اقتصاد ایران

ترامپ مذاکرات تجاری با کانادا را به‌دلیل مالیات دیجیتال متوقف کرد

به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی و به نقل از گاردین، ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی Truth Social این اقدام کانادا را حمله مستقیم و آشکار به کشور ما (آمریکا) خواند و کانادا را«کشوری بسیار دشوار برای تجارت توصیف کرد و گفت: با توجه به این مالیات نامعقول، ما بی‌درنگ تمام مذاکرات تجاری با کانادا را متوقف می‌کنیم و ظرف هفت روز تعرفه‌هایی که کانادا باید برای تجارت با آمریکا بپردازد را اعلام خواهیم کرد.

مالیات خدمات دیجیتال کانادا که از سال گذشته تصویب شده و به‌صورت بازگشتی از سال ۲۰۲۲ اعمال می‌شود، هدف آن دریافت مالیات از شرکت‌های فناوری بزرگ خارجی و داخلی است. این مالیات برای شرکت‌های آمریکایی حدود ۲ میلیارد دلار هزینه ایجاد می‌کند و ترامپ آن را به‌عنوان مانعی غیرتعرفه‌ای در تجارت می‌بیند.

کانادا که بزرگ‌ترین شریک تجاری آمریکا است، بیش از ۸۰ درصد صادرات خود را به بازار آمریکا می‌فرستد و در سال ۲۰۲۴ حجم تجارت دوجانبه کالاها بین دو کشور بیش از ۷۶۲ میلیارد دلار بوده است. این تجارت کلان، کانادا را به دومین شریک تجاری بزرگ آمریکا تبدیل کرده است.

پیش از این، ۲۱ عضو کنگره آمریکا در نامه‌ای به ترامپ خواستار فشار بر کانادا برای لغو یا تعلیق این مالیات شده بودند و هشدار داده بودند که اجرای این مالیات می‌تواند الگوی خطرناکی برای مالیات‌ها و تجارت جهانی ایجاد کند، اما کانادا باوجود این فشارها، اجرای مالیات را تأیید کرده و قصد ندارد آن را متوقف کند.

نخست‌وزیر کانادا، مارک کارنی، ابراز تمایل کرده مذاکرات تجاری را ادامه دهد و آن را «مذاکره‌ای پیچیده» خوانده است، اما پس از اعلام ترامپ، این روند به بن‌بست رسیده است.

ترامپ در سخنرانی خود در کاخ سفید تأکید کرد که آمریکا تمام کارت‌ها را در دست دارد و به کانادا هشدار داد که ادامه این مسیر به ضرر اقتصادی کانادا خواهد بود. او به تعرفه‌های بالای کانادا روی محصولات لبنی آمریکایی اشاره کرد و گفت: آمریکا تعرفه‌های جدیدی را علیه کانادا اعمال خواهد کرد که ظرف هفته آینده اعلام می‌شود.

این تصمیم ترامپ، بازگشت قابل توجهی به اختلافات تجاری میان دو کشور است که پس از انتخاب مارک کارنی به‌عنوان نخست‌وزیر کانادا در مارس ۲۰۲۵، دوره‌ای همکاری نسبی را تجربه کرده بودند. این اقدام همچنین نشان‌دهنده افزایش استفاده از استراتژی فشار تجاری در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ است.

در نتیجه، روابط تجاری آمریکا و کانادا که یکی از بزرگ‌ترین روابط تجاری جهان است، در معرض تنش‌های جدیدی قرار گرفته است که می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر زنجیره‌های تأمین، قیمت کالاها و اقتصاد دو کشور داشته باشد.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا