گردشگری

سفر ارزیابان یونسکو به خوزستان برای جهانی‌کردن کپوبافی دزفول

به‌گزارش سرمایه ایرانی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با اشاره به سفر ارزیابان شورای جهانی صنایع‌دستی به خوزستان اظهار کرد: آصف شیخ و محمد زهید از هندوستان و علی النجاده و سعد القدومی از کویت گروه کارشناسی یونسکو را در سفر دزفول تشکیل می‌دهند؛ ضمن این‌که ویدا توحدی مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی نیز این گروه را در سفر به خوزستان همراهی می‌کند.

محمدحسین ارسطوزاده با اشاره به این‌که کارشناسان شورای جهانی صنایع‌دستی نهم اسفندماه وارد خوزستان خواهند شد، ادامه داد: گروه ارزیابان جهانی صنایع‌دستی یونسکو در راستای بررسی هنر صنعت کپوبافی دزفول، دهم اسفندماه با همراهی شهردار و فرماندار دزفول و نیز بخش‌های خصوصی از مجموعه‌ها و کارگاه‌های کپوبافی این شهرستان بازدید خواهند کردند.
وی با بیان این‌که دزفول پیش از این با کسب شاخص‌های لازم، لقب زیبنده شهرملی صنایع‌دستی در حوزه کپوبافی را به نام خود ثبت کرده است، افزود: پس از بررسی و بازدید ارزیابان جهانی یونسکو از ظرفیت‌های هنر صنعت کپوبافی دزفول، در صورت دارابودن شاخص‌های لازم، این شهر به عنوان شهر جهانی کپوبافی انتخاب و معرفی خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان تصریح کرد: باتوجه به این‌که شهرستان دزفول خاستگاه کپو در کشور به شمار می‌رود، سازمان جهانی یونسکو ارزیابی‌های مقدماتی و اولیه را برای انتخاب دزفول برای شهر جهانی کپوبافی انجام داده است و بر این اساس، گروه ارزیاب‌های صنایع‌دستی یونسکو برای بازدید میدانی در دزفول حضور خواهند داشت.
وی اظهار کرد: قابلیت‌ها و ظرفیت‌های ویژه دزفول در حوزه کپوبافی و نیز فعالیت بخش خصوصی و فعال بودن کارگاه‌های کوچک و بزرگ در شهرها و روستاهای این شهرستان، باعث شده تا وزراتخانه را برای نامزدی دزفول برای تبدیل شدن به شهر جهانی کپوبافی به تکاپو بیندازد.
ارسطوزاده در پایان اضافه کرد: بازدید از دبیرخانه شهرملی کپوبافی، بازارچه صنایع‌دستی، کارگاه‌های تولیدی و آموزشی، مراکز فروش کپو و نیز موزه مردم‌شناسی از جمله برنامه‌های سفر ارزیاب‌های شورای جهانی صنایع‌دستی یونسکو به دزفول خواهد بود.

کپوی دزفول یکی از صنایع دستی ویژه این شهرستان به شمار می‌رود که شامل دو نوع حصیری و کاموایی است و ماده اولیه آن را چوب کرتک(موجود در بیشه زارهای دزفول) تشکیل می‌دهد.

کپو با پیچش ساقه‌های مرکزی و جوان نخل به دور ساقه‌های کرتک شکل می‌گیرد و با نقش اندازی کاموای رنگی، زیبایی آن دوچندان می‌شود.

کپو در گویش محلی دزفولی، به ظرف حصیری کروی سر دار که از برگ خرما و کرتک بافته شده گفته می‌شود؛ کپوهای دزفول از نظر کیفیت و اصالت رتبه نخست را در کشور دارند و به شهرهای مختلف و خارج از کشور صادر می‌شوند.
دزفول با پیشینه‌ای چند هزار ساله و آثار باستانی دارای بیش از ۵۰۰ کارگاه تولید ۱۰۰ نوع صنایع دستی بوده که اکنون بسیاری از آنها به فراموشی سپرده شده‌اند.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا