سیاست دولت چهاردهم میدان دادن به بخش خصوصی و بهبود فضای کسب و کار است
وی ادامه داد: سیاست دولت چهاردهم هم میدان دادن به بخش خصوصی و از همه مهمتر بهبود فضای کسب و کار است. باید به این سمت برویم که اقتصادمان را بدون دخالتهای دولت، بدون مدیریت دولتی و بدون اقتصاد دستوری بتوانیم به سمت بهبود فضای کسب و کار ببریم.
همتی افزود: هدف همه اینها دستیابی به رشد اقتصادی است، تجربه ما در سالهای گذشته نشان داده که بستن مجوزها و با مدیریت دولتی واحدهای اقتصادی، رشد اقتصادی کشور کند میشود
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب باید از این به بعد با قدرت بیشتری پیگیری شود و خودم را مکلف میدانم تا نکاتی که معظمله گفتند را از ابعاد مختلف پیگیری کنم.
همتی درباره چالشهای پیش روی خصوصیسازی گفت: برخی دستگاهها و بخشهای دولتی دلشان نمیخواهد که اختیاراتشان را از دست بدهند و این یک واقعیت است. هفته گذشته حدود ۱۷ هزار مجوز را به صورت خودکار صادر کردیم. چند ماه صبر کردیم اما دستگاهها صدور مجوزها را معطل کرده بودند. بنابراین تصمیم گرفتیم پس از طی مراحل این تعداد مجوز را صادر کنیم. از این به بعد نیز به طور جدی این کار را انجام میدهیم. دیشب هم در جلسه هیأت مقرراتزدایی صحبت کردیم که همه اطلاعیهها و بیانیهها را در درگاه ملی مجوزها قرار دهند. این مسائل باید برای مردم شفاف باشد. در این زمینه بیشترین همکاری را با مردم و بخش خصوصی خواهیم داشت.
وی در پاسخ به این سوال که چه دستگاههایی در صدور مجوزها بیشترین تخلف را داشتند بیان کرد: تقریباً همه دستگاهها بودند اما اجازه دهید اسم نبرم. سه چهار مورد تعلل دارند. احساس میکنند میخواهند به مردم چیزی را هدیه بدهند؛ در حالی که مردم میخوهند برای کشور خدمت کنند و میخواهند فعالیت کنند.
وزیر اقتصاد با اشاره به برخی خصوصیسازیهای موفق تصریح کرد: ایران ایرتور، پالایشگاه کرمانشاه، پتروشیمی بیستون، نورد لوله اهواز از جمله شرکتهایی هستند که وضعیتشان بسیار خوب شده است. بعضی از آنها جزو شرکتهای زیانده بودند و ورشکسته حساب میشدند. در حال حاضر یکی از آنها دومین ایرلاین موفق کشور شده است.
همتی درباره ناترازی انرژی گفت: تاکید رئیس جمهور این است که از طریق بخش خصوصی بتوانیم ناترازی برق را جبران کنیم و انرژی خورشیدی از طریق بخش خصوصی پیگیری میشود.
وی تاکید کرد: به نظر من میتوانیم رشد اقتصادی بالایی در کشور داشته باشیم. به شرطی که دولت دنبال دخالت و قیمتگذاری دستوری نباشد. به طور مثال بورس در چند ماه گذشته رشد خیلی خوبی داشته، فقط به این خاطر که سعی کردیم قیمتگذاری دستوری و دخالت را انجام ندهیم و در عین حال حمایت کنیم. دولت فقط باید در زمان شکست بازار دخالت کند نه اینکه خودش در همه امور بازار ورود کند. قطع فعالان بازار خودشان میدانند چگونه کسب و کار خود را پیش ببرند.
همتی با بیان اینکه چند بخش در اختیار وزارت اقتصاد است گفت: یکی بحث مدیریت دولت و بخش خصوصی است که به طور مرتب جلسه میگذاریم و پیشنهادات را تصویب میکنیم. دوم اینکه از طریق شرکت پروژهها در پی وارد کردن مردم هستیم. سومی هیأت مقررات زدایی مستقر در وزارت اقتصاد است. از همه مهمتر خصوصیسازی است که در اساسنامه سازمان خصوصیسازی تاکید شده باید بخش خصوصی توانمند شود. بنابراین حتماً شیوه برخورد سازمان خصوصیسازی را به این سمت هدایت خواهیم کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره زمان برطرف شدن مشکلات سر راه خصوصیسازی گفت: مشکلات عظیم است اما کارها را به سرعت پیش میبریم. انشاالله تا یک سال آینده در این زمینه روسفید خواهیم شد و امیدواریم سال آینده بتوانیم نتایج خوبی را خدمت مردم و مقام معظم رهبری ارائه دهیم.
منبع خبر : ایمنا