مهاجرت از مدیریت کنترلی به سمت سهامداری در شرکتهای زیر مجموعه شستا
به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی، محمدرضا سعیدی امروز _یکشنبه بیستویکم اردیبهشت_ در حاشیه آخرین روز از بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت گاز و پتروشیمی در جمع خبرنگاران درباره سازوکار واگذاری شرکتهای تابعه شستا طبق برنامه هفتم پیشرفت اظهار کرد: ۸۶ شرکت شستا زیر مجموعه ۹ هلدینگ آن قرار دارند که اگر خود هلدینگها را واگذار کنیم، زیر مجموعه آن واگذار نمیشود.
وی افزود: برای ما اصل بر واگذاری همه مجموعهها است اما به صورت مرحله به مرحله انجام میشود چراکه این شرکت طی ۴۰ سال سرمایه گذاری ایجاد شدهاند و یک شبه نمیتوان واگذار کرد.
سعیدی منافع ذینفعان را متنوع دانست و ادامه داد: نهاد نظارتی سازمان بورس و سهامدار اصلی یعنی تأمین اجتماعی ذینفع هستند.
مدیرعامل شستا با اشاره به وجود سه سطح واگذاری یادآور شد: قانون، تأمین اجتماعی را مکلف کرده شستا کمتر از ۲۰ درصد از سهام هلدینگها را داشته باشد که در آن صورت واگذاری زیر مجموعه هلدینگها منتفی میشود.
وی ادامه داد: شستا ۹ هلدینگ دارد که اگر بازار سرمایه کشش نداشته باشد، نمیتوانیم سهم خود در هلدینگ ها به زیر ۲۰ درصد برسانیم.
سعیدی با یادآوری اینکه در واگذاریها مصالح ملی هم در نظر گرفته میشود، افزود: نمیتوان واگذاریها را یک ساله انجام داد، بلکه باید تدریجی باشد واگذاری تاپیکو با تیپکو متفاوت است همچنان در سرمایهگذاری در طلا از طریق صدر تأمین خواهیم ماند.
وی درباره واگذاری هلدینگ تاپیکو به پتروشیمی خلیج فارس گفت: این واگذاری دو سر دارد؛ یکی بی صاحب سازی شرکت است و دیگری واگذاری متعهدانه است و ما میخواهیم مهاجرتی صورت گیرد که به همگرایی متعهدانه منجر شود.
مدیر عامل شستا درباره هلدینگ تاپیکو و پالایش نفت ستاره خلیج فارس افزود: در حال رایزنی و آمد شد با شرکت پالایش و پخش هستیم دولت تا سال آینده دولت برنامه واگذاری شرکتها را اعلام کرده و بخش عمدهای از عملیات صورت میگیرد و تاپیکو باید هرچه سریعتر واگذار شود.
سعیدی درباره خرید بخشی از سهام بانک رفاه کارگران توضیح داد: شستا برای این کار اقدامی انجام نداده و در برنامه تحول شستا حرکت از سمت مدیریت کنترلی به سمت سهامداری است البته در صنعت مالی قدرتمندانه حضور پیدا میکنیم و یا یک انتخاب آن هم صنعت بانکداری است اما فعلاً بانک رفاه مطرح نیست.
وی گفت: امسال به سمت برنامه مهاجرت بزرگ از مدیریت کنترلی به سمت سهام داری در شرکتهای زیر مجموعه شستا حرکت میکنیم که این مهاجرت شامل تنوع سرمایهگذاری و همچنین تغییر سرمایهگذاری از شرکتهای غیر بورسی به سمت شرکتهای بورسی و از تکنولوژیهای پایین به داشتن تکنولوژیهای بالا در سطح منطقه وجهان و تبدیل اس ام ای ها به مقایسهای بزرگ است.
مدیرعامل شستا با اشاره به قانون برنامه هفتم لزوم خروج از بنگاه داری و مدیریت کنترلی به سمت سهامداری را مورد تاکید قرار داد و تاکید کرد: طبق قانون برنامه سهم شستا در هلدینگهای تابعه باید به زیر ۲۰ درصد برسد که این کار را با همکاری سازمان بورس و نهادهای نظارتی دنبال میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: برای واگذاری هلدینگ های شستا کشش بازار سرمایه را در نظر میگیریم که آیا مشتری برای آنها وجود دارد یا خیر؟
منبع: ایرنا
منبع خبر : ایمنا