سالانه ۹۹ زلزله خفیف در تهران رخ میدهد
به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانیاز تهران، سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران امروز _یکشنبه پنجم اسفند_ در سیصد و هفتمین جلسه شورا در واکنش به گزارش رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران درباره برگزاری تمرین سراسری زلزله در پایتخت با بیان اینکه وقوع زلزله هفت ریشتری در تهران حتمی است، اظهار کرد: در پایتخت بیش از چهار هزار هکتار بافت ناپایدار داریم و در اثر وقوع زلزله اتفاقاتی رخ خواهد داد که اعلام اثرات آن نگران کننده است.
وی با بیان اینکه سالانه ۹۹ زلزله خفیف در تهران رخ میدهد، افزود: از سال ۲۰۱۰ تا کنون ۱۶ زلزله ویرانگر در دنیا اتفاق افتاده که بالای هفت ریشتر بوده و بیش از ۳۰۰ هزار نفر تلفات جانی داشته است.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه نیاز داریم تمام شهروندان تهرانی درباره وقوع زلزله آموزش داده شوند، خاطرنشان کرد: تمام این مانورها برای زمان بعد از زلزله است. تهران شهر حاکمیتی است و زلزله در ترکیه در شهرهایی رخ داد که استانبول و آنکارا توانستند آن را مدیریت کنند، اما اگر در تهران زلزله رخ دهد، نقطه ثقل فرماندهی دچار مشکل میشود.
آقامیری ادامه داد: مجلس شورای اسلامی باید بودجه ملی برای تهران در نظر بگیرد که زیرساختهای پایتخت برای عبور از گردنه زلزله هفت ریشتری عبور کند و ۶۸ پل تهران ایمنی ندارند و در زلزله ستون این پلها شکسته خواهد شد.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه ۳۸ پل مقاوم سازی شده و باید این روند ادامه پیدا کند، تاکید کرد: پس از زلزله راهها مسدود میشود و اگر کامیونها برای آواربرداری تردد کنند، تمام مسیرها بسته است و آواربرداری امکان پذیر نخواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه برگزاری چنین مانورهایی در تهران ضروری است، افزود: باید این مانورها برگزار و اطلاع رسانی به شهروندان انجام شود که مردم از مسئولیتهای خود آگاه باشند.
همچنین زهرا شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر نیز ضمن تقدیر از برگزاری این مانور و حضور ۱۰ استان معین در آن، گفت: طی سالهای گذشته بعضی فضاهای اضطراری در بوستان چیتگر و سرخه حصار ایجاد شده بود اما اقدام چندانی برای ایجاد زیرساختها در بوستان ولایت صورت نگرفته است.
وی افزود: نصب زیرساختها و مبلمان شهری چندمنظوره در بوستانهای تهران ضروری است و باید نسبت به آن اقدام شود.
استانهای معین و پیشتاز در مانور حضور فعال داشتند
مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورا با اعلام اینکه ۱۱۰ دستگاه به معنای واقعی در میدان حاضر بودند، اظهار کرد: مانورهایی در گذشته برگزار شده و با انباشت تجربه مدیران، به این تمرین رسیدیم که جای تقدیر دارد.
وی افزود: استانهای معین و پیشتاز نیز در مانور حضور فعال داشتند و برای مثال بیمارستان صحرایی از استان کرمانشاه در مانور مستقر شده بود، یکی از مسائل مهم حضور مردم است که باید در مانورهای آینده پررنگتر شود.
بابایی با بیان اینکه باید ۵۰۰ مخزن آب اضطراری در سطح شهر داشته باشیم، یادآور شد: تا امروز ۵۰ مخزن نصب شده و به دلیل بدقولیهای شرکت آبفا مابقی هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی با اعلام اینکه سامانه هشدار سریع زلزله شهرداری تهران آماده شده است، تصریح کرد: اتصال این سامانه به تلفن همراه شهروندان پروسهای جداگانه است که باید همت ملی شکل بگیرد و در تلفنهای همراه نصب شود.
آگاهیرسانی از اهداف مانور است
جعفر بندی شربیانی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن تقدیر از شهرداری تهران برای برگزاری تمرین بزرگ زلزله در پایتخت، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف اصلی مانور آگاهیرسانی به عموم مردم و تمرین برای سازمانهای امدادی و نیروهای متخصص است.
وی افزود: شرایط برای حضور سازمانها میسر شده است، اما آگاهی بخشی به مردم باید در تمرینهای بعدی انجام شود.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: این مانور برای بعد از وقوع زلزله است، اما باید در مورد اقدامات پیشگیرانه بیشتر عمل کرد و این اقدامات را مورد توجه قرار داد؛ به نظر میرسد به اندازه برگزاری چنین رویداد بزرگی، اطلاعرسانی و اقدامات پیشگیرانه نیز ضروری است.
منبع خبر : ایمنا