دسته بندی نشده

واحدهای تازه تاسیس نانوایی مجاز به افزایش قیمت هستند

به گزارش سرمایه ایرانی،رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی از تنظیم مصوبه‌ای در کارگروه آرد و خبر داد که بنا به بند ۷ آن، واحدهای تازه تاسیس، از آنجایی که آرد با نرخ آزاد خریداری می‌کنند، مشمول رعایت نرخ‌نامه نان نیستند و عرضه و تقاضا قیمت نان آنها را تعیین می‌کند. از همین روی، نانوایان تازه تاسیس موظف شدند تابلوی متحد شکلی بر مبنای نوع فعالیت واحد خود تهیه و در محل قابل رویت شهروندان نصب کند؛ تا شهروندان دلیل گرانی نانی که خریداری می‌کنند را بدانند.

به گزارش سرمایه ایرانی، محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی در پاسخ به این پرسش که آیا اتحادیه به نانوایانی که مجوز نوع ۳ دارند مجوز فروش نان با هر نرخی را داده است؟ گفت: تاریخ آخرین نرخ‌نامه نانوایان به سال ۱۴۰۰ باز می‌گردد و نانوایان بعد از گذشت ۶ ماه از سال هنوز موفق به دریافت نرخ‌نامه جدید نشدند این در حالیست که تمام هزینه‌های تولید اعم از حامل‌های انرژی، مایع خمیر، دستمزد کارگران، دارایی و…. افزایش چشمگیری داشته است.

به گزارش سرمایه ایرانی،وی با بیان اینکه نانوایان نوع ۳ آرد دولتی یا یارانه‌ای به آنها تعلق نمی‌گیرد، تصریح کرد: کارگروه آرد و نان مصوبه‌ای تنظیم کرد که بنا به بند ۷  آن واحدهای تازه تاسیس، از آنجایی که آرد با نرخ آزاد خریداری می‌کنند تا اطلاع ثانوی مشمول رعایت نرخ‌نامه نان نیستند و عرضه و تقاضا قیمت نان را تعیین می‌کند.

به گزارش سرمایه ایرانی،رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی ادامه داد: نانوایان تازه تاسیس موظف شدند تابلوی متحد شکلی بر مبنای نوع فعالیت واحد خود تهیه و در محل قابل رویت شهروندان نصب کند؛ تا شهروندان دلیل گرانی نانی که خریداری می‌کنند را بدانند.

به گزارش سرمایه ایرانی،وی با اشاره به افزایش تعداد بازرسی‌ها بر واحدهای صنفی، خاطر نشان کرد: هم اکنون بازرسان تعزیرات، صمت و وزارت کشاورزی بر روند فعالیت اصناف نظارت دارند و بازرسان وزارت کشاورزی چندان به این مصوبه که نانوایان نوع ۳ می‌تواند نان را با نرخ آزاد عرضه کنند توجهی ندارند از این‌رو جرائم سنگینی برای نانوایان وضع می‌کنند اما این جرائم برای نانوایان عادلانه نیست.

به گزارش سرمایه ایرانی،سلیمانی افزود: در هر کسب و کاری که یارانه به آن تعلق بگیرد امکان نشتی وجود دارد. اما میزان تخلف نانوایان  حدود ۳ درصد اعلام شده است اما برخی از مسئولان و رسانه‌ها تلاش دارند که تخلف نانوایان را بزرگ جلوه بدهند این در حالیست که قیمت آرد در نرخ نان نانوایان نوع ۱ و ۲ حدود ۱۵ درصد تعیین کننده است و ۸۵ درصد هزینه‎‎‌ها را نانوا پرداخت می‌کند.

به گزارش سرمایه ایرانی،این فعال صنفی تصریح کرد: اتحادیه نانوایان سنگکی آنالیز قیمت نان را به کارگروه آرد و نان داد اما این کارگروه چند آیتم اتحادیه از جمله سنوات کارگری، هزینه مسکن و غیره را حذف کرد از این‌رو حذف این موارد باعث شد در نهایت به قیمت تمام شده نان نرسیم.

به گزارش سرمایه ایرانی،وی در پاسخ به این پرسش که آیا وزن کردن چانه نان برای نانوایان سنگکی که بیشتر کاردستی انجام می‌شود امکان پذیر است؟ گفت: وزن نان سنگک ۴۲۰ تا ۴۴۰ گرم است و از آنجایی که چانه‌گیری نان سنگک با دست انجام می‌شود ۱۰ تا ۲۰ درصد نوسان در چانه‌ها در نظر گرفته شده است اما متاسفانه بازرسان یک دانه نان را وزن می‌کنند و در صورت کم بودن وزن برای نانوا جرائم سنگین در نظر می‌گیرند.

به گزارش سرمایه ایرانی،این فعال صنفی در پایان بیان کرد: نوع برخورد بازرسان با نانوایان شایسته نیست. روند فعالیت طبخ نان سنگکی به‌گونه‌ای است که یک نانوا نمی‌تواند بیش از ۸۰۰ تا۱۳۰۰ نان در روز به صورت میانگین پخت کند؛ اما بازرسان برای نانوا سنگکی جریمه پخت ۶ هزار الی ۱۱ هزارمحاسبه می‌کنند این جرائم سنگین از توان پرداخت نانوایان خارج است.

منبع خبر : اتاق ایران آنلاین

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا