دسته بندی نشده

ماجرای پل‌های عابرپیاده کرج چیست؟

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، تحریم‌ها که قرار بود فرصتی برای رشد و توسعه کشور و قرار گرفتن در مسیر پیشرفت و استقلال باشد، بهانه‌ای برای برخی از مسئولان شده است که بایدها و نبایدهای عملکردی خود را ملزم به رفع آن یا دور زدن آن خواندند؛ یکی از امکانات شهری که تحت تأثیر این شرایط قرار گرفته، پل‌های هوایی عابرپیاده است که یا نصب نشد یا تعمیر نشد.

در شرایطی که بسیاری از تقاطع‌ها یا بزرگراه‌های استان البرز به‌ویژه کلان‌شهر کرج نیاز به پل عابرپیاده دارد، اقدامی ملموس و قابل توجه از سوی مدیریت شهری صورت نگرفته و این در حالی است که بودجه کافی را در اختیار داشت و می‌توانست شرایط را بهبود ببخشد.

هرچند در حال حاضر آماری از فوتی‌هایی که به واسطه نبود پل عابر از خیابان یا بزرگراه‌های البرز جان خود را از دست داده‌اند در دست نیست اما سالانه اگر یک نفر هم به این علت جان خود را از دست بدهد و خانواده‌ای داغدار شود، از نظر قانونی، شرعی، عرفی و انسانی قابل قبول نیست و مسئولان امر باید در برابر وظیفه خود پاسخگو باشند.

این پایان ماجرا نیست؛ نبودن پل عابر پیاده یک درد و بودن آن در حالی که نیاز به تعمیر دارد و دردسر ساز می‌شود یک درد دیگر برای شهروندان کرجی قلمداد می‌شود، به‌عنوان مثال در روزهای گذشته دو کودک به علت خرابی پله برقی انگشتان پای خود را از دست دادند و وقوع این حادثه اسفناک نه‌تنها هیچ بازخوردی از سوی مجموعه مدیریت شهری نداشت، بلکه اقدام عاجل جهت بهبود وضعیت نیز وجود ندارد.

در اتفاقی دیگر فیلمی در فضای مجازی دست به دست شد که باز هم پای یک کودک در حفره ایجاد شده در یکی از پله برقی‌های شهر گیر کرده بود و با اقدام به جای خبرنگاری که به صورت اتفاقی در حالت ضبط مصاحبه است، از بروز اتفاق ناگوار جلوگیری شد اما تنها واکنش مسئولان استانی و مدیریت شهری نسبت به این ماجرا، از سوی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز بود که از شهرداری کرج درخواست کرد هرچه سریع‌تر نسبت بررسی حادثه رخ داده برای دو کودک خردسال روی پله برقی چهارراه طالقانی اقدام کند.

احمد افضلی، سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز با اشاره به گزارش‌های مردمی حادثه برای دو کودک خردسال روی پله برقی چهارراه طالقانی کرج ضمن همدردی با خانواده‌های این دو کودک، گفته بود: دستورات لازم به شهرداری کرج برای بررسی موضوع داده شده است، البته که از این دستور فوری و عاجل تا به امروز بیش از ۱۰ روز می‌گذرد و همچنان هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

پل‌های عابرپیاده مکانیزه خراب باید تعمیر شود

مریم قهرمانی‌صارم، عضو شورای اسلامی شهر کرج می‌گوید: بسیاری از محلات کرج به‌ویژه حسن‌آباد نیازمند پل عابرپیاده است که سال‌ها درباره آن صحبت شده است اما اقدام اساسی انجام نمی‌شود، در حالی که شرایط تردد عابران پیاده در سه‌راه حسن‌آباد کشته نیز داده است!

وی با تاکید بر اینکه پل‌های عابرپیاده مکانیزه خراب شهر باید از سوی شهرداری تعمیر شود، می‌افزاید: باید مسائل موجود را ریشه‌یابی و به صورت جزئی بررسی کنیم تا بتوانیم اقدامات مؤثری را رقم بزنیم.

عضو شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه برای رفع دغدغه شهروندان کرج این موضوع در بودجه ۱۴۰۲ پارلمان مدیریت شهری کرج مورد توجه قرار گرفته است، می‌افزاید: در سال ۱۴۰۲ در تلاش هستیم حداقل ۱۰ پل عابر پیاده توسط مدیریت شهری کرج تهیه و نصب و تعداد ۲۹ پل عابر پیاده اعم از مکانیزه و ساده با جانمایی صورت گرفته از طریق سرمایه‌گذار انجام شود.

وی با اشاره به اینکه پل‌های عابر پیاده در راستای تسهیل در عبور و مرور ایمن آن‌ها و تأمین امنیت جانی شهروندان در نقاط پرحادثه جانمایی می‌شود، تصریح می‌کند: نصب تعدادی از پل‌های عابرپیاده به بزرگراه‌ها مربوط می‌شود و راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز در این خصوص ملزم به ایفای نقش است.

استفاده از مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پل‌های هوایی عابرپیاده

رحمان شجاعی، معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای البرز با تاکید بر ضرورت احداث شش پل در محورهای مواصلاتی البرز اظهار می‌کند: از این تعداد چهار دستگاه پل باید در راه‌های اصلی و دو دستگاه پل نیز در راه‌های روستایی احداث شود.

وی با بیان اینکه تمام پل‌های عابر پیاده‌ای که در سطح راه‌های استان از جمله آزادراه نصب می‌شود شیب‌راهه است، توضیح داد: افراد کم‌توان و دارای معلولیت جسمی نیز به‌راحتی می‌توانند از این پل‌ها استفاده کنند.

معاون توسعه مدیریت و منابع اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای البرز با بیان اینکه در ساخت پل‌های عابر پیاده استان از مشارکت بخش خصوصی نیز استفاده می‌شود، می‌گوید: این مشارکت با انعقاد قراردادهای بلندمدت به‌صورت قرارداد BOT (ساخت، بهره‌برداری و واگذاری) صورت می‌گیرد.

وی معتقد است: با اجرای این نوع قرارداد، ساخت پل به یک شرکت خصوصی واگذار و بهره‌برداری از آن نیز برای کل دوره قرارداد به سرمایه‌گذار واگذار می‌شود و پس از پایان مدت قرارداد انتقال طرح به کارفرما محقق می‌شود.

شجاعی با اشاره به شاخص‌های مکان‌یابی محل نصب پل‌های عابرپیاده، ادامه می‌دهد: مهمترین شاخص میزان تصادفات عابران پیاده در مناطقی است که برای نصب پل‌ها تعیین می‌شود؛ نکته مهم دیگر در مکان‌یابی محل نصب پل‌های عابرپیاده، میزان جمعیت حاشیه‌ای در نقاطی از آزادراه‌ها است، زیرا به دلیل وجود یک منطقه مسکونی ممکن است شاهد حجم بالای تردد عابران پیاده برای عبور از آزادراه باشیم که در این موارد نیز نصب پل عابرپیاده ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه پل‌های عابر پیاده نباید در حریم تأسیسات آب، برق و گاز احداث شود، افزود: از سال ۹۸ تاکنون اکثر پل‌ها جهت تسهیل در استفاده عابران پیاده، رنگ‌آمیزی، تعمیر و بازسازی شده است.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!