«کودک شاهنامه موزه» به مناسبت روز گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی
احسان بختیاری در گفتوگو با خبرنگار سرمایه ایرانی، اظهار کرد: موزه ملی هنرهای اصفهان به مناسبت روز «گرامیداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی» رویداد کودک، شاهنامه، موزه را برگزار میکند.
وی خاطر نشان کرد: این برنامه با همکاری مدرسه «مان» ترتیب داده شده است. این مدرسه در حوزه باستانشناسی و میراث فرهنگی فعالیت دارد که طی آن قرار بر این شد در روز جمعه یک کارگاه آموزشی همراه با مسابقه، قصهگویی، نقاشی و نمایش برگزار کنیم.
مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان افزود: مدتی قبل فراخوان این رویداد اعلام شد تا کودکان هفت تا ۱۲ ساله بتوانند در این کارگاه شرکت کنند به این شکل که مخاطب در کارگاه ثبت نام میکند و در دو بخش صبح و عصر همان روز آموزشها را فرا میگیرد و شاهد اجرای برنامه است.
وی تصریح کرد: فرآیند رویداد به این شکل است که یکی از داستانهای شاهنامه را در قالب نمایش و قصهگویی برای بچهها و با همکاری خود آنها روایت میکنیم تا پس از آن، از دل داستان و روایت خلق آثاری در قالب کودکانه داشته باشند.
بختیاری با بیان اینکه تمام آثاری که در مدت یک سال فعالیت موزه از بچهها داریم در سال ۱۴۰۲ در نمایشگاهی برگزار و دایر خواهیم کرد؛ همچنین بازدید ویژهای برای مخاطبان موزه تدارک دیدهایم که تاریخ آن را اعلام خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در کانال مدرسه «مان» و در صفحه موزه هنرهای اصفهان در فضای مجازی به هر تعدادی که در کارگاه شرکت کنند، کارگاه برگزار خواهد شد ادامه داد: هر بخش و کارگاه ۱۵ نفره است و با توجه به استقبالی که صورت خواهد گرفت، ممکن است به تعداد روزهای بیشتری هم این رویداد تمدید شود.
مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان تصریح کرد: علاوه بر گروه سنی کودک، برای تمام ردههای سنی و مقاطع تحصیلی برنامههایی داریم که در سال ۱۴۰۲ برگزار خواهیم کرد؛ همچنین کارگاههایی همراه با دعوت از دانشآموزان هنرستانی و دبیرستانی در برنامه داریم که اطلاع رسانی خواهد شد.
وی افزود: امسال در مقطع ابتدایی فعالیتهایی داشتیم اما برای سال آینده برنامههایمان در بخشها و مقاطع دیگر هم توسعه خواهیم داد.
بختیاری اظهار کرد: موزه را فقط فضایی برای تفریح، رفاه و بازدید نمیدانیم بلکه آن را محلی برای آموزش، پژوهش و تحقیق قلمداد میکنیم. در تعاریفی که شورای بین المللی موزهها (ایکوم) برای موزهها دارد این بخش را محلی برای آموزش اعلام کرده چرا که علاوه بر اینکه میتواند مردم را با فرهنگ، هنر و تاریخ آشنا کند در ابعاد آموزشی و پژوهشی هم میتواند فعال و تأثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری این برنامه و رویدادهای مشابه موزه هنرهای ملی اصفهان این بوده که این مکان فقط برای گذران یک ساعت بازدید و تفریح نباشد و به کارهای علمی و آموزشی هم توجه شود.
مدیر موزه ملی هنرهای اصفعهان درباره انتخاب مدرسه مان برای برگزاری و مشارکت در این برنامه افزود: این مدرسه زیر نظر آموزش و پرورش نیست و یک مدسه خودجوش غیر انتفاعی است که تمایل به فعالیت در زمینههای باستان شناسی، میراث فرهنگی و تاریخ و تمدن دارد.
به گزارش سرمایه ایرانی، «کودک، شاهنامه، موزه» روز جمعه-سیام دیماه-در دو نویت صبح و عصر با حضور گروه سنی کودک در موزه ملی هنرهای اصفهان در خیابان عباسآباد برگزار خواهد شد.
منبع خبر : ایمنا