قطع منبع انرژی چاره جلوگیری از هدررفت انرژی نیست
محمدرضا فلاح در گفتگویی اظهار کرد: ساختمانهای ما باید طبق ضوابط نظام مهندسی ساخته شود به این معنی که هر مهندسی وظیفه دارد طبق ضوابط سازمان نظام مهندسی ساختمان و شورای عالی شهرسازی، اقدام به طراحی ساختمان کند و شهرداری نیز بر آن اساس پروانه ملک را صادر خواهد کرد.
وی افزود: در این بین مسائلی وجود دارد که نادیده گرفته میشود، به عنوان مثال موضوع انرژی ساختمان باید جدیتر دنبال شود، چراکه در حال حاضر بسیاری از انرژیهای ساختمانها هدر رفت دارد.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: از دیگر عوامل مؤثر در اتلاف انرژی، استفاده نکردن از پنجرههای دو جداره در بسیاری از ساختمانها است، به علاوه ساختمانها باید اصولی ساخته شود تا شاهد هدر رفت انرژی نباشیم و با کمترین حرارت در ساختمان بهترین گرمایش و سرمایش را داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه ساخت اصولی در راستای جلوگیری از هدر رفت انرژی در بسیاری از ساختمانها رعایت نشده است، تصریح کرد: نظام مهندسی باید دقت لازم را داشته باشد و شهرداری نیز توجه ویژه کند تا بتوانیم حداقل انرژی را در ساختمانها داشته باشیم و مشکلاتی را که در حال حاضر در راستای افزایش و اتلاف انرژی در بناها داریم، نظارهگر نباشیم.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: در ساختمانهای دولتی نیز انرژی تا حد زیادی مصرف میشود که مستلزم تدبیر و چارهاندیشی اساسی است، چراکه با قطع کردن منبع انرژی اتفاقی حاصل نمیشود، بنابراین باید نسبت به مسیرهای هدر رفت انرژی آگاه شد تا این موارد پیگیری و حل شود.
به گزارش سرمایه ایرانی، سهم بخش ساختمان در مصرف انرژی کشورها قابل توجه است و به همین دلیل طی چند دهه اخیر در اکثر کشورهای صنعتی اقدامات اساسی در زمینه اصلاح الگوی مصرف با استفاده از تدوین مقررات و ضوابط صورت گرفته است؛ طبق بررسیهای به عمل آمده حدود ۴۰ درصد از سوخت کشور در ساختمانها مصرف میشود که در مقایسه با سایر بخشها از جمله صنعت، حملونقل و کشاورزی سهم قابل ملاحظهای است و همین امر ضرورت صرفهجویی در مصرف انرژی در ساختمانها را روشن میسازد.
منبع خبر : ایمنا