اصفهان

پتانسیل ذخایر سنگ تزئینی کشور می‌تواند به اقتصاد و اشتغال کمک کند

به گزارش خبرگزاری سرمایه ایرانی از اصفهان، وجیه‌الله جعفری عصر امروز _چهارشنبه دهم اردیبهشت_ در دومین همایش ملی صنعت سنگ دانشگاه آزاد خمینی‌شهر اظهار کرد: امروز صنعت سنگ نیازمند یک اتفاق خوب است و می‌توانیم با هماهنگی و ارتباط دانشگاه، صنعت سنگ را متحول کنیم و این همایش در شهرستان خمینی شهر یک شروع خوب برای کارهای تحولی در این صنعت است.

وی افزود: امروز در کشور ۳/۴ میلیارد تن ذخیره قطعی سنگ تزئینی در انواع مختلف وجود دارد و این ذخیره و پتانسیل زیادی است که می‌تواند به اشتغال و اقتصاد کمک کند.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت با اشاره به وجود بیش از شش هزار و ۵۰۰ واحد سنگ‌بری در کشور تصریح کرد: در صنعت سنگ و صنایع وابسته آن بیش از ۴۰۰ هزار نفر مشغول به کار هستند و در ایران از دو هزار و ۵۰۰ معدن، حدود هزار تا هزار و ۴۰۰ معدن فعال وجود دارد و حدود ۱۲ میلیون تن سنگ تولید می‌شود، اما با توجه به اینکه ظرفیت بیشتری داریم، کمتر از این سرمایه استفاده می‌کنیم.

جعفری ادامه داد: این همایش باید راه‌حل و راهکارهایی ارائه کند تا بتوانیم از ظرفیت‌های ایجاد شده و پتانسیل‌هایی که داریم استفاده کنیم و بخشی از کسری هزینه‌های ما در بحث استخراج مربوط به این است که دانش و اطلاعات خود را در بخش اکتشاف کامل نکرده‌ایم و با اطلاعات کامل‌تر و برنامه‌ریزی قطعاً می‌توانیم استخراج بهتری انجام داده و قیمت تمام شده سنگ در بخش استخراج را کاهش دهیم.

وی افزود: ما در حوزه اکتشاف نیازمند این هستیم که حوزه صنعت سنگ را در مرکز تحقیق و توسعه دانش دنبال کنیم و می‌خواهیم با دانشگاه و مراکز واحدهای صنعتی ارتباط خوبی برقرار کنیم.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت عنوان کرد: در قسمت استخراج نیز باید روش‌ها را تغییر داده و به سمتی برویم که شرایط زیست محیطی بهتری داشته باشیم و باید بیشترین ارزش افزوده را ایجاد کنیم تا بیشترین بهره‌وری را بگیریم و به نوعی محیط زیست و توسعه پایدار را هم در کنار این موضوع داشته باشیم.

جعفری گفت: ما در ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات نیز رشد مضاعفی داشتیم و تعداد واحدهای فرآوری بیشتری راه‌اندازی شده است، اما نتوانستیم ارتباط خوبی میان معدن و سنگ‌بری‌ها برقرار کنیم.

جعفری بازاریابی با رقابت‌های سنگین را از دیگر اهداف این همایش دانست و خاطرنشان کرد: فرهنگ سنگ باید گسترده شود و برای این کار باید حمایت‌های خاص انجام شود تا بتوان به توسعه این صنعت کمک کرد، زیرا هدف ما استفاده بهینه از ذخایر، بهره‌وری کامل و قیمت تمام شده با دانش روز است و باید توسعه پایدار در بخش صنعت سنگ اتفاق بیفتد.

منبع خبر : سرمایه ایرانی

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا