تهران

مذاکرات ایران و آمریکا با احتیاط و از موضع قدرت پیش می‌رود

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به آغاز مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا که به درخواست عالی‌ترین مقام ایالات متحده در چهارچوب اصول و قواعد تعریف شده از سوی جمهوری اسلامی ایران، آغاز شده است، اظهار کرد: این مذاکرات با سابقه نقض توافقات و به ویژه خروج یکجانبه آمریکا از توافقنامه برجام در سال ۲۰۱۸ میلادی با احتیاط، دقت و تردید پیش می‌رود.

وی افزود: در دهه‌های اخیر برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به بهانه‌ای برای فشارهای آمریکا تبدیل شده است، اما بازگشت تحریم‌های حداکثری هرچند ما را تحت فشار قرار داد، به ما آموخت که بدون اتکا به وعده‌های غرب باید از تمام ظرفیت کشور برای برون رفت از چالش‌ها و تنگناهای اقتصادی بهره گرفت.

خطیب جمعه تهران به مواضع وزیر امور خارجه کشورمان در رابطه با مذاکرات اشاره کرد و گفت: وزیر خارجه مذاکرات مسقط را آزمونی دیگر برای سنجش جدیت آمریکا توصیف و تأکید کرده است که رفع کامل تحریم‌ها و تضمین‌های حقوقی می‌تواند مسیر مذاکرات را هموار کند.

وی با اشاره به مفاد بیانیه رسمی وزارت خارجه عمان در پایان دور دوم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، هدف از مذاکرات را امضای توافق هسته‌ای منصفانه و پایدار برای اطمینان حاصل کردن از عاری بودن ایران از سلاح هسته‌ای و نیز عاری شدن از تمام تحریم‌ها در عین حفظ توانایی خود برای توسعه صنعت انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای ذکر کرد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اهداف این مذاکرات را بیانگر جهت‌گیری درست مذاکرات در چارچوب راهبرد جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد.

خطیب جمعه تهران در ادامه تصریح کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته‌ای شفاف‌سازی ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای بر اساس نظریه فقهی و سیاسی رهبر انقلاب و هم‌چنین توسعه صنعت هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران است؛ بنابر این، طبق بیانیه وزارت خارجه عمان، تا امروز مذاکرات در چارچوب راهبرد هسته‌ای ایران انجام شده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان نکاتی درخصوص مذاکرات اظهار داشت: مذاکرات بدون کمترین ابهام، از موضع عزت و قدرت آغاز شده و دست برتر تهران در تعریف دقیق موضوع و قواعد و اصول مذاکره گویای این واقعیت است.

وی مهم‌ترین مؤلفه قدرت را، سرمایه اجتماعی، پیوند دولت و ملت و وحدت توصیف کرد و افزود: امروز از ایران اسلامی یک صدا شنیده می‌شود و قوای سه‌گانه، جریان‌های سیاسی و ملت هوشمند در کنار تیم مذاکره‌کننده هستند. گفتمان وفاق ملی در دولت چهاردهم که با هدایت و حمایت رهبر انقلاب در بیان رؤسای سه قوه و مراکز تصمیم‌گیری شنیده می‌شود، راه خود را به‌خوبی باز کرده و نقش تعیین‌کننده‌ای در خلق این وفاق داشته است و باید این تک‌صدایی و همبستگی ملی را پاس داشته و مراقب این سرمایه گران‌بها باشیم.

خطیب جمعه تهران تأکید کرد: دیپلماسی بدون اقتدار و پشتوانه لازم در تحقق منافع ملی ناکارآمد است؛ دیپلماسی نیازمند پشتوانه‌ای است که خلق قدرت کند. تولید دانش و دستیابی به فناوری‌های نوین به‌ویژه ظرفیت متراکم ودرون‌زای علوم و فنون هسته‌ای کشور که با عدم تعهد طرف مقابل به مفاد توافق برجام و اقدامات قانونی سازمان انرژی اتمی ایران در چارچوب بندهای ۳۶ و ۳۷ توافق برجام به‌دست آمده است یکی از مهم‌ترین عوامل اقتدار ملی است.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: امروز صنعت هسته‌ای از معدود حوزه‌هایی است که از ظرفیت همه موئلفه‌های قدرت برخوردار است و همه موئلفه‌ها در این صنعت تجلی دارد و پشتوانه تیم مذاکره‌کننده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با تأکید بر اینکه قدرت دفاعی و افزایش توان بازدارندگی کشور پشتوانه قابل اعتماد و اتکای تیم مذاکره‌کننده در مسقط است، گفت: باید این سرمایه عظیم گرامی داشته شود.

خطیب جمعه تهران در ادامه خاطرنشان کرد: رفع تحریم‌ها می‌تواند در فراهم آوردن زمینه رشد اقتصادی پایدار ایفای نقش کند اما همان‌طور که رهبری معظم انقلاب بارها تأکید فرموده‌اند، به ملت و مسئولان گفته‌ام که بدون تحول در ساختار اقتصادی و اداری کشور و اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی، قطع رابطه نفت با بودجه عمومی کشور، اصلاح نظام بانکی و استقلال بانک مرکزی، برنامه‌ریزی مناسب برای تشکیل اقتصاد مردمی و حضور مؤثر بخش خصوصیِ پویا در اقتصاد، اصلاح ساختار اداری کشور متناسب با وظایف حاکمیتی و پرهیز از هر تصدی‌گری غیرضرور، اصلاح سیاست‌های مالی و پولی با نگاه به حفظ ارزش پول ملی و مهار تورم نمی‌توان به راهبرد قطعی اقتصادی تعریف‌شده نظام یعنی رشد اقتصادی بالا و پایدار دست یافت.

وی تأکید کرد: تمامی قوا باید بدون نگاه به مذاکرات مسقط از تمام ظرفیت کشور برای تحول و اصلاح زیرساخت‌ها برای دستیابی به رشد اقتصادی بالا استفاده کنند؛ مجلس دغدغه خود را رشد اقتصادی بالا قرار دهد و از هر تصمیمی که با این سیاست مغایرت دارد فاصله بگیرد؛ همچنین وزیران دولت این راهبرد نظام را به‌عنوان دستور اصلی کار خود قرار دهند.

حفظ وحدت، منطق مکتب امام صادق (ع) است

وی در خطبه اول با ذکر احادیثی به بیان ویژگی‌های ماه ذی‌القعده پرداخت و به نقل از عالم بزرگ شیعه سید بن طاووس ماه ذی‌القعده را زمان مناسبی برای دعا به هنگام شدت گرفتاری عنوان کرد و خواستار دعا برای رفع ظلم و ستم به‌ویژه دعا برای مردم مظلوم غزه شد.

وی همچنین با اشاره به شروع ماه‌های حرام از ماه ذی‌القعده نمازگزاران را به تقوای الهی و مراقبه نسبت به اعمال و پرهیز از محرمات فراخواند.

خطیب جمعه تهران نسبت به دفاع از اصول و مبانی انقلاب تذکر داد و اظهار داشت: حجاب یک اصل جدی است مراقب باشیم در این ماه‌ها معروف در کشور ارتقا پیدا کند، معروف در احترام به حقوق انسان‌ها، معروف در صداقت و راستی و در احترام حقوق به زنان.

ابوترابی‌فرد پاکدامنی و پوشش را احترام به حقوق جامعه زنان توصیف و تأکید کرد: همه باید به با آن عاقلانه و عالمانه اهتمام داشته باشیم.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به در پیش بودن دهه کرامت و ایام ولادت حضرت معصومه (سلام‌الله علیها) به بیان مناقب این بانوی مکرم پرداخت و از ادای احترام روزانه علمای بزرگ از جمله آیت‌الله بهجت (ره) به این بانوی بزرگ گفت.

خطیب جمعه تهران با اشاره به اهمیت حفظ وحدت در جامعه اسلامی، توجه به این مهم را برآمده از منطق مکتب امام صادق (ع) و سیره علما و رهبر انقلاب عنوان کرد.

خطیب جمعه تهران با اشاره به حدیثی از امام جعفر صادق (علیه السلام) مبنی بر اینکه کسی که در نماز جمعه اهل سنت شرکت کند و در صف اول حاضر شود تا وحدت امت اسلامی را فریاد کند گویا پشت سر پیامبر اسلام (ص) نماز گزارده است، حفظ وحدت را منطق مدرسه امام جعفر صادق و منطق آیت‌الله بروجردی‌ها عنوان کرد.

وی افزود: یکی از مهمترین قدم‌های تحول آفرین رهبر معظم انقلاب خلق عالی‌ترین سطح وحدت در جهان اسلام است.

امام جمعه موقت تهران در ابتدای خطبه دوم در گذشت پاپ را به مقامات کلیسای واتیکان و جامعه مسیحیان کشور تسلیت گفت.

وی همچنین با اشاره به در پیش بودن ۱۱ اردیبهشت، روز کارگر را فرصتی مناسب برای قدردانی از مردان و زنان بی ادعایی دانست که به عنوان ستون مرکزی و رکن تولید ملی خالصانه برای اعتلای نام ایران اسلامی تلاش می‌کنند، و با تبریک این روز به تلاشگران عرصه تولید ابراز امیدواری کرد کارآفرینان و کارگران و فعالان عرصه تولید در جایگاهی که شایسته آنان است قرار بگیرند و در راستای افزایش اقتدار ملی قدم بردارند.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد همچنین از اقدام به هنگام سازمان صدا و سیما و تدبیر رئیس قوه قضائیه در برخورد قاطع با عوامل توهین به مقدسات اهل سنت و خدشه به وحدت ملی و انسجام اسلامی تشکر کرد و گفت: این اقدامات نشانه عزم جدی نظام برای مقابله با هر افراط گری و تفرقه افکنی است.

وی همچنین از عقلانیت، عدالت و مواضع حکیمانه نخبگان و نمایندگان جامعه اهل سنت و عموم هم‌وطنان تقدیر ویژه کرد.

منبع: ایرنا

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا