دسته بندی نشده

تحلیل بنیادی فباهنر/ پیشبینی سود مس شهید باهنر

مس شهید باهنر

شرکت مس شهید باهنر یک شرکت صنعتی است که در زمینه تولید انواع فرآورده‌های مسی و آلیاژ‌های مسی و برنجی فعالیت می‌کند. این شرکت توانسته است با استفاده از منابع و ذخایر غنی مس در کشور، به نیاز روزافزون صنایع مختلف در این زمینه پاسخگو باشد. در سال ۱۳۵۹ مقامات صنعتی کشور وزارت معادن و شرکت ملی صنایع مس ایران مطالعه‌ای را راجع به صنایع جنبی مس در کشورهای لهستان، چک، اسلواکی، آلمان و فرانسه انجام دادند و در اسفند ماه همان سال گزارش فنی و اقتصادی مربوطه را ارائه کردند. در آبان ماه ۱۳۶۱ طرح ایجاد صنایع جنبی مس از وزارت معادن و فلزات به وزارت صنایع سنگین منتقل شد و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به عنوان دستگاه اجرایی تعیین شد. در اردیبهشت ماه ۱۳۶۲ مکانی به مساحت ۷۸۵ هکتار در استان کرمان برای احداث مجتمع صنایع جنبی مس انتخاب شد و در سال ۱۳۶۳ توسط شرکت‌های خارجی ماشین‌آلات و تجهیزات لازم خریداری شد و در سال ۱۳۶۴ قراردادها مبنای اعتبارشناسی به انجام رسید. شرکت مس شهید باهنر در سال ۱۳۶۵ به عنوان شرکت سهامی خاص ثبت شد و در سال ۱۳۷۴ نوع شرکت به سهامی عام تغییر کرد. اصلی‌ترین فعالیت‌های این شرکت شامل تولید فرآورده‌های مسی و آلیاژی، مطالعه و اکتشاف معادن، فروش و خرید محصولات مس و آلیاژها، واردات ماشین‌آلات و لوازم و صادرات تولیدات شرکت است.

ترکیب سهامداران فباهنر مطابق با نمودار زیر می باشد:

 

 

 

مفروضات تحلیل:

تولیدات: 

تولیدات شرکت را در ۲ قرار داده شده است. جدول اول تولیدات + خدمات هست و جدول دوم فقط تولیدات
تفاوت خدمات با تولید شرکت این هست که در بخش خدمات مواد اولیه از سود مشتری ها فراهم می گردد (البته ظاهرا بخش کوچکی از مواد اولیه را هم خود شرکت متقبل می شود) و فباهنر صرفا با یک کارمزد و با ترکیب درخواستی، آلیاژ مد نظر مشتری را تولید می کند که طبیعتا این مورد در بخش پیشبینی مقادیر مواد مصرفی نباید در نظر گرفته شود.

 

 

جدول اول:

جدول دوم:

 

فرآیند تولیدات فباهنر مطابق با نمودار مقابل می باشد:

کارخانه تولید لوله مسی فباهنر توسط SMS-MEER انجام شده است و بنابراین این کارخانه جز بزرگترین و به روز ترین کارخانه ها در سطح جهانی می باشد. این کارخانه خود شامل بخش ذوب و ریخته گری، پوسته برداری، نورد، کشش، شیار زنی، ترازپیچ و آنیل می باشد. نرخ فروش محصولات لوله مسی پریمیوم بالاتری نسبت به سایر محصولات خود دارد.

انواع برش ها مطابق با تصویر زیر است:

 

نرخ:

نرخ فروش محصولات مسی شرکت کاملا وابسته به نرخ مس LME و دلار بعلاوه یک پریمیوم نا مشخص می باشد. البته قابل ذکر است که منظور از دلار، نرخی است که در بورس کالا معامله می گردد که در ادامه در مورد آن توضیح خواهیم داد.

نمودار مس LME (دلار و تن):

همانطور که قابل مشاهده است موجودب انبار مس در LME کاهش چشمگیری داشته است و این موضوع محرک قوی ای برای افزایش قیمت در بازه بلند مدت می باشد، ضمن اینکه افزایش تقاضای مس با افزایش بازار خودرو ها و وسایل برقی که مهمترین مارکت مس هستند نیز افزایشی می باشد. آخرین گزارش های ICSG نیز برای سال ۲۰۲۴ روندی صعودی را پیشبینی می کند.

مس خریداری شده این شرکت از شرکت فملی و روی خریداری شده از شرکت فاسمین است.

 

نمودار مس LME در کنار گزارش های ماهانه کاتد فملی (دلار):

همانطور که مشاهده میگردد، نرخ فروش ماهیانه شرکت که در بورس کالا انجام می گردد تقریبا مطابق با نرخ جهانی می باشد اما افزایش های ناگهانی نیز مشاهده می گردد که به دلیل سرکوب نرخ ارز می باشد. نکته قابل توجه و بسیار مهم در خصوص نرخ های ماهیانه، تاخیر میان فروش محصولات (و ثبت حسابداری در گزارش های فروش) و تفاهم بر سر فروش محصولات می باشد که می تواند در برخی ماه ها سبب ثبت نرخ های نامعقول گردد که متعلق به ماه های قبل است. تاثیر سرکوب نرخ ارز بر تقاضای کاتد در بورس کالا به خوبی در نمودار زیر قابل مشاهده می باشد:

نمودار نرخ پایه و پایانی موزون کاتد فملی در بورس کالا (ریال) که نشان دهنده مصون بودن نرخ خرید ماده اولیه کاتد شرکت مس باهنر از نرخ های دستوری می باشد و نرخ کاتد خریداری شده عملا وابسته به نرخ جهانی است.

مواد مصرفی:

ترکیب تقریبی هر ماده در محصولات برنجی و مسی به صورت زیر تخمین زده شده است:

لازم به ذکر است که ضریب تبدیل ماده اولیه به محصولات شرکت نیز ۱ در نظر گرفته شده است.

 

بهای تمام شده:

ساختار بهای تمام شده شرکت مطابق با نمودار های زیر می باشد:

مواد مصرفی تقریبا تمام ساختار بهای تمام شده شرکت را تشکیل می دهد. اما یکی از نکات پر ابهام در خصوص تحلیل این شرکت به موجودی کالای در جریان ساخت بوده که عملا پیشبینی پذیر نیست و فقط با فرض تداوم روند سابق می توانیم تخمینی از سود شرکت داشته باشیم.

 

جمع بندی:

فباهنر طرح توسعه برای افزایش ظرفیت تولید ندارد و رشد سودآوری شرکت صرفا وابسته به نرخ های جهانی می باشد، حتی تغییر ساختار فروش محصولات شرکت نیز وابسته به نرخ های جهانی است برای مثال در سال ۱۴۰۰ که رشد ناگهانی قیمت مس (نسبت به سایر کامودیتی ها) را شاهد بودیم، شرکت به سمت تولید آلیاژ هایی با سهم مس کمتر و سهم سایرِ بیشتر (نیکل، آهن، فسفر و…) حرکت نمود تا مشکلی از نظر تامین محصولات پیدا نکند. لازم به ذکر است که شرکت معمولا سعی در پیش خرید مواد اولیه در طول سال و با قیمت کمتر می نماید بنابراین عجیب نیست اگر در ۶ ماهه اول سال شاهد خرید بیش از حد مواد اولیه و یا خرید ناگهانی حجم زیادی کاتد/شمش روی/نیکل یا… در طول یک ماه باشیم. انتظار می رود شرکت برای ۱۴۰۲ حدود ۲ همت سود خالص و برای ۱۴۰۳ حدود ۲.۲همت سود خالص محقق نماید که البته همانطور که بیان شد این سود در معرض ریسک های فراوانی همچون تغییرات پیشبینی نشده موجودی کالا در جریان ساخت، تغییر ناگهانی و شدید ساختار محصولات به فروش رفته و سایر ریسک های اقتصادی می باشد.

منبع خبر :دیلی تحلیل

سلب مسئولیت: محتوای تحلیلی فوق منعکس کننده نظر کارشناسان بوده و هیچ توصیه ای برای خرید و فروش در بازار های مالی و سهام نمی باشد .بنابراین مسئولیت تصمیم گیری برای خرید و فروش براساس اطلاعات ، اخبار و تحلیل ها به عهده فرد معامله گر، می باشد.

امتیاز به خبر
Show More

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button
error: Content is protected !!