اخبار اصفهانفولاد و معدن

گام‌های فولاد مبارکه در خودتأمینی انرژی و مصرف حداقلی آب

فولاد مبارکه با سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی و سیکل ترکیبی، به خودتأمینی ۷۰۰ مگاوات برق دست یافته است. این شرکت با بازچرخانی آب، ۳۸٪ نیاز آبی را از پساب شهری تأمین می‌کند و برنامه‌ریزی برای تأمین گاز از میادین داخلی دارد

مدیرعامل فولاد مبارکه از گام‌های مؤثر برای ایجاد زیرساخت تولید برق و مصرف حداقلی آب  با بالاترین استانداردهای بازچرخانی خبر داد.

به گزارش سرمایه ایرانی ، سعید زرندی در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، اعلام کرد: سال ۹۹ از ۹۰۰ شرکت صنعتی متوسط و بزرگ نظرسنجی صورت گرفته بود که نتایج نشان داد نیاز اصلی این شرکت ها امکان بهره‌مندی از زیرساخت‌های شهرک‌ها است و این موضوع باید مورد توجه وزارتخانه قرار گیرد. چرا که نشان‌دهنده هشدار جدی است.

در سال جدید باید الگوهای جدید سرمایه‌گذاری در شرکت شهرک‌ها ایجاد شود تا به این نیاز پاسخ داد. باید از تجربیات جهانی در زمینه شهرک‌ های یکپارچه و روی یک زنجیره استفاده کرد. اگر الگوهای موفق ایجاد شود، زنجیره‌ای از شهرک‌های صنعتی را تشکیل خواهیم داد. فولاد مبارکه سرمایه‌ گذاری‌های متعدد به ارزش بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی در اقصی‌ نقاط داشته و ۱۲ موضوع اولویت‌دار در این مجموعه مشخص و برای تحقق آن‌ها تمرکز شده است.

مجموعه‌های بزرگی مثل فولاد مبارکه برای ایجاد زیرساخت تولید برق گام‌های مؤثری برداشتند که این امر مزایا و معایبی دارد. شرکت‌های زیادی در زمینه تأمین زیرساخت در جهان شکل گرفتند و با الگوهای مناسبی با یکدیگر در حال رقابت هستند اما در ایران این الگوها وجود ندارد و به اجبار بار به روی دوش چند شرکت بزرگ گذاشته می شود.

گروه فولاد مبارکه ۷۵۰ میلیون یورو در حوزه برق سرمایه‌گذاری کرده‌ و تا پایان فروردین‌ ۱۲۰ مگاوات برق نیروگاه خورشیدی شرکت وارد مدار می‌شود. برنامه‌ریزی برای تابستان تولید ۲۵۰ مگاوات برق خورشیدی است. همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی جدید فولاد مبارکه تا کنون ۴۶۰ مگاوات برق وارد مدار کرده است. به این ترتیب بیش از ۷۰۰ مگاوات خودتأمینی برق توسط فولاد مبارکه محقق خواهد شد.

 

مصرف حداقلی آب فولاد مبارکه با استانداردهای بازچرخانی

 

فولاد مبارکه در تلاش است با استفاده از بالاترین استانداردهای بازچرخانی آب، مصرف را به حداقل برساند. فولاد مبارکه با سرمایه‌گذاری ۳۸ درصد از آب مورد نیاز را از پساب شهرهای اطراف و بازچرخانی آب تامین می کند. بی‌نیازی این مجموعه به آب رودخانه با بهره‌برداری از پروژه انتقال آب از دریای عمان، صورت خواهد پذیرفت.

برای تأمین گاز مورد نیاز نیز به بهره‌برداری از میادین گازی ورود پیدا کرده به همین منظور طی چند روز آینده جلسه‌ای با وزرای دولت برای آغاز عملیات بهره‌برداری از میدان گازی برگزار خواهیم کرد تا در این زمینه نیز به خودتأمینی رسید. اگر افزایش هزینه‌های شهرک‌های صنعتی منجر به بهره‌وری نشود، چالش‌های بسیاری در سال پیش رو به دنبال خواهد داشت.

امتیاز به خبر
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!