نقد هتلداران به ناکارآمدی متولیان گردشگری/ اشغال ۱۵درصدی اتاقها
به گزارش سرمایه ایرانی، جمشید حمزهزاده در نشستی با روسای جوامع هتلداری در استانها اظهار کرد: رکود صنعت هتلداری از عید سال ۹۸ شروع شد و تاکنون ادامه یافته و بر صنعت گردشگری و بهطور طبیعی فعالیت هتلها تاثیر مستقیم داشته است. وقایع ماههای گذشته رکود عجیبی در صنعت گردشگری بهوجود آورد که به اعتقاد ما تاثیرات منفی آن از کرونا هم بیشتر است. در حال حاضر، میانگین ضریب اشغال هتلهای کشور زیر ۱۵ درصد است.
وی با بیان اینکه انتظار داریم دولت برای رفع مشکلات صنعت هتلداری قدمی بردارد، گفت: متاسفانه متولی ما یعنی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هیچگاه در صنعت گردشگری کار نظاممند و ساختارمندی انجام نداده است. اگرچه وزیر نسبتبه خیلی از وزرای کابینه قویتر است، اما اقدامات بدنه وزارتخانه در بخش گردشگری با شرایط جاری کشور متناسب نیست. نگاه سنتی بر معاونت گردشگری کشور حاکم است.
رئیس جامعه حرفهای هتلداران ایران به شیوههای برگزاری نمایشگاه گردشگری در کشور اشاره کرد و آن را ناکارآمد و سنتی خواند و افزود: هر سال نمایشگاه گردشگری برگزار میشود، اما نتایج موردانتظار از آن حاصل نمیشود. بهجای اینکه برای تبلیغات و شناساندن جاذبههای گردشگری کشور در سطح ملی و بینالمللی هزینه شود، برای چنین نمایشگاهی هزینه میشود و این نشان میدهد که هنوز نگاه سنتی بر معاونت گردشگری کشور حاکم است. اعتباراتی که میتواند بسیاری از مشکلات گردشگری کشور را حل کند، صرف برگزاری نمایشگاهی میشود که به دلایل مختلف تاثیری در پیشبرد اهداف صنعت گردشگری ندارد؛ آن هم در فصلی که اساسا میزان تاثیر را کمتر هم میکند.
وی به موضوع «سامانه جانا» بهعنوان مشکلی که تشکلهای گردشگری مدتهاست با آن دستوپنجه نرم میکنند اشاره کرد و گفت: مسئله این سامانه آنقدر بغرنجشده و پیچیده است که تشکلها حتی برای ثبتنام در آن دچار مشکل هستند.
حمزهزاده رفتارهای سلیقهای سازمانها و نهادهای مختلف در صنعت گردشگری را مشکل دیگری دانست که فعالان این صنعت با آن دست به گریباناند و اشاره کرد: سازمانهایی مانند امور مالیاتی، نیروی انتظامی، تامین اجتماعی، وزارت خارجه و هر کدام بر اساس سلیقه شخصی با مسئله مهمی مانند گردشگری برخورد میکنند و برای پیشبرد اهداف صنعت گردشگری هماهنگ نیستند. مقام معظم رهبری فرمودند گردشگری ما را که نقطه قوت ما بود، نشانه گرفتهاند. در چنین شرایطی، دولت و حاکمیت باید با توجه به بحرانهای بهوجودآمده برای گردشگری تصمیمگیری و طرحهای متناسب با شرایط روز را ارائه کنند؛ اما متاسفانه هیچگونه فعالیتی در عمل انجام نمیشود.
وی همچنین به موانع سرمایهگذاری در بخش هتلها در کشور اشاره کرد و گفت: من این موضوع را با آقای ضرغامی هم مطرح کردم و گفتم که پس از برجام، ۶۰ شرکت خارجی برای سرمایهگذاری و ساخت هتل به ایران آمدند و همه آنها بر دو موضوع تاکید داشتند؛ اول اینکه اگر نرخ دولتی باشد، تمایلی به ورود و سرمایهگذاری برای ساخت هتل ندارند و موضوع دوم تضمین بود؛ یعنی مسئله امنیت سرمایه و برگشت آن. این نشان میدهد علاقهمندان به سرمایهگذاری برای ساخت هتل در ایران بسیار زیادند و آنچه مانع آنها میشود، شرایطی است که وجود دارد. اگر شرایط مناسب باشد، حتما شاهد سرمایهگذاریهای بسیار خوبی در کشور خواهیم بود.
منبع: مهر
منبع خبر : ایمنا