنها هویت، تاریخ و پیشینه ما را بلکه برای امروز هم حتی در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی، توسعه ظرفیتهای اجتماعی راهگشاست.
با توجه به اینکه امکان دارد برای حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر ظرفیتهایی را فعال کرد در حوزه توانمندسازی و اشتغال به تعبیری خانگی و مشاغل سبک میتوانیم از این راهبرد استفاده کنیم. بنابراین این راهبرد میتواند برای آینده اصفهان راهگشا باشد و اصفهان را از شهری صرفاً صنعتی تبدیل به شهر خلاق در حوزه صنایعدستی و فعال در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر کند.
سرمایه ایرانی: در دفتر تخصصی صنایعدستی شهرداری اصفهان به بعد صنعتی و اقتصادی این حوزه پرداخته میشود یا بعد فرهنگی و هنری این حوزه مدنظر قرار میگیرد؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: تمرکز بر حوزه صنایعدستی، توسعه زیرساختها است. یا به تعبیری ظرفیتهای آموزشی میتواند به پیشرفت خود هنری هم کمک کند، به این معنا یکی از بخشهای که با جدیت به آن نیاز داریم انقطاع است که کودکان و نوجوانان ما از حوزه صنایعدستی و هنر دارند و این مرکز بهواسطه ورود به حوزه آموزش در سطح مراکز سازمان و فرهنگسراها میتواند به توسعه ظرفیت فرهنگی و هنری کمک کند.
بدون شک آینده هنری اصفهان، آینده کودکان و نوجوانان در عرصه هنر با ورود به حوزه صنایعدستی میتواند شکل متفاوتی را رقم بزند. لذا بهطورقطع تلاشها در دفتر تخصصی صنایعدستی بر این است که بتوانیم ظرفیتهای هنری و آموزشی را برای پیشرفت صنایعدستی بهعنوان یک راهبرد بلندمدت برای اصفهان دنبال کنیم.
سرمایه ایرانی: آیا مشخصشده این دفتر ذیل کدام از ادارههای معاونت فرهنگی و هنری شهرداری اصفهان، قرار است فعالیت کند؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: بدون شک فعالیت دفتر تخصصی صنایعدستی در اداره هنری متمرکز خواهد شد.
سرمایه ایرانی: سازمانها و وزارتخانههای متعددی تاکنون در حوزه صنایعدستی ورود پیداکردهاند اما هنوز نتوانستند مشکلات این حوزه را آنطور که باید حل کنند، به نظرتان یک دفتر تخصصی ذیل یک اداره از مجموعه شهرداری ظرفیت حل این مشکلات را دارد؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: در اینکه وضعیت حوزه صنایعدستی امروز شرایط مطلوب نیست، تردیدی وجود ندارد. بدون شک نیاز به ارزیابی، کالبدشکافی و آسیبشناسی وجود دارد که چرا ما امروز به این مسئله رسیدیم. البته بخشی از پاسخ مشخص است که نگاه ما به حوزه صنایعدستی نگاهی زینتی و فانتزی است. صنعتی که زینت مجالس کارهای ماست و بهعنوان فعالیت راهبردی و گرهگشا نیست. در حوزه کلان کشور هم به همین صورت است.
اگر به حوزه صنایعدستی بهعنوان یک فعالیت اقتصادی و هنری که هم میتواند اقتصاد ما را رونق دهد و هم فرهنگ، هویت، پیشینه، ذائقه هنری ایرانی را در دنیا توسعه و گسترش دهد. یعنی دیدگاه ما به حوزه صنایعدستی بیش از اینکه صرفاً یک نگاه کالایی و کاری زینتی در کنار مابقی کارها باشد، برعکس بهعنوان نگاه راهبردی در حوزه فرهنگ حتی داشتیم، میتوانستیم با همین ابزار فرهنگ خود را توسعه و صادر کنیم و کشورهای دیگر پیرامون خود را درگیر حوزه فرهنگی، هنری و ذائقه و دیدگاه هنری خودمان کنیم.
غفلت در این حوزه البته به حجم انبوهی از مسئله در حوزه صنایعدستی هم میانجامد. آیا امروز شکلگیری یک دفترتخصصی در حوزه صنایعدستی در دل یک ساختار بسیار کارآمد و متکثر مثل شهرداری آیا میتواند گره از مشکلات صنایعدستی باز کند. بدون شک پاسخ از هماکنون مشخص است که خیر! چراکه هیچوقت هم آن مرکز و شهرداری ادعا نمیکند که با شکلگیری یک مرکز تخصصی گرهای از حوزه صنایعدستی بهشدت باز کند اما اعتقادمان این است که همه دستگاهها مکلفاند کنار هم برای حل یک موضوع اندیشه کنند. یعنی اگر قرار است وزارت میراث فرهنگی و گردشگری بهتنهایی مشکلات این اکوسیتسم را حل کند بهطورقطع امکانپذیر نیست اما اگر در کنار میراث فرهنگی، ارشاد، شهرداری، صداوسیما، آموزشوپرورش، دانشگاهها و حتی نهادهایی مثل وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، اتحادیهها، صنوف، اگر همه به مسئله اقتصاد فرهنگ و هنر توجه کنند باور داریم که در کنار هم میتوانیم ضمن فعالیت ظرفیتها، گره از مشکلات باز کرد. گرههای بزرگ با سرانگشتان کوچک میتواند باز شود.
معتقدیم که بدون شک یک دفتر تخصصی نمیتواند به تنهای گره از گرههای کور حوزه صنایعدستی بازکند، اما اعتقادداریم به چندین حوزه مهم باید پرداخته شود. امروزه ما با یک انقطاع فرهنگی و هنری، در حوزه کودک و نوجوان و صنایعدستی روبهرو هستیم بنابراین بخشی از صورتمسئله حوزه کودک و نوجوان و نسبت آن به حوزه صنایعدستی بازمیگردد، بخش از فرآیند را در ایجاد زیرساختها و معرفی ظرفیتهای صنایعدستی میدانیم. باور داریم که یک مرکز تخصصی بخشی از یک راهحل باشد همه راهحل نیست.
سرمایه ایرانی: در صحبتهایتان اشاره کردید که شهرداری اصفهان به مدت هشت سال در حوزه صنایعدستی ورود پیداکرده است، در این مدت شهرداری به چه اندازه توانسته به اهداف خود دست پیدا کند؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: طی هشت سال شهرداری اصفهان به حوزه صنایعدستی ورود پیدا نکرده، بلکه مسئلهاش این حوزه بوده است. این نهاد بهعنوان شهر جهانی صنایعدستی تلاش داشته که این سمت را حفظ کند، اما بهموجب یک راهبرد که برای آن برنامهریزی جدی، مطالبه، پیگیری انجام دهد، خیر هنوز این موضوع اتفاق نیفتاده است.
بهعنوان یک بخش مطرح بوده و در مناسبتهایی هم به آن پرداختهشده اما دیدگاه راهبردی و برنامه بلندمدت به آن نگاه نشده است. در دوره جدید مدیریت شهری تلاش بر این بوده که بخشی از راهبرد حل مسائل اجتماعی که در بحث حوزه اشتغال و کارآفرینی است به حوزه صنایعدستی بهمنظور یک راهبرد اجتماعی برای حوزه اشتغال دیده شود و از سوی دیگر در حوزه هنری هم در جهت یکی از ابزارهای پاسداشت و میراث هنری، فرهنگی و هویتی یک شهر نگاه گردد بنابراین با یک تیر چند نشان زده شود.
معتقدیم که از ظرفیت صنایعدستی میتوانیم استفادههای متعددی ببریم و ظرفیتهای فرهنگی، هنری و هویتی شهر را توسعه دهیم بنابراین بهعنوان یک راهبرد در مدیریت جدید شهری مطرح است و عزم حوزه شورای اسلامی شهر و شهردار اصفهان بر این است که بتوانند حوزه صنایعدستی را رونق بخشی داشته باشند.
سرمایه ایرانی: امسال شهرداری اصفهان در هفته صنایعدستی با چه رویکرد و عنوان برنامههایی ورود پیداکرده است؟
معاونت فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان: امسال با توجه بهروز جهانی صنایعدستی در بیستم خردادماه و هفته صنایعدستی از تاریخ بیستم تا بیستوششم ماه جاری آغاز میشود در تلاشیم که مجموع فعالیت حوزه صنایعدستی را تجمیع کنیم و تعامل خوب و سازنده با اتحادیه صنایع استان با اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان با شهرداری اصفهان صورت بگیرد و این تعامل سازنده و مثبت در تلاش است که بتواند هفته صنایعدستی در شهر اصفهان با یک رونق ویژه برگزار شود.
طی این هفته در حوزههای فضاسازی شهری، تبلیغات، زیباسازی شهری، برنامههای متعددی با محوریت فضای هفته صنایعدستی را برپا خواهد شد. همچنین عیادت، بازدید مشترک شهردار اصفهان و مدیرکل میراث فرهنگی و معاونت فرهنگی شهردار از پیشکسوتان حوزه صنایعدستی، تجلیل از پیشکسوتان صنایعدستی طی مراسمی در هتل عباسی، برگزاری اجلاس شهرداران شهرهای جهانی صنایعدستی کشور در اصفهان که گردهمایی چهارده شهردار از شهرها مختلف ایران در بیستم خردادماه با حضور سردار قدومی که ریاست شهرهای جهانی و خلاق صنایعدستی را برعهده دارند.
برگزاری رویداد تجربه قلمکار است که ساخت بزرگترین سفره قلمکار توسط شهروندان، توریستها و مردم هنردوست اصفهان در میدان امام حسین در روز بیستم خردادماه، برنامه «چهارباغ هنر» که از تاریخ بیستم تا بیستوششم درگذر فرهنگی چهارباغ از ساعات ۱۷ الی ۲۱ با همکاری اتحادیه صنایعدستی و اداره کل میراث فرهنگی هرروز به یک هنر خاص از هنرهای صنایعدستی پرداخته میشود.
آئین افتتاحیه فراخوان برگزاری کلاسهای مدارس تابستانه صنایعدستی، اعلام آغاز به کار مرکز تخصصی صنایعدستی، رونمایی از گذر صنایعدستی در پارک شهید رجایی، برگزاری کارگاهها و دورههای تخصصی با محوریت رونق بخشی و آشنایی با حوزه صنایعدستی و ظرفیتهایی که بتواند در هفته کمککار باشد ازجمله برنامههای هفته صنایعدستی در شهر اصفهان است.
منبع خبر : ایمنا