تهران

بازطراحی زیرساخت‌ها برای تامین پناهگاه در دستور کار است

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانیاز تهران، علیرضا زاکانی امروز _دوشنبه شانزدهم تیر_ در جمع خبرنگاران با تأکید بر آمادگی کشور در برابر تهدیدات احتمالی اظهار کرد: امیدواریم دشمن هرگز دچار چنین خطای راهبردی نشود، چراکه پاسخ ما به‌مراتب شدیدتر از تجربه جنگ ۱۲ روزه خواهد بود.

وی افزود: امروز سطح آمادگی‌مان نسبت به گذشته به‌طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است و برای هر سناریویی آماده‌ایم تا بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم.

شهردار تهران با اشاره به اقدامات شهرداری در حوزه نگهداشت تأسیسات شهری عنوان کرد: البته مسئولیت اصلی تأسیسات شهری بر عهده نهادهای دیگر است که عملکرد قابل قبولی هم داشته‌اند، برای مثال در تجریش وزارت نیرو به‌سرعت مشکل را رفع کرد و در حادثه شهران نیز وزارت نفت با همکاری مؤثر، در کوتاه‌ترین زمان ممکن مشکل را جبران کرد.

زاکانی در پاسخ به پرسشی درباره تأمین آب شرب در شرایط بحرانی، تاکید کرد: هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد، تعهدات مربوط به انتقال آب شرب به‌طور کامل انجام شده است و وزارت نیرو و قرارگاه خاتم نیز وظایف خود را به‌خوبی ایفا می‌کنند.

وی درباره مشارکت شهرداری در ساخت مسکن عنوان کرد: تعهد ساخت سالانه ۱۸۰ هزار واحد مسکونی بر عهده شهرداری نیست، وظیفه ما تسهیل‌گری و صدور مجوزهاست که بخش عمده‌ای از آن انجام شده است، اما در مورد چند هزار واحدی که مسئولیت مستقیم داریم، طبق برنامه‌ریزی، طی ۱۸ ماه تا دو سال ساخته خواهند شد.

شهردار تهران به موضوع پناهگاه‌های شهری پرداخت و گفت: در گذشته نسبت به ایجاد پناهگاه‌های ایمن غفلت شده است، اما اکنون به‌طور جدی در حال بازطراحی این زیرساخت‌ها هستیم تا ایمنی شهر را به‌عنوان یک اصل بنیادین تأمین کنیم.

زاکانی درباره پناهگاه‌های سیار تصریح کرد: در حال حاضر، ایجاد پناهگاه‌هایی با کاربری دوگانه، مانند پارکینگ‌های زیرسطحی در دستور کار قرار دارد، طراحی‌ها انجام شده است و با مشاوران در حال هماهنگی هستیم، همچنین از امکانات موجود همچون مترو نیز می‌توان در شرایط اضطراری بهره گرفت.

وی اضافه کرد: هدف ما حفظ ایمنی شهروندان است و برای جبران عقب‌ماندگی‌های گذشته، طرح‌های گسترده‌ای در دست اجرا داریم.

شهردار تهران در پاسخ به انتقاداتی درباره واگذاری مسئولیت بازسازی پس از جنگ به شهرداری، گفت: هر نهادی که توانایی دارد، می‌تواند در این مسیر با ما همکاری کند، ما برای بازسازی، مدل‌های مختلفی طراحی کرده‌ایم که در پنج سطح تعریف شده‌اند.

زاکانی ادامه داد: هیچ نهادی به اندازه شهرداری ظرفیت اجرایی ندارد و این توان در خدمت مردم تهران است، البته از مشارکت سایر نهادها نیز استقبال می‌کنیم.

وی درباره دستورالعمل جدید شهرداری در خصوص ضوابط ساخت‌وساز در باغات عنوان کرد: بر اساس رأی دیوان عدالت اداری، ما موظف به اجرای مصوبات هستیم، اواخر دهه ۹۰، ضوابط باغات تغییر کرد و برخی افراد با ضوابط قبلی مجوز گرفته و هزینه پرداخت کرده‌اند؛ دیوان تأکید دارد که این افراد حق دارند طبق همان ضوابط قبلی اقدام کنند و ما تنها مجری قانون هستیم.

شهردار تهران به هماهنگی میان شهرداران برای ایجاد وحدت رویه اشاره کرد و گفت: شهرداران برای جلوگیری از تشتت، رویه‌های مشترکی را تدوین می‌کنند، در این زمینه با رئیس شورای شهر نیز گفت‌وگو خواهیم کرد.

زاکانی گفت: این رویه‌ها مسبوق به سابقه‌اند، مانند موضوع کمیسیون ماده ۱۰۰ که در بودجه سال ۱۴۰۱ تصویب شد و سال ۱۴۰۲ نیز برای شش ماه تمدید شد، این وحدت رویه‌ها به‌منظور هماهنگی بیشتر در سطح شهر تنظیم شده‌اند.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا