تهران

پارک پتروشیمی با ۷۳ محصول جدید به بهره برداری می‌رسد

به گزارش پایگاه خبری سرمایه ایرانی، بهزاد محمدی امروز_یکشنبه بیست‌ویکم اردیبهشت_ در حاشیه نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی اظهار کرد: با توجه به تفکر توسعه زنجیره ارزش، تلاش کردیم که در حوزه پترودارویی قوی و عملیاتی عمل کنیم؛ در این گروه ۱۵۰ محصول داریم که ۹۰ محصول در حال تولید و ۶۰ محصول دیگر طی زمستان امسال و زمستان سال آینده به این سبد اضافه می‌شود.

وی با بیان اینکه مواد مورد نیاز ۲۱ صنعت با این ۱۵۰ محصول تأمین می‌شود، افزود: در تولید استامینوفن که داروی عمومی ولی حیاتی است، با ظرفیت ۲۵۰۰ تن در سال تولید بزرگترین تولیدکننده در کشور هستیم. در حوزه متفورمین نیز بزرگترین تولیدکننده هستیم؛ در داروی مترونیدازول، تنها تولیدکننده کشور هستیم که این API را تولید می‌کنیم و تنها تولیدکننده مونو پروپیلن گلایکول در منطقه خاورمیانه هستیم که یک حلال دارویی محسوب می‌شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه در دو گام به توسعه زنجیره پترودارویی کشور اقدام کرده‌ایم، گفت: گام نخست توسعه به سمت جلو بوده که API را در دو گام به داروخانه وصل کرده‌ایم، در یگ گام به ترکیبات مورد نیاز اضافه به ماده موثره با خواص مشخص کردیم که شرکتی در منطقه ساوه تیرماه بهره برداری می‌شود، محصولی نیمه ساخته که آماده داروی نهایی می‌شود را تولید می‌کنیم.

محمدی افزود: در گام دوم که در کمتر در صنعت انجام شده، توسعه به سمت عقب است، ما API را تولید می‌کنیم اما اغلب مواد اولیه را باید از خارج وارد کنیم و این مواد وارداتی را به ماده مؤثر دارویی تبدیل کنیم؛ از اینرو به این حوزه ورود کرده‌ایم و برای مثال، ماده اولیه تولید ماده موثره استامینوفن را تولید کرده‌ایم و هدف‌گذاری کرده‌ایم که کل زنجیره تولید استامینوفن را ایرانی و داخلی سازی کنیم تا این حلقه از DPG که بنزن از آن تولید می‌شود تا داروخانه را داخلی سازی کرده‌ایم.

وی افزود: یعنی از DPG بالغ بر ۳۵ سنت به ازای هر کیلوگرم به استامینوفن ۲۰ تا ۲۵ دلاری در داروخانه یم رسم و ۷۰ برابر توسعه زنجیره ارزش را داریم پیاده سازی می‌کنیم.

معاون اسبق وزیر نفت با بیان اینکه ماده اولیه متفورمین را نیز از خارج از کشور وارد می‌کنیم، گفت: در منطقه ماهشهر یک پارک پتروشیمی داریم که در آن DMA (دی متیل آمین) تولید خواهیم کرد، این ماده به خوراک تولید متفورمین تبدیل می‌شود و در زمینه تکمیل زنجیره ارزش متفورمین گام برمی داریم.

محمدی ادامه داد: پارک پتروشیمی جدید با ۷۳ محصول جدید که خوراک مورد نیاز ۲۱ صنعت مختلف را در صنعت پالایش، نفت و گاز، محصولات آرایشی و بهداشتی، کاورزی، رنگ و رزین و … تأمین می‌کند، با ۶ واحد فرایندی تا پایان سال آینده به مدار بهره برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در پارک پتروشیمی دارویی و شیمیایی، برخی واحدها تا پایان امسال بهره برداری می‌رسد، گفت: از خوراک موجود در منطقه ماهشهر برای این پارک پتروشیمی استفاده می‌کنیم.

منبع خبر : ایمنا

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا