فاجعهای در انتظار «بازار قیصریه» نیست/ میراث تنها متولی بازار نیست
علیرضا ایزدی در گفتوگو با خبرنگار سرمایه ایرانی اظهار کرد: بخشی از یکی از سراهای بازار قیصریه در بارندگیهای اخیر به دلیل بارش فرو ریخت.
وی افزود: البته آن قسمت در گذشته کمی ترک داشت و در بنای جنبی آن هم یکسری کارهای غیراصولی صورت گرفته بود که پرونده شکایتی در این خصوص داریم و انجام همین کارهای غیراصولی باعث وارد شدن ضربه به آن قسمت و ایجاد ترک شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان تصریح کرد: در بارشهای اخیر هم برفروبی را دیر انجام داده بودند که بخشی از آن سرا فرو ریخت اما خوشبختانه کارگاه سازمان عمران شهرداری پای کار آمدند و داربستها را بستند و طی چند روز آینده با تأمین اعتباری که شهرداری انجام داده مرمت آن انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: داربستهایی که نصب شدهاند برای انجام کار مرمت آن قسمت است که اوایل هفته آینده کار مرمت آن قسمت انجام خواهد شد و چون در بخش دیگری میخواهیم کار اساسی انجام دهیم ابتدا آن قسمت را تحویل میدهند.
ایزدی در خصوص انتقاد برخی افراد نسبت به غیر اصولی بودن و غیر ایمن بودن داربستها برای مرمت سقف بازار قیصریه اظهار کرد: نصب داربستها برای رعایت بحث ایمنی و استقرار استادکارها برای انجام مرمت است.
وی ادامه داد: بخشی که ترکی از قبل داشته، کاری روی آن نمیشده صورت بگیرد و باید در فرصت مناسبی کار مرمت انجام میگرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان تاکید کرد: ضمن اینکه مجموعه میراث فرهنگی وظیفه دارد نسبت به حفاظت و حراست بازار قیصریه اقدام کند که با وجود کمبود و کاستیها این وظیفه در حال انجام است اما از کاسبها و عزیزانی که در بازار هستند تقاضا داریم نسبت به وظیفه خودشان به عنوان مالکین این اثر هم اقدام کنند.
وی ادامه داد: بازاریان باید اگر برفروبی هست نسبت به پشت بام انجام دهند و نسبت به حراست و نگهداری آن به عنوان مالکین اثر تعامل داشته باشند و با اداره کل میراث فرهنگی استان همکاری کنند.
ایزدی خاطرنشان کرد: فرو ریختن بخشی از سقف بازار قیصریه اتفاق غیر قابل تصوری بوده بلکه یک ترکی از قبل وجود داشته اما بواسطه نفوذ آب این مشکل پیش آمده که با همکاری شهرداری اصفهان و کسبه این مشکل برطرف میشود.
وی اظهار کرد: فاجعهای در انتظار بازار قیصریه نیست که برخی رسانهها به اشتباه این موضوع را مطرح میکنند بلکه یک سری مباحث راجع به پشت بنا که کاروانسرای چسبیده به این سازه است وجود دارد که آن هم در حال پیگیری است اما نقاط دیگر بازار از وضعیت بدی برخوردار نیست و مشکل خاصی هم وجود ندارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: باید یک مقداری نگاههایمان را به سمتی ببریم که مالکین بناهای تاریخی نه صرفاً بازاریان بلکه مالکین طبق قانون چه اشخاص حقیقی و چه اشخاص حقوقی موظف به حفاظت و حراست از این بناها باشند ضمن اینکه اداره کل میراث فرهنگی استان در حد وسع و توان خود به حفاظت و حراست و مرمت بناهای تاریخی به ویژه بازار اصفهان اقدام کرده است.
وی ادامه داد: اما افرادی که بهره بردار این املاک و ابنیههای تاریخی واجد ارزش هستند وظایفی دارند که امیدوارم در فضای تعاملی بتوانیم این بناهای فرهنگی را بهتر حفاظت و حراست کنیم.
ایزدی خاطرنشان کرد: در خصوص سایر بناهایی که در مالکیت سایر افراد چه اشخاص حقیقی و چه حقوقی قرار دارد به علت اینکه این بناهای فرهنگی هستند و براساس قانون جمهوری اسلامی ایران وظیفه حفاظت و حراست تنها معطوف به میراث فرهنگی نیست باید این اشخاص هم نسبت به حفاظت و حراست از این بناها اقدام کنند؛ به همین جهت تقاضامندیم که اگر فردی میخواهد مرمت و نوسازی و بهسازی در بناهای تاریخی یا همجوار بناهای تاریخی انجام دهد به طور حتم میراث فرهنگی را در جریان این اقدام بگذارد که بتوانیم در کنار ارائه نظرات کارشناسی مساعدتی در جهت تسریع اقدام مرمتی انجام دهیم.
وی گفت: با توجه به اعتبارات سفر، بحث ایمنی و ساماندهی حریق بازار در بازه زمانی دو ساله در دستور کار قرار دارد که مقرر است با مشارکت بخش خصوصی، مالکین مغازهها و حجرهها، مرمت بام صورت گیرد ضمن اینکه با مشارکت سازمان عمران شهرداری اصفهان هم یک برنامه سه ساله را تدوین کردهایم که تا افق ۱۴۰۴ بتوانیم سامان بهتری به بازار بدهیم.
منبع خبر : ایمنا