دسته بندی نشده

مردمی‌سازی، راهکار شتاب‌بخشی به جریان نوسازی بافت‌های فرسوده است

به گزارش سرمایه ایرانی، سعید اسدی در نخستین میزگرد تخصصی بازآفرینی شهری که با موضوع «سیاست‌ها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله‌ای در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری و راه‌اندازی حلقه‌های میانی» برگزار شد، اظهار کرد: طبق سیاست دولت سیزدهم باید تا پایان دولت، دو میلیون واحد ساخته شود که بخشی از آنها در حدود ۲۰۰ هزار واحد در محله‌های هدف مثل بافت‌های فرسوده قرار دارد.

وی با بیان اینکه شهرداران به عنوان شرکای راهبردی وزارت مسکن و شهرسازی و به عنوان دبیران بازآفرینی شهری، کمک حال تحقق این مهم هستند، افزود: بر این اساس جلسه امروز با موضوع «سیاست‌ها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله‌ای در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری و راه اندازی حلقه‌های میانی» برگزار شد.

مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران خاطرنشان کرد: در این راستا، دو مبحث قابل بیان است، نخست بسته‌های تشویقی که به تصویب شورای عالی مسکن و شهرسازی رسیده است و شهرداران باید اعمال کنند که شامل بسته‌های اداری، مالی، شهرسازانه و زمین است.

اسدی تاکید کرد: بسته‌های اداری مشتمل بر تخفیف شهرداری‌ها برای تسهیل اموری همچون عوارض پروانه، حق امتیاز و انشعابات دستگاه‌های خدمت‌رسان برای واحدهای نوسازی بافت فرسوده، بسته مالی شامل میزان مبلغ مشخص شده برای هر شهر مربوط به واحدهای نوسازی در بافت فرسوده و بسته شهرسازانه در بهمن ۱۴۰۱ از طرف وزیر مسکن و شهرسازی ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: بر اساس بسته زمین، مطابق با بند سه تبصره ۱۱، به شرکت بازآفرینی اجازه داده شده است در قبال مالکانی که واحدهای فرسوده خود را تحویل می‌دهند، واحدهای ساخته شده را با تخفیف ۴۰ درصدی اعطا کنند.

مدیرکل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه دومین مبحث، موضوع حلقه‌های میانی برای انجام تسهیل‌گری در بافت‌های فرسوده است، ادامه داد: دو معضل اساسی در مسیر نوسازی واحدهای بافت‌های فرسوده قرار دارد، نخست نبود رغبت در سازندگان برای ورود به بافت‌های فرسوده و دوم نداشتن توانایی مالی مالکان و ساکنان بافت‌های فرسوده برای نوسازی است.

اسدی اضافه کرد: به منظور شتاب‌بخشی به جریان نوسازی بافت فرسوده، راهی جز مردمی‌سازی نیست و برای مردمی‌سازی ایجاد حلقه‌های میانی در محلات و نقش تسهیل‌گری، لازم است.

وی اظهار کرد: هدف آن است که حلقه‌های میانی در نقش واسطه‌ها میان شهرداری‌ها، ساکنان و مالکان عمل کنند و مسیر را برای تحقق نوسازی واحدها در بافت فرسوده فراهم کنند، این حلقه‌های میانی می‌تواند شامل جامعه نخبگان، معتمدان محلات یا گروه‌های جهادی باشد.

مدیر کل دفتر مطالعات کاربردی و امور ترویجی شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: شایسته است شهرداری‌ها حلقه‌های میانی محلات را تشکیل دهند و نمایندگان خود را در سطح محلات فعال کنند.

اسدی افزود: در جریان مردمی‌سازی و نوسازی واحدهای بافت فرسوده باید همه ذی‌نفعان و افراد دخیل ورود کنند که نقش حلقه‌های میانی در این عرصه پررنگ است.

وی تاکید کرد: انتظار داریم شهرداران، محلاتی که مشمول قانون نوسازی واحدهای بافت فرسوده هر شهر می‌شود را شناسایی و با بومی‌سازی این قانون، زمینه ساماندهی و تحقق این قانون را در شهر خود فراهم کنند.

به گزارش سرمایه ایرانی، در ادامه این میزگرد، کارشناسان مرتبط با طرح اجرای حلقه‌های میانی و بسته‌های تشویقی به ویژه بخش شهرسازان به تفصیل توضیحاتی را برای حاضران از جمله شهرداران ارائه کردند.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا